Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Κασσελάκης για τα 15 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου: «Ποτέ δεν ήρθε η κάθαρση - Θα είναι για πάντα η μέρα του»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θυμάται εκείνη την ημέρα

6 Δεκεμβρίου 2023 10:44
Κασσελάκης για τα 15 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου: «Ποτέ δεν ήρθε η κάθαρση - Θα είναι για πάντα η μέρα του»
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI
Από Εύη Κουρίδου

Το δικό του μήνυμα έστειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης για τη συμπλήρωση 15 ετών από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

«Η αυθαιρεσία της βίας τού στέρησε το μεγάλωμά του», τονίζει ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέροντας ότι «ένα κομμάτι της χώρας μας έμεινε για πάντα εκεί, καθηλωμένο, να μην μπορεί να ξεπεράσει το συλλογικό τραύμα που γέννησε η δολοφονία».

Ολόκληρη η δημοσίευση του Στέφανου Κασσελάκη:

«6 Δεκεμβρίου.

Θα είναι για πάντα η μέρα του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Που η αυθαιρεσία της βίας τού στέρησε το μεγάλωμά του.

Που έμεινε για πάντα 15 ετών.

Κι ένα κομμάτι της χώρας μας έμεινε για πάντα εκεί, καθηλωμένο.

Να μην μπορεί να ξεπεράσει το συλλογικό τραύμα που γέννησε η δολοφονία.

Επουλώνονται οι πληγές;

Όχι.

Όμως οι μεγάλες πληγές συχνά βοηθούν στη συνειδητοποίηση μιας κοινωνίας, στην εξέλιξή της, στην πρόοδό της.

Αν το τραύμα από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου μένει τόσο βαθύ, είναι γιατί ποτέ δεν ήρθε η κάθαρση».

«Αστακός» το κέντρο της Αθήνας για την επέτειο Γρηγορόπουλου: Τι ώρα κλείνουν οι σταθμοί του μετρό «Πανεπιστήμιο» και «Μοναστηράκι»

Επέτειος Γρηγορόπουλου: 15χρονια συμπληρώνονται σήμερα Τετάρτη (6/12) από την ημέρα που ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος έπεσε νεκρός από το όπλο του ειδικού φρουρού, Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Με εντολή της ΕΛ.ΑΣ, ο σταθμός του Μετρό «Πανεπιστήμιο» θα κλείσει αύριο Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου στις 9 το πρωί και ο σταθμός «Μοναστηράκι» από τις 11:00 έως τις 15:00 και από τις 18:00 μέχρι νεωτέρας. Οι συρμοί θα διέρχονται από αυτούς τους σταθμούς χωρίς στάση. Οι συρμοί θα διέρχονται από τους σταθμούς, αλλά δεν θα πραγματοποιούν στάσεις για αποβίβαση και επιβίβαση επιβατών.

Δείτε επίσης: Ελληνοτουρκικά: Με 3 αεροσκάφη και 3 δικά του οχήματα ο Ερντογάν στην Αθήνα - Η ατζέντα και οι συμφωνίες που θα υπογραφούν (video)

Σήμερα είναι προγραμματισμένα συλλαλητήρια το πρωί και το απόγευμα και τα μέτρα της αστυνομίας θα είναι όμοια με αυτά της επετείου του Πολυτεχνείου με κάπως μικρότερο αριθμό αστυνομικών δηλαδή περίπου 4.000 αστυνομικοί από όλες τις Υπηρεσίες Τάξης, Ασφάλειας και Τροχαίας που θα επιφορτιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ θα δίνονται εικόνες σε πραγματικό χρόνο από ελικόπτερο και drone της Αστυνομίας, σε ετοιμότητα θα βρίσκονται τα υδροβόλα οχήματα «Αίαντες» ενώ δυνάμεις ΜΑΤ και Ομάδες ΔΡΑΣΗ θα αναπτυχθούν και σε σημεία γύρω από τα Εξάρχεια.

Αυστηρά μέτρα λαμβάνονται από τις Αστυνομικές Διευθύνσεις άλλων νομών της χώρας καθώς ανάλογα συλλαλητήρια είναι προγραμματισμένα σε διάφορες πόλεις.

Σημειώνεται ότι για τις 12:00 το μεσημέρι έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις με πρωτοβουλία μαθητών, σχολείων και φοιτητικών συλλόγων και για τις 18:00 το απόγευμα συγκεντρώσεις σωματείων, φορέων, οργανώσεων και συλλογικοτήτων της Αριστεράς.

Όπως, ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ οι αστυνομικοί που θα συμμετέχουν στα μέτρα θα φορούν κάμερες στις στολές τους κατά τη διάρκεια των ελέγχων.

Στην ανακοίνωση της η ΕΛΑΣ αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «αποφασίστηκε η εγκατάσταση και λειτουργία φορητών συστημάτων επιτήρησης του Π.Δ. 75/2020, από τη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής (κάμερες χειρός) και την Υποδιεύθυνση Ειδικών Επιχειρησιακών Δράσεων/Δ.Α.Α. (κάμερες που εφαρμόζουν στο σώμα – body worn cameras), κατά την υλοποίηση από στελέχη των Υπηρεσιών τους, του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής στο πλαίσιο δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων και πορειών στην περιοχή της Αθήνας που περικλείεται από τις οδούς/λεωφόρους: [Λ. Αλεξάνδρας – Λ. Βασ. Σοφίας – Λ. Βασ. Κωνσταντίνου – Λ. Βασ. Όλγας – Λ. Βασ. Αμαλίας – Σουρή – Ναυάρχου Νικοδήμου – Αδριανού – Δεξίππου – Άρεως – πλατεία Μοναστηρακίου – Ερμού – πλατεία Αγίων Ασωμάτων – Π. Τσαλδάρη – Μενάνδρου – Μάρνης – Αριστοτέλους – Κοδριγκτώνος – Ευελπίδων – Ανδρέα Μουστοξύδη – Λ. Αλεξάνδρας – Λ. Βασ. Σοφίας], από την 06:00 ώρα της Τετάρτης 06/12/2023 έως την 06:00 ώρα της Πέμπτης 0712/2023».

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share