Κυριακή, 03 Μαρτίου 2024

Εγένετο... «Νέα Αριστερά»! Αυτό είναι το όνομα της ΚΟ των 11 πρώην βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Θα πάρει το βάπτισμα του πυρός στις ευρωεκλογές!

4 Δεκεμβρίου 2023 19:10
Εγένετο... «Νέα Αριστερά»! Αυτό είναι το όνομα της ΚΟ των 11 πρώην βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

«Κλείδωσε« το όνομα της ΚΟ των 11 που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και από δω και στο εξής θα ονομάζονται «Νέα Αριστερά».

Οι τελικές αποφάσεις ελήφθησαν μέσα στο Σαββατοκύριακο, δεδομένου ότι στο τραπέζι είχαν πέσει διάφορα ονόματα. Ύστερα από διαβουλεύσεις και συνεννοήσεις, κατέληξαν στο όνομα, το οποίο εκ των πραγμάτων θα πρέπει να επικυρωθεί και από ένα ιδρυτικό συνέδριο στην περίπτωση που, όπως όλα δείχνουν, οι «11» προχωρήσουν στη δημιουργία νέου φορέα, που θα πάρει το βάπτισμα του πυρός στις ευρωεκλογές.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο. Εκεί θα γίνει προσπάθεια να εκπροσωπηθούν όλες οι τάσεις της ευρύτερης Αριστεράς και να αξιοποιηθούν πρόσωπα που κατά καιρούς είχαν αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ. Επιπλέον, ασκούνται πιέσεις και στον Πέτρο Κόκκαλη να ενταχθεί στο σχήμα και να μην προχωρήσει στη δημιουργία δικής του κίνησης που θα κατέβει αυτόνομα στις ευρωεκλογές. Παραλλήλως, αναμένουν και τις οριστικές αποφάσεις του Γιάννη Δραγασάκη, ο οποίος εκτιμάται πως θα ακολουθήσει το νέο σχήμα, ωστόσο πρέπει να επιλύσει κάποιες εκκρεμότητες που έχουν να κάνουν με το ινστιτούτο «ΈΝΑ».

Στη Νέα Αριστερά έχει γίνει και η πρώτη κατανομή των ρόλων, καθώς οι κύριοι Τσακαλώτος και Ηλιόπουλος θα είναι οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, ενώ η Πέτυ Πέρκα θα είναι η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Τα σχετικά θα επισημοποιηθούν με επιστολή που θα σταλεί τα προσεχή 24ωρα στον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα. Θα πρέπει να επιλυθούν και διάφορα διαδικαστικά, όπως ο χώρος που θα κάθονται στο κοινοβούλιο οι έντεκα βουλευτές, καθώς και τα γραφεία που θα τους παραχωρηθούν.

Αναζητείται, επίσης, το πρόσωπο που θα χρεωθεί τα θέματα του τύπου, στην περίπτωση που κάτι τέτοιο δεν μπορεί να κάνει λόγω χρόνου ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Πρώτη διαφοροποίηση των 11 από τον ΣΥΡΙΖΑ - Ψήφισαν παρών σε άρθρα για τα κόκκινα δάνεια

Την πρώτη κοινοβουλευτική τους διαφοροποίηση με την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, κατέγραψαν οι 10 από τους 11 βουλευτές που αποχώρησαν από το κόμμα.

Κατά την σημερινή ονομαστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια, που είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε άρθρα του νομοσχεδίου για τα κόκκινα δάνεια, όλοι οι ανεξάρτητοι βουλευτές της «Ομάδας Αχτσιόγλου» και της «Ομπρέλας», δήλωσαν «παρών». Εξαίρεση αποτέλεσε ο μουσουλμάνος βουλευτής Φερχάτ Οσκιούρ που συντάχθηκε με τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και καταψήφισε.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share