Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021

Κοινωνικός τουρισμός: Αναρτήθηκαν στον ΟΑΕΔ οι πίνακες με τους προσωρινούς δικαιούχους - Αναλυτικά τα αποτελέσματα

Με 25 ευρώ θα είσαι άρχοντας σε αυτά τα 13 νησιά - Αν είσαι είσαι δικαιούχος κοινωνικού τουρισμού πας τσάμπα

14 Ιουλίου 2021 19:38
Κοινωνικός τουρισμός: Αναρτήθηκαν στον ΟΑΕΔ οι πίνακες με τους προσωρινούς δικαιούχους - Αναλυτικά τα αποτελέσματα
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Κοινωνικός τουρισμός: Αναρτήθηκαν στον ΟΑΕΔ σήμερα Τετάρτη 14 Ιουλίου οι προσωρινοί πίνακες δικαιούχων, ωφελουμένων και παρόχων τουριστικών καταλυμάτων - ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, καθώς και αποκλειομένων του προγράμματος.

Η ανάρτηση των πινάκων έγινε στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.oaed.gr/koinonikos-toyrismos. Επιπλέον μία ακόμη ευκαιρία έρχεται για όσους θέλουν να επωφεληθούν από το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους», που πραγματοποιεί το Υπουργείο Τουρισμού.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, οι προσωρινοί πίνακες δικαιούχων αφορούν 300.000 επιταγές κοινωνικού τουρισμού.

Οι δικαιούχοι και πάροχοι, που κατέθεσαν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής, έχουν δικαίωμα να υποβάλουν μία και μόνο ένσταση κατά των αποτελεσμάτων από την Πέμπτη 15 Ιουλίου και ώρα 08:00, μέχρι και το Σάββατο 17 Ιουλίου και ώρα 23:59. Η ένσταση υποβάλλεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, με τους κωδικούς του TAXISnet ή τους κωδικούς ΟΑΕΔ, μέσω της διαδικτυακής πύλης των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του ΟΑΕΔ, στη διεύθυνση: http://www.oaed.gr/e-yperesies.

Οι δικαιούχοι που καταθέτουν ηλεκτρονική ένσταση οφείλουν:

 • να έχουν πρώτα ελέγξει αν οι ίδιοι ευθύνονται για το εσφαλμένο αποτέλεσμα, λόγω μη σωστής συμπλήρωσης της αίτησης, ανατρέχοντας σε αυτήν με τους κωδικούς πρόσβασης στο σύστημα,
  να αναφέρουν το λόγο της ένστασης (π.χ. εσφαλμένη μοριοδότηση, μη έκδοση επιταγής για ωφελούμενο παιδί) και
 • να τεκμηριώσουν τους ισχυρισμούς τους, επισυνάπτοντας με ηλεκτρονική σάρωση δικαιολογητικά αποδεικτικά αυτών, σύμφωνα με τους όρους της δημόσιας πρόσκλησης.
 • Οι πάροχοι που καταθέτουν ηλεκτρονική ένσταση οφείλουν να τεκμηριώνουν τους ισχυρισμούς τους, επισυνάπτοντας στην ένστασή τους με ηλεκτρονική σάρωση δικαιολογητικά αποδεικτικά των ισχυρισμών τους.

Ενστάσεις που δεν υποβάλλονται ηλεκτρονικά δεν εξετάζονται.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.oaed.gr/koinonikos-toyrismos.

Με 25 ευρώ θα είσαι άρχοντας σε αυτά τα 13 νησιά - Αν είσαι είσαι δικαιούχος κοινωνικού τουρισμού πας τσάμπα

Μπορεί να έχουμε ένα ψυχοπλάκωμα, μπορεί να μην έχουμε κέφι, ούτε και πολλά χρήματα! Σωστά, αλλά λίγες διακοπές θέλουμε να πάμε. Σας προτείνουμε 13 ιδανικά ελληνικά νησιά για φθηνές διακοπές τώρα μάλιστα που θα έχουν πέσει και οι τιμές στα ξενοδοχεία! Καλή ανάγνωση…

Σέριφος

Η Σέριφος είναι ένα σχετικά μικρό νησί, μόλις δύο ώρες με το καταμαράν από τον Πειραιά και με αρκετά χαμηλές τιμές. Αν οι τιμές στα ξενοδοχεία άλλων νησιών κυμαίνονται σε υψηλά επίπεδα για ένα δίκλινο δωμάτιο, στη Σέριφο, υπολογίστε τις γύρω στα 60€.

