Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

ΔΕΗ: Τι πρέπει να κάνετε αν σας κόψουν το ρεύμα - Ο «μαγικός» 4ψήφιος αριθμός (Video)

Τι ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας

24 Οκτωβρίου 2021 14:22
ΔΕΗ: Τι πρέπει να κάνετε αν σας κόψουν το ρεύμα - Ο «μαγικός» 4ψήφιος αριθμός (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

ΔΕΗ: Ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας ανακοίνωσε τη δημιουργία τετραψήφιου αριθμού SOS ενεργειακής αλληλεγγύης για την επανασύνδεση στο δίκτυο ηλεκτροδότησης. Ενώ, διπλασιασμό της επιδότησης στην ηλεκτρική ενέργεια, πρόσθετη μείωση για τα νοικοκυριά που εντάσσονται στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο και εμπορικές εκπτώσεις στο ρεύμα και το φυσικό αέριο από τη ΔΕΗ και τη ΔΕΠΑ Εμπορίας, ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Ειδικότερα, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ανέφερε πως τα νοικοκυριά θα καλούν τον αριθμό και άμεσα θα κινητοποιείται η διαδικασία, με τη μεταφορά του αιτήματος στον οικείο δήμο, στις τριμερείς επιτροπές αξιολόγησης.

Τις αμέσως επόμενες ώρες θα προστρέχουν να επανασυνδέσουν «αυτούς οι οποίοι έχουν απόλυτη αδυναμία να πληρώσουν το λογαριασμό της ενέργειας, είτε είναι ρεύμα είτε είναι φυσικό αέριο».

Παράλληλα, ο κ. Σκρέκας είπε ότι θα καλύπτεται το κόστος επανασύνδεσης, αλλά και το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος που θα δαπανήσουν τους επόμενους μήνες για να θερμαίνουν το σπίτι τους.

Να σημειωθεί πως η ΔΕΗ έχει ήδη ανακοινώσει πακέτα αποπληρωμής των λογαριασμών ρεύματος σε δόσεις οι οποίες ανάλογα με το ύψος της οφειλής μπορεί να εκτείνονται σε πολλούς μήνες.

Ειδικά για το φυσικό αέριο, ο κ. Σκρέκας τόνισε ότι έχει συμφωνηθεί οριζόντια έκπτωση 15% για όλους τους καταναλωτές, σε όλα τα νοικοκυριά ανεξαρτήτως εισοδήματος που θα «περάσει» στους λογαριασμούς.

Δείτε όσα ανέφερε:

TAGS
 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share