Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ιατρικό ανακοινωθέν για την 8χρονη Αλεξία: Ποια είναι η κατάσταση της υγείας της;

Δείτε αναλυτικά...

28 Μαΐου 2019 14:33
Ιατρικό ανακοινωθέν για την 8χρονη Αλεξία: Ποια είναι η κατάσταση της υγείας της;

Εκτός της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας νοσηλεύεται εδώ και 24 ώρες η 8χρονη Αλεξία, που χτυπήθηκε από αδέσποτη σφαίρα την Κυριακή του Πάσχα (28/04/2019).

Το κορίτσι νοσηλεύεται πλέον στο Χειρουργικό Τμήμα του νοσοκομείου Παίδων «Παν. & Αγλαΐας Κυριακού».

Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, «είναι απύρετη, δεν επικοινωνεί αλλά έχει ανοικτούς τους οφθαλμούς, κινεί τα άκρα ομότιμα και προφέρει ήχους. Δεν παρουσιάζει σημεία ή συμπτώματα ενδοκρανίου υπερτάσεως και υποβάλλεται σε φυσιοθεραπεία. Θα γίνει σήμερα (28/05/2019) επανέλεγχος από τους Νευρολόγους του Νοσοκομείου προκειμένου να τροποποιηθεί η φαρμακευτική αγωγή.

Εκτιμούμε ότι έχει διαφύγει πλέον τον κίνδυνο ζωής χωρίς όμως να είμαστε σίγουροι περί της προγνώσεως» καταλήγει το ιατρικό ανακοινωθέν.

Βγήκε από την Εντατική η 8χρονη που τραυματίστηκε από αδέσποτη σφαίρα!

Βγήκε από την Εντατική, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, η 8χρονη Αλεξία, που τραυματίστηκε από αδέσποτη σφαίρα, στην αυλή του σπιτιού της στη Θήβα, ανήμερα το Πάσχα.

Κατάφερε να βγει νικήτρια έναν μήνα μετά τον τραυματισμό η 8χρονη από τη Θήβα. Εδώ και μερικές ημέρες αναπνέει χωρίς μηχανική υποστήριξη «Έγινε το θαύμα», λένε οι γονείς της
Βγήκε από την Εντατική, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, η 8χρονη Αλεξία, που τραυματίστηκε από αδέσποτη σφαίρα, στην αυλή του σπιτιού της στη Θήβα, ανήμερα το Πάσχα.

Η μικρή μεταφέρθηκε σε θάλαμο νοσηλείας στην πρώτη χειρουργική κλινική, στο νοσοκομείο Παίδων. Ακριβώς έναν μήνα μετά, η 8χρονη κατάφερε να βγει νικήτρια από αυτή τη μάχη, αφού εδώ και λίγα 24ωρα αναπνέει μόνη της χωρίς μηχανική υποστήριξη.
«Έγινε το θαύμα. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμη μπροστά μας. Ελπίζουμε η Αλεξία να επανέλθει γρήγορα γιατί μας έχει λείψει», δήλωσαν συγκινημένοι οι γονείς της.

Χειροτέρεψε η κατάσταση της 8χρονης Αλεξίας που χτυπήθηκε από σφαίρα!

Χειροτέρεψε τις τελευταίες ώρες η κατάσταση της υγείας της 8χρονης Αλεξίας, η οποία τραυματίστηκε ανήμερα το Πάσχα από αδέσποτη σφαίρα στην αυλή του σπιτιού της, στις Θεσπιές Θήβας.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση των γιατρών, η αισιοδοξία των τελευταίων ημερών, μετά την αφαίρεση της μηχανικής υποστήριξης της αναπνοής του κοριτσιού άρχισε να μετριάζεται τις τελευταίες ώρες.

Η 8χρονη δυσκολευόταν σημαντικά στην αναπνοή της κι έτσι οι γιατροί που την παρακολουθούν στην Εντατική, αποφάσισαν να τη θέσουν ξανά υπό μηχανική υποστήριξη της αναπνοής.

Το ιατρικό ανακοινωθέν

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, που εξεδόθη το μεσημέρι της Παρασκευής, «η ασθενής Σ.Α. παραμένει νοσηλευόμενη στη ΜΕΘ με εικόνα βαρείας νευρολογικής συνδρομής. Η ασθενής επαναδιασωληνώθηκε στις 16.05.2019 λόγω αδυναμίας διατήρησης του αεραγωγού. Η κατάστασή της παραμένει κρίσιμη».

Συνεχίζεται η μάχη της 8χρονης Αλεξίας: «Κινεί τα άκρα της, δεν επικοινωνεί με το περιβάλλον»

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, υπάρχει περίπτωση η μικρή Αλεξία να επαναδιασωληνωθεί εάν επιδεινωθεί η αναπνευστική της λειτουργία.
Η άτυχη μικρή που βρισκόταν στην αυλή του σπιτιού του στη Θήβα αταν δέχθηκε στην αδέσποτη σφαίρα έχει ανοικτά τα μάτια του, κινεί τα άκρα του ομότιμα κατόπιν ερεθίσματος και προφέρει ήχους, ωστόσο δεν επικοινωνεί με το περιβάλλον.

Πριν από μερικές ημέρες η 8χρονη έσφιξε το χέρι της μητέρας της, δίνοντας ελπίδα στους δικούς της ανθρώπους που δεν φεύγουν λεπτό από κοντά της.

Η μικρή Αλεξία υπεβλήθη σε λεπτή χειρουργική επέμβαση, στην οποία οι γιατροί κατάφεραν να αφαιρέσουν την αδέσποτη σφαίρα που δέχτηκε από τον δεξί της κρόταφο, ενώ η αστυνομία μετά από έρευνες κατάφερε να εντοπίσει και να συλλάβει τον δράστη.

Κάθε μέρα που περνάει χωρίς να επιδεινώνεται η κατάσταση της υγείας της μικρής Αλεξίας είναι ιδιαίτερα θετικό, δείγμα, με αποτέλεσμα οι γιατροί να είναι συγκρατημένα αισιόδοξοι για την πορεία της υγείας της 8χρονης, 16 ημέρες μετά το περιστατικό στις Θεσπιές Βοιωτίας.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share