Όσο για τις παραλίες της, είναι εξαιρετικές και πεντακάθαρες, με την παραλία Λιβάδι να συγκλονίζει τους ταξιδιώτες όπως και η υπέροχη Ψιλή Άμμος.

Σεριφος

Η ρομαντική κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική και η νυχτερινή ζωή του νησιού, η οποία είναι σε αρκετά λογικές τιμές, μαγνητίζουν τους τουρίστες κάθε καλοκαίρι.

Άνδρος

Μόλις δύο ώρες από τη Ραφήνα, βρίσκεται η Άνδρος οι οποία κυμαίνεται στις ίδιες χαμηλές τιμές με την Σέριφο.

Η Άνδρος είναι ένα νησί που έχει λατρευτεί από πολλούς Ευρωπαίους και αυτό μπορούμε να το καταλάβουμε και από τις εξοχικές κατοικίες που έχουν αγοράσει εκεί.

Δεν είναι από τα κοσμοπολίτικα νησιά, αλλά μαζεύει αρκετό κόσμο, που θέλει να απολαύσει το καλό φαγητό, την ξεκούραση και τις καταγάλανες παραλίες της. Υπάρχει μια μικρή έκταση ανάμεσα στο λιμάνι του Γαυρίου και το όμορφο Μπατσί, όπου βρίσκονται τέσσερις πανέμορφες αμμώδεις παραλίες, που είναι η μία πιο δελεαστική από την άλλη.

Ανδρος

Στον Άγιο Πέτρο μαζεύονται οι πιο νεαρές ηλικίες, ενώ στην Χρυσή Άμμο οι celebrities. Τέλος, στον Άγιο Κυπριανό θα συναντήσεις περισσότερες οικογένειες. Οπότε υπάρχουν προτάσεις για όλους μας.

Μήλος

Το ηφαιστειογενές νησί της Μήλου, όσο περίεργο και αν φαίνεται, διαθέτει τουλάχιστον 72 παραλίες, μερικές από τις οποίες μπορείς να τις επισκεφτείς μόνο με μικρά εκδρομικά σκάφη. Επιπλέον, έχει πολύ ωραία τοπία και ειδικά υπό το φως του φεγγαριού, όλα δείχνουν μαγικά, χάρις στο λευκό χρώμα των βράχων της.

Μήλος

Το πιο φημισμένο σημείο του νησιού είναι ο Σαρακήνικος. Η Μήλος είναι ένα από τα νησιά του Αιγαίου που μπορείς να επιλέξεις για την ξεκούραση σου και οι τιμές για το δίκλινο είναι κατά μέσο όρο στα 65€.

Θάσος

Αυτό το καταπράσινο νησί, που συνδυάζει τις μοναδικές παραλίες με λεπτή άμμο, όπως είναι η Μακρύαμμος και το σκιερό πευκοδάσος, εξακολουθεί να είναι ένας αρκετά οικονομικός και ποιοτικός προορισμός, κυρίως για οικογένειες.

Η Θάσος

Η Θάσος απέχει μόλις 18 ναυτικά μίλια από την Καβάλα και 6 μίλια από την Κεραμωτή και το Αεροδρόμιο της Καβάλας. Πολλοί είναι οι κάτοικοι της Καβάλας που την προτιμούν για την νυχτερινή τους διασκέδαση, ή ακόμη και για τα υπέροχα ταβερνάκια της, τα οποία έχουν πολύ οικονομικές τιμές.

Κύθηρα

Τα Κύθηρα, είναι το θρυλικό σπίτι της θεάς Αφροδίτης και πηγή έμπνευσης πολλών καλλιτεχνών για αιώνες και συνδέονται με την Αθήνα με καθημερινές πτήσεις.

Είναι ο απόλυτος οικογενειακός προορισμός, μιας και έχει δάσος με πεύκα για πεζοπορία, χρυσές αμμουδιές για κολύμπι και ατμοσφαιρικά Ενετικά κάστρα, τα οποία μπορείς να επισκεφθείς.

