Παρασκευή, 03 Μαΐου 2024

Κυριάκος Μητσοτάκης για την επέτειο από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο: «Δεν ξεχνώ - Μόνη λύση η...»

Τι είπε για τα 49 χρόνια

20 Ιουλίου 2023 11:17
Κυριάκος Μητσοτάκης για την επέτειο από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο: «Δεν ξεχνώ - Μόνη λύση η...»
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ / ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ / EUROKINISSI
Από Εύη Κουρίδου

Το δικό του μήνυμα για τη «μαύρη» επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο πέρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα.

Ο πρωθυπουργός στην ανάρτησή του στο Facebook, το πρωί της Πέμπτης (20/7), έγραψε: «Αλήθεια σημαίνει άρνηση υποταγής στη λήθη. Έτσι, 49 χρόνια μετά την αποτρόπαιη τουρκική εισβολή στην Κύπρο, το σύνθημα «Δεν Ξεχνώ» παραμένει επίκαιρο και ενεργό. Εδώ και σχεδόν μισό αιώνα αρνείται τα παράνομα τετελεσμένα και γίνεται αφορμή νέων αγώνων.

Ο 21ος αιώνας δεν ανέχεται μία διχασμένη ευρωπαϊκή χώρα με στρατό κατοχής στο έδαφός της. Μόνη λύση, η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία της ενωμένης Κυπριακής Δημοκρατίας».

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ενημερώθηκε για τις φωτιές στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων - Έγινε σχεδιασμός για το «αύριο»

Παρών στην έκτακτη σύσκεψη για τις πυρκαγιές ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας.

Χθες (18/7), ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε εσπευσμένα από τις Βρυξέλλες -όπου βρισκόταν από τη Δευτέρα για να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Κοινότητας Χωρών Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής- προκειμένου να μεταβεί στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας.

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (Ε.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.Κ.) της Πολιτικής Προστασίας. Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τον Αρχηγό και τους επιτελείς του Πυροσβεστικού Σώματος για τις επιχειρήσεις κατάσβεσης που είναι σε εξέλιξη στις πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει σε όλη τη χώρα και κυρίως για τα μέτωπα στη φωτιά της Δυτικής Αττικής και στη Ρόδο.

Επίσης, έγινε σχεδιασμός για τις επόμενες ημέρες καθώς αναμένονται ιδιαίτερα δύσκολες καιρικές συνθήκες με ακραίες θερμοκρασίες και πολύ χαμηλά ποσοστά υγρασίας.

Στη σύσκεψη μαζί με την ηγεσία του ΠΣ συμμετείχαν οι Βασίλης Κικίλιας, Βαγγέλης Τουρνάς, Νότης Μηταράκης, Άκης Σκέρτσος, Χρήστος Τριαντόπουλος, Θανασης Κοντογεώργης και Βασίλης Παπαγεωργιου.

Ο πρωθυπουργός έφυγε χωρίς να κάνει δήλωση.

Κυριάκος Μητσοτάκης

Κυριάκος Μητσοτάκης

Κυριάκος Μητσοτάκης

Κυριάκος Μητσοτάκης

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share