Κυριακή, 03 Μαρτίου 2024

Παρέμβαση Αλέξη Τσίπρα μετά... την διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ: «Ο εχθρός δεν βρίσκεται....» - Το ξεκάθαρο μήνυμα που στέλνει σε Στέφανο Κασσελάκη και στους πρώην «11» (photo)

«Οι μάχες που έχουμε μπροστά μας δεν είναι μόνο εκλογικές, αλλά πολιτικές και ιδεολογικές»

4 Δεκεμβρίου 2023 20:28
Παρέμβαση Αλέξη Τσίπρα μετά... την διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ: «Ο εχθρός δεν βρίσκεται....» - Το ξεκάθαρο μήνυμα που στέλνει σε Στέφανο Κασσελάκη και στους πρώην «11» (photo)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ υπό την ηγεσία του Στέφανου Κασσελάκη έφερε την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα, ενώ πριν από λίγο οι "11" ανακοίνωσαν το νέο κόμμα.

Ο Αλέξης Τσίπρας με αφορμή την παρουσία του στη Ρώμη για τη Συνεδρίαση της Επιτροπής Monitoring του Συμβουλίου της Ευρώπης έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς Στέφανο Κασσελάκη, αλλά και προς την ομάδα της Έφης Αχτσιόγλου και του Αλέξη Χαρίτση, τονίζοντας ότι «η πολυδιάσπαση και ο πολυκερματισμός των προοδευτικών δυνάμεων ανοίγουν το δρόμο για την εδραίωση των συντηρητικών δυνάμεων στη διακυβέρνηση, αλλά και για την εδραίωση της ηγεμονίας των ιδεών της Ακροδεξιάς στις ευρωπαϊκές κοινωνίες».

«Οι μάχες που έχουμε μπροστά μας δεν είναι μόνο εκλογικές, αλλά πολιτικές και ιδεολογικές. Και θα είναι ολοένα και πιο δύσκολες όσο δεν κατανοούμε ότι ο εχθρός δεν βρίσκεται εντός των τειχών», προσθέτει ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ξεκάθαρος ο Στέφανος Κασσελάκης: «Στόχος για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η νίκη στις ευρωεκλογές» - Τί είπε για τις αποχωρήσεις (Video)

«Έχω ήσυχη την συνείδησή μου» δήλωσε για τις αποχωρήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε, ασφαλώς όχι τυχαία, να μιλήσει ακριβώς την ίδια ώρα που οι 11 αποχωρήσαντες ανακοίνωσαν το νέο κόμμα και την δική τους κοινοβουλευτική ομάδα.

Ο κ. Κασσελάκης απάντησε στον Αντώνη Σρόιτερ, για τα σχέδιά του για την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ, την αντιπολιτευτική του στρατηγική, την πρόκληση των Ευρωεκλογών ενώ φυσικά σχολίασε και την δημιουργία της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας με τους 11 αποχωρήσαντες.

«Πλέον, το κόμμα θα είναι αξιοκρατικό και ευρύ, θα το νοικοκυρέψουμε. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να γίνει παράταξη των μελών. Τα κομματικά όργανα θα παράγουν πολιτική. Υπάρχουν αποχωρήσεις, αλλά και εισροές. Ο γέγονε, γέγονε. Υπάρχει και έχουμε σχέδιο, θα το δείτε στην πράξη. Στόχος μας, είναι η πρωτιά στις ευρωεκλογές. Περάσαμε μία διάσπαση, όμως, θα υπάρξει μία μεγάλη ανανέωση και μία ριζική ανασυγκρότηση», σημείωσε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, σε συνέντευξη στον ALPHA, η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα (04/12).

«Πάμε για την ανατροπή στις ευρωεκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα»

«Έχω καθαρή τη συνείδησή μου, δεν έχω πειράξει κανέναν σε αυτήν τη χώρα. Βρίσκομαι εδώ για να προσφέρω και να εκπροσωπήσω τα λαϊκά στρώματα που με ψήφισαν. Αισθάνομαι σίγουρος ότι η ελληνική κοινωνία θα δει την αυθεντικότητα, σε ό,τι κάνουμε. Ξαφνικά, θα δείτε ένα “κύμα” να αλλάζει», τόνισε στη συνέχεια ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Το κόμμα θα είναι αξιοκρατικό και ευρύ, θα το νοικοκυρέψουμε»

«Ο κομματικός “σωλήνας” θα δουλέψει για τη βάση και την κοινωνία. Αντλούμε “λαμπρά” μυαλά και έμπειρα στελέχη. Η Έλενα Κουντουρά και ο Κώστας Αρβανίτης θα είναι, προφανώς, στο ψηφοδέλτιο. Αποτελούν πολύ έμπειρα στελέχη, θα βοηθήσουν τους υπόλοιπους να γίνουν μία ομάδα.

Οι υπόλοιποι θα αναδειχθούν από προκριματικά ψηφοδέλτια. Θα μπορέσουν να κάνουν αίτηση στο κόμμα και ύστερα, να περάσουν από την κοινωνία και να δείξουν τη διάδραση. Οι πολίτες θα επιλέξουν τους υποψηφίους, ως μία μορφή δημοψηφίσματος. Θέλουμε να έχουμε ανθρώπους με ένσημα», προσέθεσε ο κ. Κασσελάκης.

«Με τον Αλέξη Τσίπρα έχω μία εξαιρετική σχέση»

«Ο Αλέξης Τσίπρας είναι εκεί όπου βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν χωρά αμφιβολία για αυτό. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν παίρνει καμία ευθύνη. Ούτε για τα Τέμπη, ούτε για τις πυρκαγιές. Να μιλήσουμε και για το Predator; Στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουμε λογοκρισία, το Κυπριακό πρέπει να είναι στο επίκεντρο των ευρωτουρκικών σχέσεων. Προφανώς, είμαστε υπέρ της “Θετικής Ατζέντας”», υπογράμμισε ο επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Επί της αρχής, είμαστε θετικοί στην εφαρμογή της επιστολικής ψήφου»

«Η αντιπολίτευση πρέπει να ψηφίζει ό,τι πιστεύει πως λειτουργεί προς όφελος των πολιτών. Αναφορικά με την επιστολική ψήφο, μιλάμε για θέματα Δημοκρατίας και εθνικά, επίσης. Καταδίκασα πολύ γρήγορα τη στάση του κ. Σούνακ, απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αυτό είναι υπεύθυνη αντιπολίτευση», υποστήριξε στη συνέχεια.

«Φορολογικός κώδικας για μία δεκαετία»

«Προφανώς και υπάρχει φοροδιαφυγή, αλλά ο “πυρήνας” θα έπρεπε να ήταν ένα απλό και ξεκάθαρο φορολογικό πλαίσιο, που θα διαρκέσει μία δεκαετία και δεν θα αλλάζει κάθε τρίμηνο», επεσήμανε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha και τον Αντώνη Σρόιτερ:

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share