Σάββατο, 11 Μαΐου 2024

Επίδομα παιδιού Α21: Άνοιξε η πλατφόρμα - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι

Το ποσό θα υπολογιστεί βάσει των εξαρτώμενων τέκνων

4 Αυγούστου 2021 12:52
Επίδομα παιδιού Α21: Άνοιξε η πλατφόρμα - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ανοιχτή είναι από την Παρασκευή 30 Ιουλίου, η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αίτησης Α21 για το Επίδομα Παιδιού.

Όπως ενημερώνει η δοίκηση του ΟΠΕΚΑ, οι δικαιούχοι του Επιδόματος μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση Α21 στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ idika.gr ή μέσω του διαδικτυακού τόπου opeka.gr, με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης του δικαιούχου στο TAXISnet.

Το δικαιούμενο ποσό θα υπολογιστεί βάσει των εξαρτώμενων τέκνων που θα δηλωθούν στο Α21 του 2021 και του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος που οι δικαιούχοι είχαν το φορολογικό έτος 2019 και μέχρι την ημερομηνία λήξης υποβολής της φετινής φορολογικής δήλωσης.

Επίδομα παιδιού Α21: Άνοιξε η πλατφόρμα - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι

Κοινωνικός τουρισμός ΟΑΕΔ: Πότε βγαίνουν τα οριστικά αποτελέσματα, με κωδικούς taxisnet οι ενστάσεις

Μετά την ανακοίνωση από τον ΟΑΕΔ των προσωρινών πινάκων των δικαιούχων, Ωφελουμένων και Παρόχων Τουριστικών Καταλυμάτων – Ακτοπλοϊκών Εισιτηρίων, καθώς και Αποκλειομένων του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού 2021-2022 ξεκινούν οι ενστάσεις.

Η ένσταση υποβάλλεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, με τους κωδικούς του TAXISnet ή τους κωδικούς ΟΑΕΔ, μέσω της διαδικτυακής πύλης των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του ΟΑΕΔ.

Οι δικαιούχοι που καταθέτουν ηλεκτρονική ένσταση οφείλουν να:

  • έχουν πρώτα ελέγξει, αν οι ίδιοι ευθύνονται για το εσφαλμένο αποτέλεσμα, λόγω μη σωστής συμπλήρωσης της αίτησης, ανατρέχοντας σε αυτήν με τους κωδικούς πρόσβασης στο σύστημα
  • αναφέρουν τον λόγο της ένστασης (π.χ. εσφαλμένη μοριοδότηση, μη έκδοση επιταγής για ωφελούμενο παιδί) και
  • τεκμηριώσουν τους ισχυρισμούς τους, επισυνάπτοντας με ηλεκτρονική σάρωση δικαιολογητικά αποδεικτικά αυτών.

Ενστάσεις που δεν υποβάλλονται ηλεκτρονικά δεν εξετάζονται.

Παραδείγματα:

Αν κάποιος ενίσταται, γιατί δεν εκδόθηκε επιταγή σε ωφελούμενο παιδί του ηλικίας 18 έως 24 ετών, του οποίου τα στοιχεία είχε δηλώσει σωστά στην αίτηση, τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσει είναι:

  • αποδεικτικό ασφαλιστικής ικανότητας από τον ασφαλιστικό φορέα (και όχι η βεβαίωση σπουδών από σχολή στην οποία φοιτά),
  • πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
    βεβαίωση ΑΜΚΑ.

Αν κάποιος ενίσταται, γιατί δεν μοριοδοτήθηκε σωστά στο εισοδηματικό κριτήριο, πρέπει να προσκομίσει φωτοαντίγραφο του εκκαθαριστικού του σημειώματος φορολογικού έτους 2019.

Oριστικά αποτελέσματα

Μετά την εξέταση των ενστάσεων από το ΔΣ του Οργανισμού καταρτίζονται από τον Διοικητή του ΟΑΕΔ Σπύρο Πρωτοψάλτη ο οριστικός Πίνακας Αποκλειομένων και το οριστικό Μητρώο Δικαιούχων - Ωφελουμένων, που περιλαμβάνουν τα ίδια στοιχεία με τον αντίστοιχο προσωρινό Πίνακα και Μητρώο καθώς και τον μοναδικό ηλεκτρονικό κωδικό αριθμό Επιταγής.

Κατά του οριστικού Μητρώου Δικαιούχων - Ωφελουμένων και του οριστικού Πίνακα Αποκλειομένων οι συμμετέχοντες δεν έχουν δικαίωμα υποβολής ένστασης. Το οριστικό Μητρώο Δικαιούχων – Ωφελουμένων και ο οριστικός Πίνακας Αποκλειομένων, αναρτώνταιστη διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ, στη διεύθυνση του Οργανισμού.

Οι συμμετέχοντες ενημερώνονται για τα οριστικά αποτελέσματα της διαδικασίας με δική τους φροντίδα από τη διαδικτυακή πύλη και τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες/εφαρμογές του ΟΑΕΔ. Οι διακοπές με το πρόγραμμα επιδότησης μπορούν να πραγματοποιηθούν από 1 Αυγούστου 2021 έως 31 Ιουλίου 2022 σε τουριστικά καταλύματα του μητρώου παρόχων του ΟΑΕΔ.

Η μέγιστη διάρκεια διανυκτερεύσεων είναι 6 βράδια με μικρή ιδιωτική συμμετοχή, ενώ στα νησιά της Κω, Λέρου, Λέσβου, Σάμου, Χίου και στο νομό Έβρου, η μέγιστη διάρκεια διανυκτερεύσεων είναι 10 βράδια με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή.

Επιδοτούνται και φέτος τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, ενώ για πρώτη φορά η επιδότηση των τουριστικών καταλυμάτων ενισχύεται κατά 20% τον Αύγουστο, ώστε να υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη στήριξη των επιχειρήσεων και αυξημένη διαθεσιμότητα δωματίων κατά την «αιχμή» της περιόδου των διακοπών.

undefined

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share