Πέμπτη, 02 Μαΐου 2024

Δύο προορισμοί «ξεπούλησαν» ήδη για το Πάσχα 2024 και δεν είναι νησιά

Δε τους είχες καν υπόψιν

12 Απριλίου 2024 15:00
Δύο προορισμοί «ξεπούλησαν» ήδη για το Πάσχα 2024 και δεν είναι νησιά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Όσο πλησιάζει το Πάσχα, πολλές περιοχές αγγίζουν πληρότητα ακόμα και 100%. Έκπληξη, ωστόσο, αποτελεί το γεγονός πως δεν είναι τα... νησιά.

Διαβάστε επίσης: Απολαύστε τις γιορτές στο πλήρως ανανεωμένο Divani Corfu Palace στην Κέρκυρα

Σύμφωνα με τον ταξιδιωτικό πράκτορα Δημήτρη Οικονόμου, την τιμητική τους έχουν οι προορισμοί της ηπειρωτικής Ελλάδας.

«Όσον αφορά στο Πάσχα, να πούμε ότι φέτος έχουν ιδιαίτερα την τιμητική τους οι προορισμοί της ηπειρωτικής Ελλάδας, οι οποίοι επίσης είναι πάρα πολύ όμορφοι και μπορώ να σας πω ότι ιδιαίτερα για το Πάσχα είναι και πολύ πιο αγαπητοί από τον κόσμο.

Η Θεσσαλία, η Πελοπόννησος έχουν πάρα πολύ κίνηση τα ξενοδοχεία που έχουν ανοίξει και οι τιμές είναι σε πάρα πολύ καλά επίπεδα.
Ιδιαίτερα στη Θεσσαλία και κυρίως στη Μαγνησία έχουν δοθεί κίνητρα τιμολογιακά για να γίνει ένα restart στον τουρισμό μετά από τη μεγάλη καταστροφή της θεομηνίας του Σεπτεμβρίου και οι τιμές είναι εξαιρετικές».

Πού κυμαίνονται τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Όπως ανέφερε ο κ. Οικονόμου η ακτοπλοϊκή κίνηση είναι σε φυσιολογικά επίπεδα, ενώ τα περισσότερα ταχύπλοα δρομολογούνται από τον Μάιο και μετά που αυξάνεται και η κίνηση. Για τις τιμές, ο κ. Οικονόμου, είπε ότι προς το παρόν παραμένουν στα περσινά επίπεδα, αλλά με την είσοδο τον ταχύπλοων τον Μάιο, οι τιμές ή θα αυξηθούν ή θα παραμείνουν το ίδιο με πέρσι.

Τα νησιά που είναι πιο οικονομικά είναι αυτά που είναι κοντά από τα λιμάνια της Αττικής και είναι και αυτά που επιλέγουν οικογένειες.

Αυτή τη στιγμή, για την Λέσβο παραδείγματος χάρη, μια οικογένεια με 1 αυτοκίνητο και καμπίνα, θα πρέπει να πληρώσει 879 ευρώ.

Ενδεικτικά κάποιες τιμές:

Ραφήνα - Μύκονος με επιστροφή 4 άτομα σε οικονομική θέση + 1 ΙΧ: 452 ευρώ
Πειραιάς - Πάρος με επιστροφή 4 άτομα σε οικονομική θέση + 1 ΙΧ: 632 ευρώ
Πειραιάς - Ηράκλειο με επιστροφή 4 άτομα σε 4κλινη καμπίνα + 1 ΙΧ: 482 ευρώ
Πειραιάς - Ρόδος με επιστροφή 4 άτομα σε 4κλινη καμπίνα + 1 ΙΧ: 852 ευρώ
Πειραιάς - Λέσβος με επιστροφή 4 άτομα σε 4κλινη καμπίνα + 1 ΙΧ: 879 ευρώ

«Άρα η πρόβλεψη είναι ότι σίγουρα δεν θα πάμε σε μείωση. Το ευτυχές σενάριο θα είναι να παραμείνουν οι τιμές και φέτος στα ίδια επίπεδα με πέρυσι.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share