Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τραγωδία στη Θήβα: Ξύπνησε η 8χρονη Αλεξία! Έπιασε το χέρι της μητέρας της!

Χαρμόσυνα μαντάτα!

10 Μαΐου 2019 12:10
Τραγωδία στη Θήβα: Ξύπνησε η 8χρονη Αλεξία! Έπιασε το χέρι της μητέρας της!

Τα χαρμόσυνα μαντάτα έρχονται από το Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», εκεί που οι ελπίδες για την μικρή κοπέλα, έχουν αυξηθεί κατά πολύ.
Όπως ανέφερε σε σχετικό ρεπορτάζ ο Alpha, οι γιατροί κατάφεραν να επαναφέρουν σιγά–σιγά το παιδί, που από το Πάσχα βρισκόταν σε καταστολή. Η 8χρονη φαίνεται πως ανταποκρίνεται. Την Παρασκευή το πρωί, η Αλεξία άνοιξε τα μάτια της κι έπιασε σφιχτά το χέρι της μαμάς της, με τους γονείς της να κλαίνε από χαρά και συγκίνηση. Εντός της ημέρας αναμένεται και ιατρική ανακοίνωση.

Η μητέρα της 8χρονης εξέφραζε την πίστη της από την πρώτη στιγμή. «Θα πιστέψουν στο Θεό και αυτοί που δεν πίστεψαν ποτέ» είχε πει όταν οι ελπίδες για το αγγελούδι της ήταν λιγοστές. Η 8χρονη μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Θηβών, ακολούθως στη Χαλκίδα, ενώ στη συνέχεια διακομίσθηκε στην Αθήνα, όπου διαπιστώθηκε ότι είχε χτυπηθεί στη δεξιά κροταφική χώρα από πυροβόλο όπλο, με τη βολίδα να παραμένει σφηνωμένη εντός του κρανίου.

«Η Αλεξία μας, άνοιξε τα μάτια της, έσφιξε δυνατά το χέρι της μητέρας της, για πρώτη φορά νιώθουμε χαρούμενοι, έπιασαν τόπο οι προσευχές μας» είπε περιχαρής και με δάκρυα στα μάτια ο πατέρας της Αλεξίας. «Θέλω να το πείτε. να αλλάξει τώρα ο νόμος, να μην περάσει άλλος γονιός αυτό που περνάω εγώ τώρα» τόνισε μιλώντας σε εκπροσώπους του Τύπου.

Χαμόγελα αισιοδοξίας: Η επίσημη ανακοίνωση του νοσοκομείου Παίδων για την μικρή Αλεξια

Κρίσιμη αλλά σταθερή χαρακτηρίζουν οι γιατροί τη μετεγχειρητική πορεία της 8χρονης Αλεξίας, που τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι την Κυριακή του Πάσχα, από τη βολίδα που έριξε με το περίστροφό του ο 54χρονος, στις Θεσπιές Βοιωτίας.

Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση του Νοσοκομείου Παίδων «Παν. & Α. Κυριακού», η 8χρονη έχει χειρουργηθεί, για διαμπερές τραύμα εκ πυροβόλου όπλου και έχει υποβληθεί σε αποσυμπιεστική κρανιεκτομή (Δ) κροταφικής χώρας και ινιακής χώρας καθώς και σε αφαίρεση της βολίδος.

Έκτοτε παραμένει διασωληνωμένη στη ΜΕΘ σε βαθιά καταστολή. Η κατάσταση και η πορεία της είναι σταθερή, η ενδοκράνιος πίεση με 24ωρη καταγραφή ελεγχόμενη και πρόκειται να υποβληθεί σε νέα απεικόνιση (Μαγνητική τομογραφία).

Συμπερασματικά η κατάστασή της είναι κρίσιμη μεν σταθερή όμως αρκετά 24ωρα με μία μικρή αισιοδοξία όσον αφορά την εξέλιξή της, όπως καταλήγει η ανακοίνωση του νοσοκομείου.

TAGS
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share