ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός στην Κρήτη: Βίντεο – σοκ από τη στιγμή που τα 6,1 Ρίχτερ ταρακουνάει το νησί

Σεισμός στην Κρήτη: Βίντεο – σοκ από τη στιγμή που τα 6,1 Ρίχτερ ταρακουνάει το νησί
Σεισμική δόνηση 6.1R στην Κρήτη
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Σεισμός 6,1 Ρίχτερ σημειώθηκε σημειώθηκε ανοιχτά της Κρήτης στις 06:20 το πρωί της Πέμπτης. Έγινε αισθητός και στην Αττική, ενώ υπήρξαν αναφορές κατοίκων για «ταρακούνημα» στη Μάλτα, την Κύπρο, το Ισραήλ και την Αίγυπτο.

Η σεισμική δόνηση σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ήταν υποθαλάσσια κι έγινε 70χλμ ανατολικά του Ηρακλείου.

Βίντεο από τη στιγμή του σεισμού στην Κρήτη

Στο παρακάτω βίντεο καταγράφεται η στιγμή του σεισμού που φαίνεται να διαρκεί για περίπου 40 δευτερόλεπτα ενώ ακούγεται και το βουητό.

Ένα άλλο βίντεο που παρουσιάζει η εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΙ δείχνει την ένταση του σεισμού, καθώς βλέπουμε πόσο ταρακουνούνται τα οχήματα.

Λόγω του σεισμού, οι κάτοικοι πετάχτηκαν από τα κρεβάτια τους, με μαρτυρίες κατοίκων να αναφέρουν πως τη σεισμική δόνηση ακολούθησε ένα μεγάλο βουητό, ενώ, αρκετοί άφησαν τα σπίτια τους, για να είναι ασφαλείς. Ακόμη, προϊόντα έπεσαν από τα ράφια των σούπερ μάρκετ, προκαλώντας ζημιές.

Δείτε φωτογραφίες:

Προϊόντα έπεσαν από τα ράφια των σούπερμαρκετ στην Κρήτη
Χάος με τον σεισμό στην Κρήτη

Η ανάρτηση Τσελέντη

Ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης εμφανίστηκε καθησυχαστικός σε ανάρτησή του για τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε στην Κρήτη.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 06.19 τα ξημερώματα της Πέμπτης σε θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Κρήτης.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 56 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοανατολικά της Νεάπολης Λασιθίου ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 60,3 χιλιόμετρα.

Η Σεισμική δράση (προσεισμοί) είχε ξεκινήσει πριν δύο χρόνο

Αξιολογώντας το φαινομενικά ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΛΟΓΟ ΑΝΗΣΥΧΙΑΣ

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου