Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Κρήτη: Κρούσμα μηνιγγίτιδας σε κρουαζιερόπλοιο!

Το κρουαζιερόπλοιο κατέπλευσε στο λιμάνι της Σούδας!

3 Μαΐου 2019 15:54
Κρήτη: Κρούσμα μηνιγγίτιδας σε κρουαζιερόπλοιο!

Μετά τις κλινικές και μικροβιολογικές εξετάσεις που έγιναν στην 63χρονη από την Ισπανία, η οποία μεταφέρθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα στο Νοσοκομείο Χανίων.

Η συγκεκριμένη μορφή μηνιγγίτιδας δεν είναι ιδιαίτερα μεταδοτική. Το κρουαζιερόπλοιο Horizon ενώ έπλεε ανοιχτά της Κρήτης με προορισμό την Μύκονο, ενημέρωσε το Λιμενικό Σώμα πως μια 63χροη επιβάτιδα χρήζει άμεσης νοσηλείας.

Έτσι το κρουαζιερόπλοιο κατέπλευσε στο λιμάνι της Σούδας μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα και η 63χρονη μεταφέρθηκε από το ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Χανίων.


Νέο κρούσμα μηνιγγίτιδας Β τον Μάρτιο με ένα μωράκι 14 μηνών!

Νέο κρούσμα μηνιγγίτιδας Β τον Μάρτιο με ένα μωράκι 14 μηνών! Είναι πολύ άσχημο να ακούς τέτοιες ειδήσεις και ειδικά όταν ταλαιπωρείται ένα μωράκι!

Φέτος, η άνοιξη μπήκε και έφερε μαζί της ένα ακόμα κρούσμα μηνιγγίτιδας Β, σε ένα μωρό 14 μηνών στην Ηλιούπολη. Το βρέφος παρέμεινε στην εντατική για κάποιες ημέρες, αλλά οι θεράποντες ιατροί του Νοσοκομείου «Αγία Σοφία» κατάφεραν να το βοηθήσουν να ξεπεράσει τον άμεσο κίνδυνο για την ζωή του.

Οι ερευνητές και οι ειδικοί, όμως προειδοποιούν πως τα περιστατικά βακτηριακής μηνιγγίτιδας τείνουν να καταγράφουν σημαντική αύξηση κατά τους χειμερινούς και ανοιξιάτικους μήνες.

Και η βακτηριακή μηνιγγίτιδα δεν είναι μια απλή ασθένεια που θεραπεύεται με μια αντιβίωση ή ένα αντιπυρετικό.

Είναι μια επικίνδυνη και σοβαρή νόσος που μπορεί να αποβεί μοιραία για την ζωή ενός παιδιού που θα νοσήσει καθώς, αν δεν αντιμετωπιστεί εγκαίρως, μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στο θάνατο.

Συναγερμός σε όλη την Ελλάδα – 4 κρούσματα μέσα στο Δεκέμβριο

Κατά την περίοδο των εορτών, καταγράφηκαν 4 κρούσματα μηνιγγίτιδας σε Αθήνα, βόρεια και ηπειρωτική Ελλάδα, ευτυχώς με αίσιο τέλος. Χάρη στην συντονισμένη και άμεση επέμβαση των γιατρών, τα παιδιά, στις περισσότερες περιπτώσεις βρέφη και νήπια, διέφυγαν τον κίνδυνο μετά από αρκετές ημέρες νοσηλείας σε νοσοκομεία της χώρας.

Δείτε ακόμα: 3χρονο αγοράκι που έχασε τα πόδια του απο Μηνιγγίτιδα κάνει τα πρώτα του βήματα!

Ευτυχώς όμως, σε αυτές τις περιπτώσεις, οι γιατροί πρόλαβαν τα χειρότερα. Πώς όμως θα μπορούσε να αποφευχθεί; Φυσικά με τον εμβολιασμό.

Μηνιγγίτιδα τύπου Β: Μοιάζει με γρίπη αλλά δεν είναι

Ο επικρατέστερος τύπους της νόσου που προσβάλει βρέφη, νήπια και εφήβους και ευθύνεται για τα περισσότερα κρούσματα στην χώρα μας είναι η μηνιγγίτιδα τύπου Β. Στα αρχικά στάδια της νόσου, τα συμπτώματα μοιάζουν με αυτά της απλής γρίπης: υψηλός πυρετός, πονοκέφαλος, αυχενική δυσκαμψία, εμετός, φωτοφοβία, αιμορραγικό εξάνθημα, δημιουργώντας την εσφαλμένη εντύπωση ότι πρόκειται για ένα απλό κρυολόγημα που «θα περάσει γρήγορα», ενώ μπορεί μέσα σε μόλις 24ώρες να οδηγήσει ένα παιδί ακόμα και στο θάνατο.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share