Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2024

Αλέξης Χαρίτσης: «Δεν μπορούσαμε να βλέπουμε άλλο τον εκφυλισμό - Ο Κασσελάκης απαξίωνε τον ΣΥΡΙΖΑ» (video)

«Δεν ήταν καθόλου εύκολη απόφαση να φύγουμε από το σπίτι μας - Έπρεπε να υπαερασπιστούμε την κληρονομιά μας»

3 Δεκεμβρίου 2023 13:21
Αλέξης Χαρίτσης: «Δεν μπορούσαμε να βλέπουμε άλλο τον εκφυλισμό - Ο Κασσελάκης απαξίωνε τον ΣΥΡΙΖΑ» (video)
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI
Από Εύη Κουρίδου

Χωρίς υπεκφυγές μίλησε ο Αλέξης Χαρίτσης για τη νέα κοινοβουλευτική ομάδα που οργανώνουν οι 11 βουλευτές που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, λόγω του Στέφανου Κασσελάκη.

Σχετικά με τους λόγους για τους οποίους έφυγε από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Χαρίτσης -ο οποίος θα είναι ο επικεφαλής της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας που συγκρότησαν οι 11 πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- στράφηκε κατά του νέου προέδρου του κόμματος, λέγοντας πως καθοριστικό ρόλο για τις αποφάσεις διάσπασης έπαιξαν «και το ύφος και το ήθος».

«Έχει να κάνει με το πώς διοικείς ένα κόμμα, πώς απευθύνεσαι στην κοινωνία. Δεν έρχεται ο μεσσίας και αδιαμεσολάβητα απευθύνεται στον λαό. Είναι και θέμα για το μήνυμα πολιτικού περιεχομένου που εκπέμπεται», σημείωσε. Επίσης, Κόλαφος η Έφη Αχτσιόγλου, άφωνος ο Νίκος Χατζηνικολάου: «Πυρηνική μετάλλαξη έπαθε ο ΣΥΡΙΖΑ - Η ηγεσία του δεν έχει σχέση με την Αριστερά»

«Φύγαμε γιατί δεν μπορούσαμε να βλέπουμε άλλο τον εκφυλισμό του χώρου»

«Ήμασταν στον ΣΥΡΙΖΑ από τα γεννοφάσκια μας, έχουμε δώσει μάχες και αυτό ήταν το σπίτι μας. Δεν ήταν καθόλου εύκολη απόφαση να φύγουμε από το σπίτι μας. Ήταν επώδυνη και πολιτικά βεβαίως και σε προσωπικό επίπεδο η απόφαση, ακριβώς επειδή έχουμε όλη αυτή τη διαδρομή στον συγκεκριμένο χώρο», επισήμανε ο Αλέξης Χαρίτσης.

Όπως προσέθεσε, «φύγαμε γιατί δεν μπορούσαμε να βλέπουμε άλλο τον εκφυλισμό του χώρου. Βλέπαμε το τελευταίο διάστημα μια απαξίωση. Έπρεπε να υπερασπιστούμε την κληρονομία μας και όσα πετύχαμε τα προηγούμενα χρόνια».

Ο Αλέξης Χαρίτσης υπογράμμισε ωστόσο ότι «πιο σημαντικό είναι το μέλλον. Έχει σημασία πως θα παρουσιάσουμε ένα σχέδιο που έχει ανάγκη ο τόπος και αυτό δεν μπορεί να γίνει σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ», ενώ τόνισε πως μέσα από την νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα «θα απευθυνθούμε σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες», τονίζοντας ότι σήμερα «υπάρχουν και πολλοί που είναι άστεγοι πολιτικά».

«Πρέπει να προχωράμε χωρίς βιασύνη. Το πρώτο βήμα είναι η συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας και στην συνέχεια θα γίνει ό,τι πρέπει και όπως πρέπει. Δεν είναι απλή υπόθεση να φτιάξεις ένα κόμμα», ανέφερε ο κ. Χαρίτσης, συμπληρώνοντας ότι «σημασία για εμάς έχει η κοινοβουλευτική παρουσία και η επαφή και η επικοινωνία με την κοινωνία».

«Μιλάμε και με άλλα στελέχη»

Ερωτηθείς αν υπάρχει επικοινωνία των «11» με άλλα στελέχη που παραμένουν ή έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως οι κ. Φίλης, Σκουρλέτης και Τζουμάκας, ο Αλέξης Χαρίτσης είπε ότι υπάρχει επικοινωνία με πολλά στελέχη και πολλά εξ αυτών θα στηρίξουν τη νέα προσπάθεια που ξεκινά με τη συγκρότηση κοινοβουλευτικής ομάδας.

Σχετικά με τον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Χαρίτσης είπε ότι «είναι σεβαστή η στάση του Αλέξη Τσίπρα, αλλά εμείς έπρεπε να πάρουμε τις αποφάσεις μας αυτονόμως και αυτοβούλως. Δεν έχω επικοινωνήσει με τον Αλέξη Τσίπρα μετά την αποχώρησή μου από τον ΣΥΡΙΖΑ».

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share