κύθηρα

Είτε επιλέξεις να πας στην οργανωμένη παραλία Καψάλι είτε στην απολύτως απομόνωση του Χαλκού, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα απολαύσεις τα πεντακάθαρα νερά και δεν θα χρειαστεί να ξοδέψεις πολλά χρήματα για φαγητό, μιας και θα είσαι καλυμμένη με λιγότερα από € 15 ανά άτομο.

Σύμη

Η Σύμη βρίσκεται σε απόσταση 50 λεπτών από την μαγευτική Ρόδο, με την μόνη διαφορά ότι οι τιμές στην Σύμη είναι 30% κάτω από την Ρόδο.

Αν ταξιδέψεις εκεί, θα βρεις οκτώ μεγάλες παραλίες, κάποιες αρκετά κοντά στο λιμάνι και άλλες για τις οποίες θα πρέπει να πάρεις ένα θαλάσσιο ταξί, ώστε να έχεις πρόσβαση. Η ποικιλομορφία των ακτών της είναι απλά εκπληκτική. Μπορείς να βρεις ψιλή άμμο, με λίγα βότσαλα βότσαλο ή και με μεγάλα βότσαλα.

Συμη

Οι συνηθέστερες επιλογές των τουριστών του νησιού, είναι είτε η δημοφιλής και σκιερή παραλία του Αγίου Νικολάου, είτε η απάνεμη και ασφαλής της Αγίας Μαρίνας. Είναι αρκετά κοσμοπολίτικη, αλλά οι τιμές της είναι αρκετά χαμηλές γι' αυτό που θα ζήσεις εκεί!

Ικαρία

Η Ικαρία , είναι το νησί όπου έπεσε ο Ίκαρος όταν πέταξε πολύ κοντά στον ήλιο. Εδώ λοιπόν, μπορείς να βρεις προσιτά πολυτελή ενοικιαζόμενα στούντιο και διαμερίσματα, σε κοντινή απόσταση από τα κρυστάλλινα νερά και τις παραλίες με βότσαλο του νησιού.

Τα νερά εκεί είναι απίστευτα ζεστά και τα παρομοιάζουν με τις Σεϊχέλες, ενώ έχουν αυτό το υπέροχο μπλε-πράσινο χρώμα που σε ταξιδεύει.

Ικαρία

Ακόμη ένας οικογενειακός προορισμός με απίστευτη κουζίνα και με τιμές δωματίων οι οποίες κυμαίνονται περίπου στα 30 € ανά άτομο.

Αγκίστρι

Είναι πολύ κοντά στην Αθήνα και έστω και για ένα σαββατοκύριακο ή μια μονοήμερη αξίζει να το επισκεφτείς. Το Αγκίστρι, αν και πολύ μικρό, είναι μια καλή και οικονομική λύση ειδικά για σένα που δε θα πάρεις άδεια φέτος το καλοκαίρι.

Αγκίστρι

Φούρνοι

Λίγο πιο δίπλα από την Ικαρία θα βρεις ένα εξίσου όμορφο νησί, τους Φούρνους, που θα σε εκπλήξουν. Μπορεί να μην το περίμενες αλλά σε αυτό το νησί έχεις πολλά πράγματα να κάνεις με πρώτο και καλύτερο το να ξεκουραστείς. Προσφέρει, όμως, και αρκετές δυνατότητες για διασκέδαση, βουτιές στη θάλασσα, κάμπινγκ και εξορμήσεις τόσο σε αυτό το νησί, όσο και στα γύρω νησιά.

Φούρνοι

Νίσυρος

Έχει ηφαίστειο, αλλά δεν είναι η Σαντορίνη. Βρίσκεται δίπλα στην κοσμική Κω, αλλά δεν της μοιάζει καθόλου. Ποιο νησί είναι; Η Νίσυρος φυσικά, που με τα αυθεντικά χωριά, τα παραδοσιακά καφενεία, τα μονοπάτια και την απόκοσμη ηφαιστειακή ομορφιά της, αποτελεί έναν κρυμμένο θησαυρό του Αιγαίου.

