Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τραγωδία στο Μάτι: Στη Βουλή οι δικογραφίες Σκουρλέτη, Τόσκα!

Οι δικογραφίες έφτασαν στη Βουλή!

28 Μαρτίου 2019 21:18
Τραγωδία στο Μάτι: Στη Βουλή οι δικογραφίες Σκουρλέτη, Τόσκα!

Η τραγωδία στο Μάτι ακόμα και σήμερα δεν αφήνει κανέναν ασυγκοίνητο!Στο Κοινοβούλιο έφτασαν οι δικογραφίες όπου περιλαμβάνονται και οι υποθέσεις Πολάκη-Στουρνάρα και Καμμένου-Κοτζιά! Δικογραφία κατά του πρώην υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Σκουρλέτη και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι διαβιβάστηκε στην Βουλή.

Σύμφωνα με το ενημερωτικό των αρμόδιων υπηρεσιών του κοινοβουλίου η δικογραφία σχηματίστηκε μετά από μήνυση του κ. Αριστείδη Χερουβείμ που έχασε την μητέρα του, την αδελφή του και τα δίδυμα ανήλικα τέκνα της στην πυρκαγιά στις 23 Ιουλίου 2018.

Επίσης στο πακέτο δικογραφιών που έφτασαν στο κοινοβούλιο περιλαμβάνεται και αυτή κατά του κ. Παύλου Πολάκη για την παράνομη ηχογράφηση της συνομιλία του με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα αλλά και η δικογραφία κατά του κ. Πάνου Καμμένου που σχηματίστηκε μετά από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση που κατέθεσε ο κ. Νίκος Κοτζιάς αναφορικά με τις καταγγελίες του πρώην υπουργού Εθνικής Αμυνας για σχέσεις με το ίδρυμα Σόρος. Ποιες είναι όμως οι περιοχές που κινδυνεύουν από τραγωδία ανάλογη με εκείνη στο Μάτι!

Τι λέει σύζυγος θύματος για την τραγική εκείνη ημέρα!

Σε ποιους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για την τραγωδία στο Μάτι;

"Μας κρύβουν έγγραφα με...": Η γυναίκα που έχασε παιδιά και σύζυγο στο Μάτι ξεσπά!

Αποτελεί το πιο τραγικό πρόσωπο της τραγωδίας στο Μάτι, αφού σε μια στιγμή έχασε τα δύο της αγγελούδια και τον σύζυγό της στην φωτιά στο Μάτι!

Η κυρία Βαρβάρα Βουκάκη ξεσπά, 8 μήνες μετά και κάνει σοβαρές καταγγελίες! Και όλα αυτά λίγο μετά τις ραγδαίες εξελίξεις με τους κατηγορούμενους της εθνικής τραγωδίας!

«Όπως προδήλως καταδεικνύεται από τα ανωτέρω, παρά τη σωρεία των περιγραφομένων αιτήσεών μου προς τους άνω αναφερόμενους φορείς, ουδείς εξ αυτών έχει θέσει υπ΄ όψιν μου τα απαιτούμενα έγγραφα, ώστε να τα έχω στη διάθεσή μου, προκειμένου να ασκήσω ορισμένη αγωγή χρηματικής ικανοποίησης, ένεκα ψυχικής οδύνης από τον άδικο χαμό της οικογένειάς μου, την 23 Ιουλίου 2018, ενώπιον των διοικητικών και αστικών δικαστηρίων».

Με αυτά τα λόγια η Βαρβάρα Βουκάκη, χήρα του Γρηγόρη Φύτρου, που έχασε τη ζωή του στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, κατέθεσε χθες ασφαλιστικά μέτρα εις βάρος του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος, της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων Πυροσβεστικού Σώματος, αλλά και της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία AEROSERVICES SA, ζητώντας τη χορήγηση των απαραίτητων εγγράφων από τις προαναφερθείσες υπηρεσίες.

