Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Στα ύψη οι τιμές στο Ελληνικό - Σπίτια με τιμή πώλησης από 7.000 ευρώ το τετραγωνικό!

Οι τιμές στο Ελληνικό έχουν σημειώσει αύξηση περίπου 30% τα τελευταία χρόνια

1 Ιουλίου 2021 14:54
Στα ύψη οι τιμές στο Ελληνικό - Σπίτια με τιμή πώλησης από 7.000 ευρώ το τετραγωνικό!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι τιμές στην περιοχή του Ελληνικού βρίσκονται στα ύψη. Αυτό, διότι η τιμή πώλησης για κάθε σπίτι θα ξεκινά από 7.000€ ανά τ.μ.

Τι είπε αρχικά ο διευθύνων σύμβουλος της «Lamda Development»:

Ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για αγορά κατοικίας στο Ελληνικό, εντός της επένδυσης που ξεκινάει, σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ. Αθανασίου σημείωσε μεταξύ άλλων ότι το ενδιαφέρον για την αγορά ακινήτου στο Ελληνικό είναι έντονο. Ενδιαφέρον υπάρχει από την Ελλάδα κυρίως, αλλά και από το εξωτερικό. «Από τη μια θέλουμε να φέρουμε όσο περισσότερο κόσμο γίνεται από την Ελλάδα και από την άλλη να φέρουμε τουρισμό».

Σπίτια στο Ελληνικό

Τι είπε στη συνέχεια, ο Οδυσσέας Αθανασίου

Σύμφωνα με τον κ. Αθανασίου οι τιμές των 9.000 σπιτιών που θα κατασκευαστούν εντός του Ελληνικού θα απευθύνονται στο ευρύ κοινό. Οι τιμές που θα διαμορφωθούν για τα περισσότερα οικήματα, θα κυμαίνονται στα 6.000-7.000 ευρώ/ τ.μ. Ωστόσο, επεσήμανε ότι το 5% των οικιστικών ακινήτων αφορά σε ανώτερα οικονομικά στρώματα με τις τιμές να ξεκινούν από τα 8.000 ευρώ/ τ.μ. Επίσης, διευκρίνισε πως θα κατασκευαστούν και σπίτια που οι τιμές τους θα «ζαλίζουν».

Την ίδια ώρα, ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development ανακοίνωσε ότι στις 7 Ιουλίου θα παρουσιαστεί το σχέδιο για τον πρώτο «πράσινο» ουρανοξύστη. Μάλιστα, στις 15 Ιουλίου θα υπάρξουν στοιχεία για τις προπωλήσεις κατοικιών.

Στα ύψη οι τιμές στο Ελληνικό - Σπίτια με τιμή πώλησης από 7.000 ευρώ το τετραγωνικό

Πώς έκλεισε τις δηλώσεις του

Συνολικά θα γίνουν 9.000 κατοικίες. Στην πρώτη πενταετία είχαμε σχεδιάσει να φτιάξουμε 500. Ωστόσο, επειδή είναι πολύ έντονο το ενδιαφέρον, είναι πολύ πιθανό να πάμε στις 1.500-2.000 κατοικίες στα πρώτα πέντε χρόνια. Οι περισσότερες από αυτές θα απευθύνονται στο ευρύ κοινό. Από τις 9.000 κατοικίες που θα κατασκευάσουμε συνολικά, περίπου το 5% αφορά το ανώτερο οικονομικό κομμάτι του πληθυσμού».

«Οι τιμές στα νότια προάστια για την αγορά νεόδμητου ακινήτου είναι στα 6.000-7.000 ευρώ/ τ.μ. κι εμείς για να απευθυνθούμε στο ευρύ κοινό, θα πάμε πιο χαμηλά, ενώ τα σπίτια που θα απευθύνονται στο μικρό ποσοστό θα ξεκινάνε από τα 8.000 ευρώ/τ.μ λόγω της ποιότητας και του κόστους κατασκευής.

Σε κάθε ανάπτυξη υπάρχει το 1%, που είναι για παράδειγμα στον 50ο όροφο του ουρανοξύστη, όπως υπάρχουν στο Μονακό ή τη Νέα Υόρκη, που αποτελεί και τη διαφήμιση της ανάπτυξης. Σε αυτή την περίπτωση, για ένα landmark apartment, οι τιμές μπορούν να φτάσουν και τα 25.000 ευρώ ανά τ.μ.».

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share