Τρίτη, 13 Απριλίου 2021

Τέλη κυκλοφορίας 2021: Λήγει η προθεσμία πληρωμής - Μέχρι πότε πρέπει να γίνει η διαδικασία

Στενεύουν τα περιθώρια

24 Φεβρουαρίου 2021 10:20
Τέλη κυκλοφορίας 2021: Λήγει η προθεσμία πληρωμής - Μέχρι πότε πρέπει να γίνει η διαδικασία
Από Βασίλης Κατσιαούνης

Τέλη κυκλοφορίας: Τελειώνει ο χρόνος για την προθεσμία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας όπου πρέπει γίνει όσο πιο σύντομα γίνεται αλλιώς θα πρέπει να παραδώσουν οι κάτοχοι τις πινακίδες τους.

Σημειώνεται ότι στις 15 Μαρτίου ξεκινά η καταβολή αποζημιώσεων ιδιοκτήτων ακινήτων για τα μηδενικά ενοίκια όπου θα δηλωθούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ.

Συγκεκριμένα μέχρι την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου είναι η προθεσμία πληρωμής για τα τέλη κυκλοφορίας όπου οι κάτοχοι Ι.Χ. πρέπει να κάνουν.

Λήγει η προθεσμία της πληρωμής των τελών κυκλοφορίας.

Τέλη κυκλοφορίας: Η προθεσμία πληρωμής

Ειδικότερα περιθώριο μέχρι την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου, έχουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων για να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας 2021, μετά και τη δίμηνη παράταση που έχει δοθεί.

Ο χρόνος πλέον για τους κατόχους που διαθέτουν αυτοκίνητο προς απόσυρση, πιέζει, όπως επίσης κρίνεται ιδιαιτέρως σημαντικό, οι πολίτες να δίνουν τη δέουσα προσοχή στις μη πιστοποιημένες εταιρίες που για διάφορους λόγους εμφανίζονται συμβουλευτικά και προτείνουν λανθασμένες ενέργειες.

Συνεπώς, ως απαραίτητη προϋπόθεση για την διαγραφή ενός αυτοκινήτου, είναι να το θέσει ο κάτοχός του σε ακινησία στην πλατφόρμα aade.gr/mycar, για να απαλλαγεί ο κάτοχος του κάθε αυτοκινήτου, από το να χρεωθεί τα τέλη κυκλοφορίας του 2021.

Επίδομα 534 ευρώ: Πότε θα καταβληθεί η αποζημίωση ειδικού σκοπού για τον Φεβρουάριο

Επίδομα 534 ευρώ: Σε πλήρη ισχύ παραμένει το μέτρο της αναστολής συμβάσεων εργασίας που συνοδεύεται από το επίδομα των 534 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, το επίδομα των 534 ευρώ (δηλαδή η αποζημίωση ειδικού σκοπού) για τον Φεβρουάριο θα καταβληθεί στις αρχές Μαρτίου (το μέγιστο μέχρι τις 10 του μηνός). Το επίδομα υπολογίζεται βάσει των ημερών που διαρκεί η αναστολή σύμβασης εργασίας.

Για τον Φεβρουάριο των 28 ημερών, η ημερήσια αποζημίωση αυξήθηκε σε 19,07 ευρώ από τα 17,8 ευρώ, ώστε να συμπληρωθούν τα 534 ευρώ του επιδόματος. Ωστόσο έχουν ξεκινήσει και οι πληρωμές των συντάξεων Μαρτίου, αναλυτικά οι ημερομηνίες ανά ταμείο.

Να σημειωθεί ότι οι διατάξεις για την αναστολή συμβάσεων εργασίας εφαρμόζονται σε εργαζόμενους που έχουν προσληφθεί μέχρι και τις 31 Ιανουαρίου 2021 και ισχύουν για όσο διαρκεί η αναστολή λειτουργίας της εκάστοτε επιχείρησης - καταστήματος, λόγω κορωνοϊού, ή υπάγονται σε κλάδους που πλήττονται από την πανδημία, μέχρι και την 31η Μαρτίου 2021.

Επίδομα 534 ευρώ: Πότε αναμένεται να καταβληθεί στους δικαιούχους

Ξεκινούν οι πληρωμές αποζημιώσεων ειδικού σκοπού σήμερα

Επιπλέον, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα καταβολής επιδομάτων που δημοσιοποίησε χθες το υπ. Εργασίας, στις 24 Φεβρουαρίου 2021 θα γίνουν οι πληρωμές αποζημιώσεων ειδικού σκοπού από μονομερείς δηλώσεις (Β’ Ευκαιρία):

  • Στους επαγγελματίες της τέχνης και του πολιτισμού, ξεναγούς και τουριστικούς οδηγούς για τους μήνες Σεπτέμβριο-Οκτώβριο 2020
  • Στους επαγγελματίες της τέχνης και του πολιτισμού για τους μήνες Νοέμβριο-Δεκέμβριο 2020
  • Στους απολυμένους λόγω του κυκλώνα «ΙΑΝΟΣ»
  • Στις 26 Φεβρουαρίου 2021 θα γίνουν οι πληρωμές της οικονομικής ενίσχυσης βραχυχρόνιας εργασίας στους εργαζόμενους στο πλαίσιο του Μηχανισμού «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» για τον μήνα Ιανουάριο 2021, καθώς και για τους μήνες Σεπτέμβριο-Δεκέμβριο 2020 κατόπιν των αρχικών δηλώσεων και ορθών επαναλήψεων.
 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share