Κυριακή, 21 Απριλίου 2024

Τεράστια ανάσα: Έκτακτο επίδομα 200 ευρώ προς όλους!

Σας αφορά όλους

27 Φεβρουαρίου 2024 13:37
Τεράστια ανάσα: Έκτακτο επίδομα 200 ευρώ προς όλους!
Πηγή φωτογραφίας: Shutterstock
Από Παναγιώτης Παπανικολάου

Έκτακτο επίδομα Πάσχα σχεδιάζει να δώσει η κυβέρνηση στα ευάλωτα νοικοκυριά, αντίστοιχο με αυτό που είχαν λάβει οι δικαιούχοι τα Χριστούγεννα.

Μπορεί τα στελέχη της κυβέρνησης να κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους όταν ρωτούνται για το έκτακτο επίδομα Πάσχα, όμως όλα δείχνουν ότι τελικά θα δοθεί υπό προϋποθέσεις.

Σύμφωνα με το MEGA, η απόφαση να χορηγηθεί θα ληφθεί τον Απρίλιο και οι δικαιούχοι θα το λάβουν πριν το Πάσχα.

Επικρατέστεροι δικαιούχοι για το έκτακτο επίδομα Πάσχα

1ον. 1.055.000 Χαμηλοσυνταξιούχοι

  • Έκτακτο βοήθημα: 150 – 200 €
  • Προϋπόθεση: Κύρια σύνταξη έως 700 €

2ον. 800.000 Οικογένειες με παιδιά

  • Έκτακτο βοήθημα: Μιάμιση μηνιαία δόση
  • Προϋπόθεση: Εγκεκριμένη αίτηση Α21

Τεράστια ανάσα: Έκτακτο επίδομα 200 ευρώ προς όλους!
Πηγή φωτογραφίας: Shutterstock

3ον. 210.000 ευάλωτα νοικοκυριά

  • Δικαιούχοι: Ελαχ. Εγγυημένου Εισοδήματος
  • Έκτακτο βοήθημα: 50% μηνιαίου επιδόματος

4ον. 225.000 Άτομα με αναπηρία

  • Δικαιούχοι: Προνοιακού ΟΠΕΚΑ
  • Έκτακτο βοήθημα: 150 – 200 €

«Ανάσα» στο ΑΤΜ: Επίδομα 200-250 ευρώ χωρίς αίτηση!

Έρχεται επίδομα «ανάσα» στα ΑΤΜ για χιλιάδες πολίτες της χώρας! Πότε αναμένεται να καταβληθεί, πόσο προβλέπεται να είναι και σε ποιους θα δοθεί.

Μέσα στο επόμενο διάστημα θα ξεκαθαρίσει έκτακτο επίδομα, το οποίο αφορά το Πάσχα και είναι ύψους από 200 έως και 250 ευρώ συνολικά χωρίς να χρειαστεί αίτηση.

Πάντως, τα πράγματα δεν είναι και τόσο… θετικά, καθώς σε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης που παραχώρησε το βράδυ της Δευτέρας 19 Φεβρουαρίου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο κεντρικό δελτίο του Star και τη Μάρα Ζαχαρέα, ανάμεσα στα κύρια θέματα, όπως το αγροτικό και τα μη κρατικά πανεπιστήμια, η δημοσιογράφος ρώτησε τον Πρωθυπουργό για το Επίδομα Πάσχα που θα δοθεί το 2024.

Παράλληλα, έρχεται και νέο επίδομα με αύξηση: Πώς μπορείτε να πάρετε ΟΛΟΙ από 400 έως 1.500 ευρώ

επιδομα-ανασα-στα-ατμ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε για το επίδομα Πάσχα ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία πρόσθετη εξαγγελία αφού θα ήταν από μέρους του ανεύθυνο από τον δεύτερο μήνα του 2024 να προεξοφλήσει την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού.

«Θέλω να συγχαρώ τους δημοσιογράφους για την ταχύτητα προαναγγελίας της επόμενης παροχής πριν στεγνώσει το μελάνι της προηγούμενης. Εξαγγείλαμε πριν από λίγες εβδομάδες μια έκτακτη στήριξη της οικογένειας με αύξηση του επιδόματος γέννας. Δεν υπάρχει καμία πρόσθετη εξαγγελία που μπορώ να κάνω και γιατί θα ήταν ανεύθυνο από μέρους μου τον δεύτερο μήνα του χρόνου να προεξοφλήσω την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού».

Σε αυτό το πλαίσιο, τα μέτρα που «ζυγίζονται», είναι όπως πέρυσι. Άμεση εισοδηματική ενίσχυση των ευάλωτων νοικοκυριών που πλήττονται περισσότερο από τις ανατιμήσεις των τροφίμων και την ενεργειακή ακρίβεια. Η πρόταση που εξετάζουν στο υπουργείο Οικονομικών προβλέπει τη χορήγηση έκτακτου επιδόματος μέσα στο Πάσχα με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, με τον αριθμό των δικαιούχων και το ποσό που θα λάβουν να διαμορφώνεται ανάλογα με τον δημοσιονομικό χώρο που θα εξασφαλιστεί.

Πάνω στο τραπέζι βρίσκονται διάφορα εναλλακτικά σχέδια για τα ευάλωτα νοικοκυριά που θα ωφεληθούν, τα οποία προβλέπουν 250.000 πολίτες που παίρνουν το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, περίπου 450.000 χαμηλοσυνταξιούχους, αλλά και 700.000 που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share