ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Ντροπιαστική απόφαση: Έκαναν έξωση σε οικογένεια με παιδί ΑΜΕΑ στα Σεπόλια!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Άμεση η αντίδραση όλης της περιοχής

Σκηνές έντασης εκτυλίχθηκαν το πρωί της Κυριακής (19/5) στα Σεπόλια, όταν μια οικογένεια με παιδί ΑΜΕΑ βρέθηκε αντιμέτωπη με έξωση από την κατοικία της, παρουσία δικαστικού κλητήρα.

EUROKINISSI

Σύμφωνα με την καταγγελία του Συλλόγου «Η Αναγέννηση», το παιδί, που φέρει αναπηρία με ποσοστό 67%, ήταν άρρωστο εκείνη την ώρα, έχοντας υψηλό πυρετό. Το περιστατικό προκάλεσε έντονες αντιδράσεις τόσο στην τοπική κοινωνία όσο και ευρύτερα, με πολλούς να χαρακτηρίζουν την πράξη ως απάνθρωπη απέναντι σε μια ευάλωτη οικογένεια, με πυροβολισμούς πρόσφατα να έχουν σοκάρει την περιοχή.

Άμεση η παρέμβαση όλης της περιοχής εναντίον της έξωσης

Η αντίδραση της κοινωνίας ήταν άμεση. Κάτοικοι της περιοχής, μαζί με εκπροσώπους φορέων και συλλόγων, συγκεντρώθηκαν στο σημείο για να στηρίξουν την οικογένεια και να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην έξωση. Παράλληλα, το πλευρό της οικογένειας στάθηκε και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Αττικής (ΣΕΑΑΝ), καταγγέλλοντας το γεγονός ως κοινωνική αδικία και καλώντας τις αρμόδιες αρχές να παρέμβουν άμεσα για την εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα στέγασης.

Το περιστατικό ανέδειξε για ακόμη μία φορά τη δυσκολία αντιμετώπισης των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων, προκαλώντας προβληματισμό για την ανάγκη λήψης ουσιαστικών μέτρων στήριξης.

Νέα στοιχεία στην υπόθεση βιασμού 16χρονης στην Πάτρα: Ο δράστης έστελνε μηνύματα στην κωφή αδερφή της Ειρήνης Μουρτζούκου!

Η Ειρήνη Μουρτζούκου μίλησε αποκλειστικά στις «Αλήθειες με τη Ζήνα» και την Εύη Γιαρκιά για την υπόθεση βιασμού μιας 16χρονης με νοητική στέρηση στην Πάτρα, αποκαλύπτοντας ότι ο κατηγορούμενος συνδεόταν φιλικά με την 20χρονη (τότε 16 ετών) αδερφή της που είναι κωφή.

Όσα αποκάλυψε η Ειρήνη Μουρτζούκου για τον βιασμό 16χρονης στην Πάτρα – Η σχέση με τον δράστη

Η 24χρονη που βρίσκεται στο επίκεντρο της υπόθεσης των νεκρών βρεφών στην Αμαλιάδα, δεν έκρυψε τον φόβο της μήπως και η αδερφή της είχε πέσει θύμα παρενόχλησης, καθώς επικοινωνούσε συχνά με τον δράστη. Την ίδια ώρα, η νεαρή μητέρα φέρεται να έχει συμφιλιωθεί με την Πόπη, τη μητέρα του Παναγιωτάκη και να συζούν στην Αθήνα.

Η Ειρήνη Μουρτζούκου, μιλώντας τηλεφωνικά στην εκπομπή αποκάλυψε για το θέμα: «Δεν το ήξερα, γιατί πληροφορήθηκα από τις ιστοσελίδες. Δεν μας είχε δείξει ότι είναι τέτοιος άνθρωπος. Θα έπρεπε να ντρέπεται, καθώς έβγαινε και έλεγε ότι του σκότωσα το παιδί. Έχω νευριάσει. Αν τον είχα μπροστά μου δεν ξέρω τι θα έκανα, γιατί είναι η αδερφή μου σε αυτή την κατάσταση. Είναι ΑΜΕΑ η αδερφή μου».

«Θα έπρεπε να ντρέπεται!»

Και συνέχισε: «Πατέρας και να βιάζει κορίτσι 16 ετών; Να τα χάλια του! Θα έπρεπε να ντρέπεται! Μακριά και αγαπημένοι! Τον είχα συναναστραφεί και ήξερα τι άνθρωπος ήταν. Είναι αλήθεια ότι είχε κατηγορηθεί για ενδοοικογενειακή βία από την πρώην σύντροφο που έχει τα παιδιά. Μας είχε πει ότι είχε προβλήματα.

Με όλα αυτά που έχω ακούσει έχω φρικάρει, γιατί ο δράστης μιλούσε με την αδερφή μου και της πρότεινε να πάει στην Πάτρα. Σκέφτομαι μήπως είχε κάνει κάτι κακό στην αδερφή μου. Έστελνε μηνύματα στην αδερφή μου, όπως και εκείνη του έστελνε. Είχαμε φιλική σχέση. Μπορεί να με βρίζει όλη η Ελλάδα, αλλά έχω το κεφάλι μου καθαρό».