ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Λέκκας για τη μεγάλη φωτιά στην Αττική: «Ξηρασία, ανομβρία και δυνατοί άνεμοι δυσχεραίνουν την κατάσβεση»

Λέκκας για τη μεγάλη φωτιά στην Αττική: «Ξηρασία, ανομβρία και δυνατοί άνεμοι δυσχεραίνουν την κατάσβεση»
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Οι συνθήκες που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις για την κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε χθες (11/8) στην Αττική είναι πολύ δύσκολες. 

Ξηρασία, ανομβρία και δυνατοί άνεμοι δυσχεραίνουν την κατάσβεση 

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1, σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «όπως είχε περιγράφει και από τον υπουργό τον κ. Κικίλια οι συνθήκες είναι εξαιρετικά δύσκολες. Η ανομβρία υπάρχει εδώ και πολλούς μήνες και σε συνδυασμό με την ξηρασία και τους ισχυρούς ανέμους αυτό κάνει δύσκολη την κατάσταση». 

Υπεράνθρωπες οι προσπάθειες όλων των φορέων 

«Βλέπουμε τις υπεράνθρωπες προσπάθειες όλων των φορέων για το καλύτερο δυνατό, όμως οι συνθήκες είναι πολύ δύσκολες. Το μέτρο του καθαρισμού των οικοπέδων ήταν καθοριστικό και διέσωσε μεγάλες εκτάσεις από πυρκαγιές. Η ξηρασία και η ανομβρία δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών ειδικά στην περιοχή του Βαρνάβα. Εκεί υπάρχει και πολύ πυκνό δάσος», τόνισε ο κύριος Λέκκας.  

Δείτε το video 




0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου