Κυριακή, 05 Μαΐου 2024

Δεν κρύφτηκε ο Γιάννης Καλλιάνος: «Τόξο σφοδρής κακοκαιρίας - Κρύο και χιόνι στη χώρα»

Νέα μεταβολή μέσα στις επόμενες μέρες

6 Δεκεμβρίου 2023 15:02
Δεν κρύφτηκε ο Γιάννης Καλλιάνος: «Τόξο σφοδρής κακοκαιρίας - Κρύο και χιόνι στη χώρα»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καιρός: Οι περιοχές που κατά την διάρκεια της νύχτας θα σημειωθούν καταιγίδες είναι τα κεντρικά και νότια τμήματα των Επτανήσων, τα νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου, οι Κυκλάδες, η Κρήτη, σε περιοχές της ανατολικής Στερεάς Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής και της Εύβοιας, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο.

Μόλις ξημερώσει ο καιρός θα είναι άστατος στις περισσότερες περιοχές. Η θερμοκρασία θα είναι στους 12 – 14 βαθμούς στα βόρεια ηπειρωτικά, στους 16 – 19 βαθμούς στα κεντρικά και νότια και στους 16 -21 βαθμούς Κελσίου στις νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου. Με την ευκαιρία, δείτε την πρόγνωση του καιρού από τον Τάσο Αρνιακό.

Γιάννης Καλλιάνος: Η πρόγνωση για Αττική & Θεσσαλονίκη

Στην Αττική αναμένονται καταιγίδες μέσα στη νύχτα και λίγες νεφώσεις κατά την διάρκεια της αυριανής μέρας. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στους 11 – 18 βαθμούς Κελσίου και άνεμοι νοτιάδες έως 6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη, ο καιρός θα είναι άστατος με τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 8 – 14 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι βοριάδες ως και 6 μποφόρ.

Γιάννης Καλλιάνος: H πρόγνωση των επόμενων ημερών

Την Πέμπτη στα βόρεια, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, στα νότια και σε αρκετές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας αναμένονται τοπικές βροχές που σταδιακά θα υποχωρήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Την Παρασκευή τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια νησιωτικά τμήματα.

«Τσουχτερά» Μερομήνια για την Αθήνα: «Μία μέρα θα ντυθεί στα λευκά πριν φύγει το 2023»

Τι καιρό θα κάνει στην Ελλάδα τους επόμενους μήνες; Με τι καιρό θα κάνουμε φέτος Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά; Τα Μερομήνια «βλέπουν» έναν δύσκολο χειμώνα στην Ελλάδα και όλη τη Μεσόγειο με βροχές, τσουχτερό κρύο και χιόνια.

Καιρός: Μερομήνια 2023-2024

Η πρόβλεψη για τον Δεκέμβριο του 2023

Μετά τις 10 του μήνα θα είναι έντονα τα φαινόμενα, με αρκετό χιόνι, πολύ κρύο και δυνατές βροχές. Σύμφωνα με τα μερομήνια, θα είναι ο πιο δύσκολος μήνας με πάρα πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Τι καιρό θα κάνει τον Ιανουάριο του 2024

Το πολικό ψύχος θα χαρακτηρίζει τον Ιανουάριο, τουλάχιστον μέχρι τα Θεοφάνεια. Οι δυσκολίες - σύμφωνα με τα Μερομήνια - θα είναι καθημερινές, ενώ δεν αποκλείονται και πλημμυρικά φαινόμενα. Οι θερμοκρασίες θα αυξομειώνονται ενώ στο τρίτο δεκαήμερο θα επανέλθει το ψύχος.

Τι καιρό θα κάνει τον Φεβρουάριο του 2024

Άστατος θα είναι ο καιρός τον Φεβρουάριο, με πολλές καταιγίδες αλλά και συνέχεια στις χιονοπτώσεις. Τα πλημμυρικά φαινόμενα δεν αποκλείεται να συνεχιστούν, ενώ ανάλογες δυσκολίες θα αντιμετωπίσουν και άλλες μεσογειακές χώρες.

Τι καιρό θα κάνει τον Μάρτιο του 2024

Ο πρώτος μήνας που θα έχει πιο ήπιο καιρό αναμένεται να είναι ο Μάρτιος. Μετά τα μέσα του μήνα, ωστόσο, τα φαινόμενα θα αρχίσουν να είναι ξανά έντονα κατά τόπους ενώ στο τέλος του θα υπάρχει ισχυρή κακοκαιρία σχεδόν σε όλη την Ελλάδα.

Τι καιρό θα κάνει τον Απρίλιο του 2024: Με δύσκολο καιρό θα αρχίσει ο Απρίλιος, ωστόσο, στην πορεία θα αρχίσει να βελτιώνεται. Οι βροχές και ο αέρας θα εμφανίζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι τα μέσα του μήνα, όταν και σταδιακά θα αρχίσει περαιτέρω βελτίωση.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share