Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024

Κύκλωμα μίζας στη Χαλκίδα: Στη φυλακή η διευθύντρια και μια υπάλληλος της ΔΟΥ

Κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενες

24 Μαΐου 2024 15:49
Κύκλωμα μίζας στη Χαλκίδα: Στη φυλακή η διευθύντρια και μια υπάλληλος της ΔΟΥ
ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Προφυλακίστηκαν τόσο η διευθύντρια της ΔΟΥ Χαλκίδας όσο και ακόμη μια υπάλληλος που εμπλέκονται στην πολύκροτη υπόθεση των εκβιασμών επιχειρηματιών.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, μετά τις απολογίες τους, η διευθύντρια και η διεκπεραιώτρια κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενες.

Δείτε επίσης: Φωτογραφία ντοκουμέντο από τη δράση του κυκλώματος των εφοριακών στη Χαλκίδα - Η διεκπεραιώτρια βγαίνει από τη ΔΟΥ κρατώντας φάκελο με 5.000 ευρώ

Η διευθύντρια απολογούμενη στον Ανακριτή φέρεται να αρνήθηκε τις κατηγορίες που τις έχουν απαγγελθεί ενώ για το τετραδιο που είχε σημειωμένα διάφορα ποσά, η 56χρονη φέρεται να απάντησε ότι αυτά τα ποσά αφορούν έσοδα της ΔΟΥ και όχι εκβιασμούς.

Παράλληλα η προσωρινά κρατούμενη διευθύντρια της ΔΟΥ φέρεται να ισχυρίστηκε ότι ο επιχειρηματίας που κατήγγειλε εκβιασμό την παγίδευσε.

Τι είπε ο δικηγόρος της διευθύντριας

Ο δικηγόρος της διευθύντριας της ΔΟΥ Χαλκίδας αμέσως μετά την γνωστοποίηση της δικαστικής απόφασης για προσωρινή κράτηση της πελάτισσας του, δήλωσε ότι τόσο η διευθύντρια όσο και η συνεργάτιδά της θα ασκήσουν προσφυγή.

«Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, διατάχθηκε η προσωρινή κράτηση της διευθύντριας της εφορίας Χαλκίδας και μιας εκ των συνεργατών της. Οι κατηγορούμενες θα ασκήσουν τα νόμιμα δικαιώματά τους και συγκεκριμένα θα ασκήσουν το δικαίωμα της προσφυγής κατά της συγκεκριμένης διάταξης, με δεδομένο πως η διάταξη αυτή στηρίζεται στην πιθανολόγηση διάπραξης από τις ίδιες ενδεχομένως και νέων αδικημάτων, χωρίς να καθορίζονται ποια είναι αυτά.

Θεωρούμε πως όλο αυτό είναι μια εφεύρεση η οποιά στηρίζεται τόσο στην πίεση των ημερών όσο και στην αδιανόητη δήλωση του υπουργού κ. Χατζηδάκη, που είπε πως αυτός δεν στηρίζει κλέφτες, λες κι έβγαλε απόφαση ήδη... τώρα περιμένουμε την επιβολή της ποινής. Θεωρούμε πως η διάταξη αυτή θα καταπέσει στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών» είπε χαρακτηριστικά.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι συλληφθέντες εφοριακοί οδηγήθηκαν νωρίτερα σήμερα στο δικαστικό Μέγαρο Χαλκίδας για να απολογηθούν, ενώ δεν απάντησαν σε καμία ερώτηση δημοσιογράφων.

Αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, για συμμετοχή σε κύκλωμα που εκβίαζε επιχειρηματίες, αποσπώντας μεγάλα χρηματικά ποσά.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share