Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024

Καιρός σήμερα 25/5: Νέα αλλαγή σκηνικού με βροχές και καταιγίδες - Πού θα σημειωθούν τα φαινόμενα και πόσο θα πέσει η θερμοκρασία

Μας περιμένουν διαφορετικές συνθήκες στο Σαββατοκύριακο

25 Μαΐου 2024 07:31
Καιρός σήμερα 25/5: Νέα αλλαγή σκηνικού με βροχές και καταιγίδες - Πού θα σημειωθούν τα φαινόμενα και πόσο θα πέσει η θερμοκρασία
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καιρός σήμερα 25/5: Νέα αλλαγή σκηνικού έρχεται σήμερα (25/5) για τον καιρό, καθώς τα φαινόμενα θα επανέλθουν με βροχές και καταιγίδες, αν και τουλάχιστον θα έρθει μια ανάσα με πτώση της θερμοκρασίας, με τον Σάκη Αρναύτογλου να αναφέρει και τις περιοχές που βρίσκονται σε κίνδυνο.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για το Σάββατο, αναμένεται αρχικά γενικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα. Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Στα ηπειρωτικά και σταδιακά στο Ιόνιο θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Στη Μακεδονία θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες τις βραδινές ώρες στα δυτικά θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί στα δυτικά, 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο 5 με 6 και στα νότια Δωδεκάνησα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 27 με 30 και στη νησιωτική χώρα τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε όλες τις περιοχές της χώρας

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Από το μεσημέρι, αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πιο πυκνές. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 μποφόρ, από το μεσημέρι ανατολικοί-βορειοανατολικοί, 4 και τοπικά στα ανατολικά έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και πιθανόν κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και από το βράδυ στα δυτικά τμήματα μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 15 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στη Μακεδονία όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα το βράδυ στη δυτική Μακεδονία θα ενταθούν. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ και από το βράδυ στα ανατολικά βορειοανατολικοί, 4 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 14 έως 29 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις, που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και το απόγευμα στα ηπειρωτκά κυρίως ορεινά θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι δυτικοί-βορειοδυτικοί, με την ίδια ένταση. Το θερμόμετρο θα δείξει από 15 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και από το βράδυ στην κεντρική Στερεά και τη βορειοανατολική Πελοπόννησο μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι ανατολικοί-βορειοανατολικοί στα ανατολικά, 4 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός και από το απόγευμα αραιές νεφώσεις. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός και από το απόγευμα αραιές νεφώσεις. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, στα νότια Δωδεκάνησα πρόσκαιρα τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share