Νίσυρος

Ανάφη

Ταπεινή και αθόρυβη, ξεδιπλώνει τις ομορφιές της δίπλα στα κοσμοπολίτικα νησιά των Κυκλάδων, με την πεποίθηση ότι όταν τη γνωρίσεις, θα γίνεις λάτρης της, η Ανάφη αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για λίγες στιγμές πνευματικής και ψυχικής κάθαρσης. Συνδυάζει ιδανικά την παράδοση με το σήμερα και προσφέρει παρθένες παραλίες για υπέροχες βουτιές.

Ανάφη

Τήνος

Η Τήνος δεν είναι μόνο η εικόνα της Παναγίας, που την έχει κάνει ξακουστή. Είναι η άγρια ομορφιά που θα σε συνεπάρει. Παραλίες απόμερες ή οργανωμένες, για καταδύσεις ή windsurfing, ντόπιες γεύσεις εξαιρετικές που σερβίρονται στα χωριά, γονατιστούς προσκυνητές στην πόλη και χωριά σκαρφαλωμένα στις πλαγιές. Όλα αυτά πρέπει να ανακαλύψεις στην όμορφη Τήνο, που αν ψάξεις από νωρίς θα βρεις φθηνά καταλύματα.

Τήνος

Κεφαλονιά

Στο Ιόνιο Πέλαγος, ανάμεσα στα υπόλοιπα όμορφα νησιά, βρίσκεται και η Κεφαλονιά με τις αρχοντικές πόλεις της και τις υπέροχες παραλίες της. Η Κεφαλονιά υπήρξε πάντα δημοφιλής προορισμός χάρη στα καταπράσινα βουνά της και τις συναρπαστικές παραλίες της.

Κεφαλονιά

Κοινωνικός τουρισμός: Δωρεάν διακοπές για αγρότες σε 24 νησιά

Δωρεάν θα είναι οι διακοπές για τους αγρότες σε 24 νησιωτικούς προορισμούς, όπου λειτουργούν κέντρα υποδοχής προσφύγων.

Σε όλες τους άλλους προορισμούς θα έχουν συμμετοχή από 2 ευρώ ως 12 ευρώ το άτομο ημερησίως, ανάλογα με την κατηγορία του καταλύματος.

Οι προορισμοί που έχουν μηδενική συμμετοχή για διακοπές με Κοινωνικό Τουρισμό για τους αγρότες είναι τα νησιά: Μυτιλήνη, Λήμνος, Άγιος Ευστράτιος, Σάμος, Ικαρία, Φούρνοι, Χίος, Οινούσσες, Ψαρά, Κως, Πάτμος, Ρόδος, Κάρπαθος, Κάσος, Λέρος, Κάλυμνος, Αστυπάλαια, Νίσυρος, Σύμη, Τήλος, Χάλκη, Λειψοί, Αγαθονήσι, Καστελλόριζο, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο.

Κοινωνικός τουρισμός: Δωρεάν διακοπές για αγρότες σε 24 νησιά

Ο ΟΠΕΚΑ επιδοτεί τις επιχειρήσεις καταλυμάτων των παραπάνω νησιών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή διαχείρισης των προσφυγικών ροών, με ποσό ίσο με το άθροισμα της αντίστοιχης επιδότησης και της οικονομικής συμμετοχής των δικαιούχων ανά κατηγορία καταλύματος στους άλλους προορισμούς.

Παραδείγματα

Για παράδειγμα, αγροτική οικογένεια με 2 παιδιά (7 και 10 ετών) που έχει δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΠΕΚΑ και επιλέγει 6 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 5 αστέρων (πλην των 24 νησιών) θα καταβάλει ημερήσιο κόστος διαμονής 48 ευρώ τη μέρα για 4 άτομα.

Αν επιλέξει ξενοδοχείο 3 αστέρων, το κόστος πέφτει στα 24 ευρώ τη μέρα και με διαμονή σε φθηνό ξενοδοχείο (1 αστέρι) το κόστος μειώνεται στα 8 ευρώ τη μέρα. Αν η επιλογή γίνει σε έναν από τους 24 νησιωτικούς προορισμούς που έχουν κέντρα προσφύγων, το κόστος διαμονής (χωρίς πρωινό) είναι μηδενικό.

