Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σεισμός στην Κρήτη 4 Ρίχτερ!

Πριν από λίγο!

2 Απριλίου 2019 11:18
Σεισμός στην Κρήτη 4 Ρίχτερ!

Έκτακτο! Σεισμός στην Κρήτη!

Ο σεισμός είχε επίκεντρο 36 χιλιόμετρα δυτικά των Χανίων και εστιακό βάθος μόλις 10 χιλιομέτρων. Το μέγεθός του, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ήταν 3,6 Ρίχτερ.

Το ευρωμεσογειακό ινστιτούτο έδωσε τον σεισμό στα 4 Ρίχτερ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η σεισμική δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στο νομό Χανίων, χωρίς ευτυχώς να έχουν αναφερθεί ζημιές και τραυματισμοί.

Πριν λίγες μέρες σεισμός «ταρακούνησε» τα Καλάβρυτα!

Να σας θυμίσουμε: Σεισμός ταρακούνησε τα Δωδεκάνησα!

Σοκάρει πασίγνωστος σεισμολόγος: Μεγάλος σεισμός θα ταρακουνήσει την Αθήνα!

Ότι ο σεισμός των 5,3 Ρίχτερ που καταγράφηκε το Σάββατο στο Γαλαξίδι δεν ήταν ο κύριος υποστήριξε σε νέες του δηλώσεις ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, Γεράσιμος Τσελέντης.

«Η μετασεισμική ακολουθία δεν είναι καθόλου φυσιολογική αν και υπάρχουν και σεισμοί που δεν έχουν δώσει καμία μετασεισμική ακολουθία» είπε στο Ράδιο Γάμμα της Πάτρας.

«Προσωπικά δεν είμαι 100% πεπεισμένος ότι είναι ο κύριος σεισμός. Οι καταγραφές που είχαμε ήταν για λίγο μεγαλύτερο σεισμό της τάξης των 6 Ρίχτερ» πρόσθεσε ο κ. Τσελέντης.

Όπως εξήγησε «εδώ και περίπου 2 μήνες εγώ, ο Μάκης Χουλιάρας και η ομάδα Βαρώτσου ειχαμε εντοπίσει μια διέγερση στα πλαίσια της οποίας είχαμε τον σεισμό της Πρεβέζης, τον σεισμό των Πατρών με 4,1Ρίχτερ και τον σεισμό στο Γαλαξίδι στα πλαίσια των προσεισμικών κυμάτων που ειχαμε καταγράψει».

Μάλιστα, διευκρίνησε για τη μετασεισμική ακολουθία ότι ένας σεισμός της τάξης των 5,3 Ρίχτερ «περιμένεις σε μεγάλο ποσοστό ότι θα μας δώσει έναν μετασεισμό 4,5R, 4,7R 4,4R και αυτό δεν έχει γίνει. Κινδυνολογία δεν κάνουμε αλλά πρέπει να λέμε την αλήθεια στον κόσμο».

Απηύθυνε, δε, έκκληση στους δημάρχους Πατρών, Πύργου και Αμαλιάδας να δουν τα σχολεία της περιοχής δίνοντας ένα «χρονικό παράθυρο 2-3 εβδομάδων» για έναν νέο σεισμό. «Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι δεν ήταν ο κύριος σεισμός» κατέληξε ο Άκης Τσελέντης.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο το κόσμο στο Athensmagazine.gr.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share