Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ΔΕΗ: Εκπτώσεις έως και 60% στους λογαριασμούς ρεύματος - Δείτε πως θα γλιτώσετε χρήματα!

Πότε θα κόβει το ρεύμα από εδώ και πέρα

3 Ιουνίου 2021 22:51
ΔΕΗ: Εκπτώσεις έως και 60% στους λογαριασμούς ρεύματος - Δείτε πως θα γλιτώσετε χρήματα!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Εκπτώσεις έως 60% στους λογαριασμούς ρεύματος έχουν όσοι ανήκουν στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο Β΄(ΚΟΤ) της ΔΕΗ. Αντίστοιχα, οι εκπτώσεις για όσους ανήκουν στην ομάδα ΚΟΤ Α΄ αγγίζουν το 40%. Ενώ, υπάρχουν καταγγελίες «βόμβα» για κρυφές χρεώσεις στους λογαριασμούς ρεύματος.

Αίτηση για να ενταχθούν στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο της ΔΕΗ μπορούν να κάνουν όσοι λαμβάνουν ΚΕΑ, οι χαμηλόμισθοι και οι ευπαθείς ομάδες. Οι προαναφερόμενες εκπτώσεις είναι πραγματικές και "πέφτουν" πάνω στις κιλοβατώρες (δηλαδή στην κατανάλωση ρεύματος).

Οποιαδήποτε στιγμή το επιθυμεί κανείς, μέσα στο έτος, μπορεί να κάνει αίτηση για ένταξη στο ΚΟΤ Α' ή ΚΟΤ Β΄.

 Έκπτωση έως και 60% από τη ΔΕΗ

ΔΕΗ: Πότε θα κόβει το ρεύμα από εδώ και πέρα

Η ΡΑΕ προτείνει επίσης στην περίπτωση που ένας πελάτης έχει αλλάξει προμηθευτή κατόπιν καταγγελίας της σύμβασης από τον παλιό προμηθευτή, ο τελευταίος διατηρεί το δικαίωμα – ακόμη κι αν ο καταναλωτής έχει συνάψει νέα σύμβαση με τον καινούργιο πάροχο του – να δώσει εντολή απενεργοποίησης της σύμβασης του εφόσον έχει αφήσει οφειλές για δύο συνεχόμενους λογαριασμούς ρεύματος.

Ακόμη η Αρχή εισηγείται στην περίπτωση που ο πελάτης μετακινηθεί σε νέο προμηθευτή έχοντας εκείνος καταγγείλει τη σύμβαση, ο παλιός προμηθευτής διατηρεί το δικαίωμα απενεργοποίησης της παροχής αν ο καταναλωτής έχει αθετήσει διακανονισμό οφειλής που είχε κάνει μαζί του.

Αρκεί ο παλιός προμηθευτής να έχει υποβάλλει εντολή απενεργοποίησης του μετρητή εντός δύο μηνών από την αθέτηση του διακανονισμού.

Ο παλιός προμηθευτής μπορεί να ασκήσει το δικαίωμα απενεργοποίησης του μετρητή του παλιού πελάτη του εφόσον ισχύουν οι ακόλουθες σωρευτικές προϋποθέσεις, όπως προτείνει η ΡΑΕ:

  • Να έχουν περάσει 10 μέρες από τότε που επισήμανε τον παλιό του πελάτη ως υπερήμερο και τον έχει ειδοποιήσει με κάθε πρόσφορο μέσο. Αν στο μεσοδιάστημα ο πελάτης αποπληρώσει τον παλιό του πάροχο ή κάνει νέο διακανονισμό τότε δεν μπορεί να ενεργοποιήσει την εντολή διακοπής ρεύματος.
  • Εντός 12 μηνών από την ημερομηνία ολοκλήρωσης της αλλαγής προμηθευτή ή από την ημερομηνία επισήμανσης του παλιού πελάτη ως υπερήμερου λόγω αθέτησης του διακανονισμού. Δηλαδή, στην περίπτωση της αθέτησης διακανονισμού, η εκκίνηση της δωδεκάμηνης περιόδου προβλέπεται ως δυναμική, με την έννοια ότι σε περίπτωση σύναψης νέου διακανονισμού μετά την αθέτηση του παλαιού, θα εκκινεί νέα δωδεκάμηνη περίοδος από την εκ νέου επισήμανση του Πελάτη ως υπερήμερου λόγω αθέτησης του νέου διακανονισμού.

Διευκρινίζεται ότι, σε περίπτωση που έχουν συντελεσθεί διαδοχικές αλλαγές Προμηθευτή, όλοι οι προηγούμενοι Προμηθευτές διατηρούν αυτοτελές δικαίωμα υποβολής εντολής απενεργοποίησης, κατά τους ανωτέρω όρους.

Το κόλπο για να πληρώνεις λιγότερα στη ΔΕΗ

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share