Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024

«Καταιγιστικό» 24ωρο από την Χριστίνα Ρήγου: «Οπλιστείτε με υπομονή γιατί ήδη από το πρωί...»

Η αναφορά της μετεωρολόγου για το τι μας περιμένει την νέα εβδομάδα

25 Μαΐου 2024 14:34
«Καταιγιστικό» 24ωρο από την Χριστίνα Ρήγου: «Οπλιστείτε με υπομονή γιατί ήδη από το πρωί...»
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Χριστίνα Ρήγου πραγματοποίησε την πρόγνωσή της για τον καιρό στο Mega και μας ζητά να φανούμε... υπομονετικοί για λίγο, μέχρι να ξαναγίνει ο ουρανός λίγο πιο γαλανός, με τον Σάκη Αρναούτογλου επίσης να αναφέρεται στις περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο.

Την Κυριακή (26/5) ο καιρός θα είναι άστατος σε αρκετές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας και στα Επτάνησα, ενώ στα νησιά του Αιγαίου, προβλέπονται ασθενείς τοπικές βροχές μικρής έκτασης, οι οποίες το απόγευμα θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα.

Από το πρωί αναμένεται να βρέχει σε όλες τις ηπειρωτικές περιοχές, πλην της Θράκης όπου προβλέπεται συννεφιά και της κεντρικής-ανατολικής Μακεδονίας, όπου η βροχή δε θα ξεπεράσει σε ένταση το ψιλόβροχο και σε τοπικό επίπεδο. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται μέτριας έντασης βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες από το πρωί.

Ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται από το απόγευμα, και έτσι το βράδυ τα όποια φαινόμενα θα έχουν σταματήσει.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση κατά 3-4 βαθμούς συγκριτικά με τις προηγούμενες ημέρες. Θα φτάσει το μεσημέρι τους 22-23 στη δυτική Μακεδονία και Ήπειρο και 24-26 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Ενώ οι μέγιστες τιμές στο Αιγαίο θα κυμανθούν κοντά στους 23-26 βαθμούς.

Βοριάδες θα πνέουν στα πελάγη, σε μέτριες εντάσεις στο Ιόνιο 3-5 μποφόρ. Στο Αιγαίο θα είναι ισχυροί έως 5-6 ,πρόσκαιρα στα βόρεια 7 μποφόρ.

Στην Αττική θα πρέπει να περιμένουμε αυξημένες νεφώσεις και ασθενείς τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι, ενώ από το απόγευμα ο καιρός θα ανοίξει και μέχρι το βράδυ θα είναι αίθριος. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19-25 βαθμούς , με βόρειους ανέμους 4-6 μποφόρ.

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις προβλέπονται και στη Θεσσαλονίκη και τοπικές βροχές το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17-24 βαθμούς , οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις στο Θερμαϊκό 2-4 μποφόρ.

Βελτιωμένος ο καιρός στην αρχή της εβδομάδας

Η νέα βδομάδα και οι τελευταίες ημέρες του Μάιου, θα κυλήσουν με καλό καιρό και κανονικές θερμοκρασίες. Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι αίθριος, λίγη συννεφιά περιμένουμε στα βορειοδυτικά και μέχρι το μεσημέρι τοπικές βροχές στο νότιο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο, δεν θα ξεπεράσει τους 26-28 βαθμούς και 30 στη δυτική Ελλάδα. Βόρειοι οι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη μέχρι 6 και Αιγαίο και 7 μποφόρ.

Την Τρίτη η μέρα θα κυλήσει με αίθριο καιρό. Πρόσκαιρες συννεφιές μόνο στα βόρεια, όπου το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης προβλέπονται τοπικές βροχές ή και μπόρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί κοντά στους 28-30 βαθμούς στη χώρα και οι άνεμοι βόρειοι, θα υποχωρήσουν σε εντάσεις 3-5, στα Δωδεκάνησα και 6 μποφόρ.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share