Πέμπτη, 09 Μαΐου 2024

Τελεσίγραφο Παναγιώτη Γιαννόπουλου: «Ο Χειμώνας φέτος δεν μας θέλει - Το τελευταίο 10ήμερο του Φεβρουαρίου...» (Video)

Η πρόγνωση καιρού του Παναγιώτη Γιαννόπουλου μέχρι και το Σαββατοκύριακο 24-25/2

20 Φεβρουαρίου 2024 09:11
Τελεσίγραφο Παναγιώτη Γιαννόπουλου: «Ο Χειμώνας φέτος δεν μας θέλει - Το τελευταίο 10ήμερο του Φεβρουαρίου...» (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Σε 10 μέρες αποχαιρετούμε τον χειμώνα ημερολογιακά με το παρατεταμένο Φθινόπωρο να συνεχίζεται έως το τέλος του Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τις τελευταίες προγνώσεις των μετεωρολόγων για τον καιρό.

Χαρακτηριστική είναι η φράση του μετεωρολόγου της ΕΡΤ, κ. Παναγιώτη Γιαννόπουλου πως ο «χειμώνας φέτος δεν μας θέλει».

Στην εξέλιξη του καιρού για το τελευταίο 10ήμερο του Φεβρουαρίου, όπως τονίζει ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος, η Τετάρτη θα είναι η πιο κρύα μέρα, με τον υδράργυρο στην Αθήνα στους 14 βαθμούς Κελσίου. Οι βροχές θα συνεχιστούν τόσο στα βόρεια και νότια τμήματα της χώρας, χωρίς να προκαλούν προβλήματα. Υπάρχει περίπτωση να βρέξει την Τετάρτη στην Αττική, αλλά τίποτα το σπουδαίο.

Από την Πέμπτη 22/02 ο καιρός βελτιώνεται και πάλι, ανεβαίνει η θερμοκρασία, με τους νοτιάδες να έρχονται την Παρασκευή, ανεβάζοντας τον υδράργυρο. Κάποιες βροχές θα σημειωθούν σε ανατολικό Αιγαίο και Δωδεκάνησα, με το Σάββατο το θερμόμετρο να δείχνει ακόμη και τους 19 βαθμούς Κελσίου.

Έπειτα, από την Κυριακή φαίνεται πως μία κακοκαιρία πλησιάζει την Ελλάδα που θα φέρει βροχές, όμως ο υδράργυρος διατηρείται σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Οι αρχές της επόμενης εβδομάδα θα κυλήσουν με παρόμοιες συνθήκες, με τον Φλεβάρη να μας αποχαιρετά με υψλές θερμοκρασίες.

Αναλυτική πρόγνωση καιρού από τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο:

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share