Εμπόδια
Όπως εξηγεί η ίδια στα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε, παρά τις οχλήσεις στις αρμόδιες υπηρεσίες και πρόσωπα όπως το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας, τη Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, τον αντιστράτηγο ΠΣ Βασίλειο Ματθαιόπουλο, αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος, το υπουργείο Εσωτερικών, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Εσωτερικών, δεν έχει λάβει απαραίτητα έγγραφα που θα ήταν χρήσιμα για την εξέλιξη της υπόθεσης και ενδεχομένως να αποδείκνυαν ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο.

Καθυστέρηση
«Είναι δε βέβαιο ότι η πολυπλοκότητα της υποθέσεως και οι πολλαπλές συναφείς μηνύσεις και εγκλήσεις που έχουν υποβληθεί για σειρά αδικημάτων κατά την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής από έχοντες έννομο συμφέρον σε συνδυασμό με την αυτεπάγγελτη έρευνα, έχουν ως αποτέλεσμα τη χρονική καθυστέρηση άσκηση ποινικής δίωξης, πολλώ δε μάλλον της παραπομπής των κατηγορούμενων στα αρμόδια ποινικά δικαστήρια και της καταδίκης των ενόχων», ανέφερε η κ. Βουκάκη και πρόσθεσε: «Καθ’ όλη αυτή τη χρονική διάρκεια της έρευνας θα απολέσω, εκ των πραγμάτων, σημαντικά έννομα δικαιώματά μου (π.χ. τόκοι, καθυστέρηση κατάθεσης αγωγής, προθεσμίες, επιδόσεις), τα οποία είναι δυνατό να αποφευχθούν μόνο με την αποδοχή από το Δικαστήριό σας της παρούσας αίτησής μου». «Προσπαθούν με κάθε τρόπο να μην μας γνωστοποιήσουν τα έγγραφα που τους ζητάμε. Με κάθε τρόπο θεμιτό και αθέμιτο. Κυρίως αθέμιτο. Ενώ μας έλεγαν ότι θα τα πάρουμε από τον εισαγγελέα, δεν μας τα δίνουν ούτε με εισαγγελική παραγγελία ούτε με τίποτα. Ορισμένα από αυτά δεν είναι μέρος της αξίας. Σίγουρα έχουν τα έγγραφα που μπορούν να αποδειχθούν χρήσιμα. Υπάρχουν διάλογοι που δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Αυτά τα έγγραφα δεν τα έχουν δώσει στους εισαγγελείς. Γι’ αυτό τους ζητάμε να τους καλέσουμε και να πάρουμε τα έγγραφα», δήλωσε στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» ο συνήγορος της χήρας Φύτρου, Βασίλης Καπερνάρος.

Αναπάντητα ερωτήματα
Όπως σημειώνει η εφημερίδα, υπάρχουν ακόμη αναπάντητα ερωτήματα για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, τα οποία θέτει για έτι μία φορά η χήρα Φύτρου στα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε:

-Τα άλλα δύο ελικόπτερα της ΒΚ τα οποία, συντηρημένα, έτοιμα και ικανά προς επιχείρηση, ΓΙΑΤΙ έμειναν αδρανή;

-Το ελικόπτερο ΒΚ που κατέφθασε στο Μάτι από την Κινέτα και εκεί διαπιστώθηκε την έλλειψη καυσίμων επιστρέφοντας στο αεροδρόμιο Ελευσίνας, προφανώς για ανεφοδιασμό, ΓΙΑΤΙ δεν επέστρεψε για να επιχειρήσει στο Μάτι;

Τα παραπάνω συνιστούν και το λόγο που η ίδια ζητάει να της χορηγηθεί το υλικό των καμερών, οι οποίες έχουν καταγράψει όλες τις κινήσεις ανθρώπων εισερχομένων και εξερχομένων, καθώς και όλων των αυτοκινήτων, τα οποία άλλωστε υπάρχουν στο τμήμα Ασφαλείας (γραφείο SDS).

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο στο Athensmagazine.gr.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share