Με 25 ευρώ θα είσαι άρχοντας σε αυτά τα 13 νησιά - Αν είσαι είσαι δικαιούχος κοινωνικού τουρισμού πας τσάμπα

Το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΠΕΚΑ, που απευθύνεται στους αγρότες, περιλαμβάνει 6ήμερες διακοπές για 50.000 δικαιούχους για την περίοδο 5 Ιουλίου 2021 – 30 Μαΐου 2022, με προϋπολογισμό της τάξης των 6 εκατ. ευρώ.

Οι αιτήσεις συμμετοχής θα υποβάλλονται από τη Δευτέρα 24 Μαΐου έως και την Τρίτη 15 Ιουνίου, στα ΚΕΠ όλης της χώρας.

Δικαίωμα συμμετοχής με υποβολή αίτησης έχουν:

 • οι συνταξιούχοι του ΕΦΚΑ (ΟΓΑ) και οι συνταξιούχοι του Λογαριασμού Ανασφάλιστων Υπερηλίκων του άρθρου 1 του Ν. 1296/1982.
 • Οι ασφαλισμένοι του ΕΦΚΑ (ΟΓΑ) που είναι ασφαλιστικά ενήμεροι κατά την 31η Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους (2020) της υποβολής της αίτησης συμμετοχής.
  *Τα μέλη των οικογενειών των παραπάνω προσώπων με δικαίωμα περίθαλψης απορρέον από δικαιούχο παροχών του ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ.

Δικαιολογητικά

Για την υποβολή της αίτησης συμμετοχής στα ΚΕΠ, οι αγρότες ή οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ θα πρέπει να προσκομίσουν:

 • Οποιοδήποτε έγγραφο από το οποίο να προκύπτει o Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ), καθώς και των προστατευόμενων μελών τους (πχ. βιβλιάριο υγείας ή βεβαίωση ΑΜΚΑ) ή οποιοδήποτε έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ο Αριθμός Μητρώου (ΑΜ) ΟΓΑ.
 • Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας.
 • Στην περίπτωση συνταξιούχων του ΟΓΑ που έχουν υπαχθεί στον ΕΦΚΑ και πάσχουν από νοητική αναπηρία, σύνδρομο DOWN ή εγκεφαλική παράλυση, απαιτείται επιπλέον η γνωστοποίηση αποτελέσματος πιστοποίησης αναπηρίας ή η απόφασή της.

Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα μπορούν να υποβάλουν αίτηση έως την Κυριακή 6 Ιουνίου 2021 στην ηλεκτρονική εφαρμογή www.opeka.gr/agrotiki-estia/ilektronikes-ypiresies/ στην ενότητα Εφαρμογές Αιτήσεων για επιχειρηματίες – παρόχους ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ 2021

Στήριξη

Η διοικήτρια του ΟΠΕΚΑ, Ξένια Παπασταύρου, δήλωσε σχετικά: «Ο ΟΠΕΚΑ, μέσω του Λογαριασμού της Αγροτικής Εστίας, ενισχύει τον αγροτικό πληθυσμό της χώρας και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Φέτος ο συνολικός προϋπολογισμός αγγίζει τα 15 εκατ. ευρώ και θα πραγματοποιηθούν προγράμματα: Κοινωνικού, Εκδρομικού και Ιαματικού Τουρισμού, Πρόγραμμα Παιδικών Κατασκηνώσεων για παιδιά από 6 έως 16 ετών και Πρόγραμμα Δωρεάν Παροχής Βιβλίων και Εισιτηρίων Θεάτρου, ενώ θα δοθούν χρηματικά βοηθήματα σε τρίτεκνες και πολύτεκνες αγρότισσες μητέρες.

Τα προγράμματα θα αγκαλιάσουν 230.000 δικαιούχους, ασφαλισμένους του e-ΕΦΚΑ (ΟΓΑ), συνταξιούχους του e-ΕΦΚΑ (ΟΓΑ) και τα μέλη των οικογενειών τους».

Οι τιμές κατ’ άτομο χωρίς πρωινό για τις διακοπές των αγροτών:

(από 5/7/2021 έως 30/5/2022)

Κοινωνικός τουρισμός: Δωρεάν διακοπές για αγρότες σε 24 νησιά

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share