Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Δημοσκόπηση ALCO: 6 στους 10 δαγκωτό «ΟΧΙ» στον Κασσελάκη - Ποιοί είναι οι πιο επιτυχημένοι υπουργοί της κυβέρνησης; (video)

Σε δεινή θέση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

9 Ιανουαρίου 2024 21:22
Δημοσκόπηση ALCO: 6 στους 10 δαγκωτό «ΟΧΙ» στον Κασσελάκη - Ποιοί είναι οι πιο επιτυχημένοι υπουργοί της κυβέρνησης; (video)
Από Ανθή Κουρεντζή

Η δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, αλλά και των υπουργών της κυβέρνησης μπήκαν στο «μικροσκόπιο» της δημοσκόπησης που διενήργησε η Alco για λογαριασμό του Alpha.

Με την ευκαιρία, δείτε τα αποτελέσματα του πρώτου μέρους της δημοσκόπησης.

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού, παρουσιάστηκε το δεύτερο μέρος της έρευνας εστιάζοντας στα πιο επιτυχημένα πολιτικά πρόσωπα.

Στα αξιοσημείωτα είναι ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης «βυθίστηκε» σε χαμηλά ποσοστά.

Ουσιαστικά, η δημοσκόπηση αποτελεί ένα νέο πλήγμα στην εικόνα του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς, στο ερώτημα «έχετε θετική ή αρνητική άποψη για κάθε πολιτικό αρχηγό», το 62% δήλωσε άρνηση για τον Στέφανο Κασσελάκη, με το 20% να απαντά «δεν ξέρω / δεν απαντώ» και μόλις το 18% να λέει ότι έχει θετική γνώμη για εκείνον.

Όσον αφορά τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, το 48% έχει αρνητική γνώμη, το 40% θετική και το 12% απαντά «δεν ξέρω / δεν απαντώ».

Το 50% έχει αρνητική άποψη για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, με το 29% να έχει θετική γνώμη και το 21% να λέει «δεν ξέρω / δεν απαντώ». Για τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, το 40% έχει θετική γνώμη, το 44% αρνητική και το 16% είπε «δεν ξέρω / δεν απαντώ».

Για τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο, το 66% δήλωσε ότι έχει αρνητική γνώμη, το 21% θετική και το 13% «δεν ξέρω / δεν απαντώ».

Σχετικά με τον αρχηγό των Σπαρτιατών, Βασίλη Στίγκα, το 67% έχει αρνητική γνώμη, το 28% λέει «δεν ξέρω / δεν απαντώ», ενώ, το 5% εκφράζει θετική άποψη.

Ο Πρόεδρος της Νίκης, Δημήτρης Νατσιός, συγκεντρώνει 59% στην αρνητική άποψη, 30% στην κατηγορία «δεν ξέρω / δεν απαντώ» και 11% στη θετική.

Σε σχέση με την επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωής Κωνσταντοπούλου, το 64% εκφράζει αρνητική γνώμη, το 20% θετική και το 16% «δεν ξέρω / δεν απαντώ».

Για τον Πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Αριστεράς, Αλέξη Χαρίτση, έχει αρνητική άποψη το 49% των ερωτηθέντων, με το 35% να λέει «δεν ξέρω / δεν απαντώ» και το 16% να έχει θετική γνώμη.

Η γνώμη για τους υπουργούς

Νίκος Δένδιας με 32% και Κυριάκος Πιερρακάκης με 15% θεωρούνται οι δύο πιο επιτυχημένοι υπουργοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Ακολουθούν ο Άδωνις Γεωργιάδης με 10%, Κωστής Χατζηδάκης 8%, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης 6%, Βασίλης Κικίλιας 4%, Νίκη Κεραμέως 3% και την οκτάδα συμπληρώνει ο Μάκης Βορίδης με το 2% των αυθόρμητων απαντήσεων.

Τι λένε για τα κυβερνητικά μέτρα

Σε ότι αφορά την ικανοποίηση για το έργο της κυβέρνησης, τους τελευταίους δύο μήνες καταγράφεται μια μικρή βελτίωση καθώς το 27% δηλώνει πολύ ικανοποιημένο (έναντι 25% τον Νοέμβριο), το 30% λίγο (19% τον Νοέμβριο) και καθόλου δηλώνει το 41% έναντι 52% τον Νοέμβριο του 2023.

Στην ίδια δημοσκόπηση, το 45% δήλωσε υπέρ του νέου σχεδίου φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών, με το 35% να διαφωνεί και το υπόλοιπο 20% να απαντά «δεν ξέρω / δεν απαντώ».

Παράλληλα, το 41% δήλωσε καθόλου ικανοποιημένο από την κυβέρνηση, το 30% λίγο και το 27% πολύ έως αρκετά.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share