Κυριακή, 03 Μαρτίου 2024

Σήμερα (4/12) τα «βαφτίσια»: Παρουσίαση του ονόματος της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας των 11 που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ

Όλο το παρασκήνιο

4 Δεκεμβρίου 2023 07:55
Σήμερα (4/12) τα «βαφτίσια»:  Παρουσίαση του ονόματος της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας των 11 που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ
Από Βασίλης Σακουλέβας

Σήμερα Δευτέρα 4/12, στις 19.00, στο «Σεράφειο», θα γίνει η παρουσίαση της «νέας Αριστεράς», με την ανακοίνωση του ονόματος και τις πρώτες δηλώσεις των συμμετεχόντων.

Δείτε επίσης: Αλέξης Χαρίτσης: «Δεν μπορούσαμε να βλέπουμε άλλο τον εκφυλισμό - Ο Κασσελάκης απαξίωνε τον ΣΥΡΙΖΑ» (video)

Την ίδια ώρα που θα ξεκινήσει η παρουσίαση της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο Στέφανος Κασσελάκης θα βρίσκεται σε τηλεοπτικό στούντιο, όπου θα επιχειρήσει να παρουσιάσει τις δικές του σκέψεις για το μέλλον, αλλά και να προκαλέσει «αντιπερισπασμό» στην εκδήλωση των πρώην συντρόφων του.

Η ώρα των «11»

Ένας νέος «παίχτης» θα προστεθεί από σήμερα στον πολύπαθο, τους τελευταίους μήνες, χώρο της ευρύτερης Κεντροαριστεράς. Αρχικά με τη μορφή Κοινοβουλευτικής Ομάδας, η οποία θα αποτελείται από τους έντεκα βουλευτές που εγκατέλειψαν προ ολίγων ημερών το κόμμα Κασσελάκη- Πολάκη – Τζάκρη.

Φυσικά θα έχει τη στήριξη χιλιάδων απλών ανθρώπων που εγκατέλειψαν το κόμμα που υποστήριξαν επί πολλά χρόνια, ενώ θα υπάρχει και σύνδεση με τις Βρυξέλλες, καθώς ο Δημήτρης Παπαδημούλης και ο Στέλιος Κούλογλου, θα εκπροσωπούν τη νέα ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα είναι ο Αλέξης Χαρίτσης, οι Νάσος Ηλιόπουλος και Ευκλείδης Τσακαλώτος θα αναλάβουν ρόλο κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, ενώ η Πέτη Πέρκα θα είναι η γραμματέας της. Η Έφη Αχτσιόγλου εξήγησε σε πρόσφατη συνέντευξη της τους λόγους που αποφάσισε να βρίσκεται στην «πίσω γραμμή», όμως πάντα παρούσα στις μεγάλες μάχες.

Ωστόσο, είναι σαφές ότι οι «11» θέλουν να προτάξουν ένα διαφορετικό μοντέλο λειτουργίας, το οποίο δεν θα είναι αρχηγοκεντρικό, αλλά πιο συλλογικό. Μάλιστα, το γεγονός ότι η Σία Αναγνωστοπούλου -που θα αναλάβει τον τομέα Εξωτερικής Πολιτικής- θα είναι εκείνη που θα συναντήσει τη Τρίτη, τον υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Γεραπετρίτη, είναι ενδεικτική των προθέσεων τους.

«Επτασφράγιστο μυστικό» το όνομα

Η ομάδα των έντεκα, επιδιώκει η σημερινή ανοιχτή εκδήλωση να αποτελέσει ένα μεγάλο πολιτικό γεγονός. Γι αυτό και προσπάθησε να κρατήσει το όνομα που θα λάβει ως επτασφράγιστο μυστικό, με στόχο να το αποκαλύψει το απόγευμα της Δευτέρας.

Τα ονόματα «Αριστερά Μπροστά», «Ξανά Αριστερά», «Νέα Αριστερά» -όπως και άλλα- έχουν ακουστεί, όμως κανένα εξ αυτών δεν έχει επιβεβαιωθεί. Όπως και να έχει, είναι σαφές ότι θα περιλαμβάνει τον όρο Αριστερά.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share