Παρασκευή, 03 Μαΐου 2024

Τέμπη: «Με πήρε ο πατέρας μέσα στα κλάματα και μου είπε "δεν αντέχω..."! Δεν είναι εδώ για άλλους λόγους που δεν επέλεξε η ίδια» - "Ράγιζουν" οι πέτρες με τα λόγια του αδερφού της Ελπίδας Χούπα

«Δεν κοιμάμαι. Είμαι κάθε μέρα και χειρότερα. Ξέρω πως δεν θα την δω πουθενά»

4 Δεκεμβρίου 2023 16:57
Τέμπη: «Με πήρε ο πατέρας μέσα στα κλάματα και μου είπε
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Έχασε τη ζωή της στην φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη. Η Ελπίδα Χούπα είναι το 28χρονο κορίτσι που θα αποφοιτούσε από την Αρχιτεκτονική σχολή του πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και σήμερα θα έπαιρνε το πτυχίο της.

Ο πατέρας της με μια σπαρακτική ανάρτηση ανέφερε πως δεν θα μπορούσε ο ίδιος να παραβρεθεί στην τελετή καθώς δεν θα άντεχε να πάρει όπως γράφει ένα άψυχο χαρτί. Την δύσκολη αυτή αποστολή ανέλαβαν τα αδέλφια της.

Ο ένας αδελφός της Σεραφείμ μίλησε αποκλειστικά στην εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα και το Στρατή Λημνιό.

«Δεν κοιμάμαι… Είμαι κάθε μέρα και χειρότερα. Δεν είναι εδώ για άλλους λόγους που δεν επέλεξε η ίδια. Ξέρω πως δεν θα την δω πουθενά», τονίζει φανερά συγκινημένος.

Τέμπη: Συγκλονίζει ο πατέρας της Ελπίδας Χούπα που κλήθηκε να παραλάβει το πτυχίο της αδικοχαμένης κόρης του - «Την τρώει το χώμα την κούκλα μας» (video)

Πέρασαν 9 μήνες από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και η 28χρονη Ελπίδα Χούπα, ήταν ένα από τα θύματα.

Σήμερα, 4 Δεκεμβρίου θα έπαιρνε το πτυχίο της και οι άνθρωποι της σχολής κάλεσαν τους γονείς της για να παραλάβουν το πτυχίο της από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.

Ο πατέρας της 28χρονης, Ελπίδας με δάκρυα στα μάτια είπε: «Έχουμε χάσει τον ύπνο μας, πονάμε πάρα πολύ για το σπλάχνο που χάσαμε. Έχασε τη ζωή της ξαφνικά και με βίαιο τρόπο. Βυθίστηκαν στον ωκεανό τα όνειρα ενός παιδιού. Η παθογένεια του τρένου είναι αυτή που σκότωσε την κόρη μου.»

Και πρόσθεσε: «Δεν κοιμόμαστε γιατί δεν χάσαμε ούτε γάτα ούτε σκυλί, παιδί χάσαμε. Από μία αρμονική και όμορφη οικογένεια, σε ένα δευτερόλεπτο πήγαμε στις χαροκαμένες οικογένειες».

Και συνέχισε λέγοντας: «Δεν αντέχω να πάω να πάρω το πτυχίο της. Το συζήτησα με την σύζυγό μου και είπαμε εμείς να μην πάμε, αλλά να πάνε τα παιδιά μας. Τα παιδιά το δέχτηκαν και θα πάνε με τους φίλους τους και με τα ανίψια μου να το παραλάβουν.»

Και τόνισε: «Το θέλω πάρα πολύ, είναι ο καρπός και ο μόχθος του παιδιού μου, αλλά από την άλλη πλευρά είναι τρεις φορές κηδεία, γιατί τώρα ξέρω τι γίνεται, ενώ στην κηδεία ήταν η έκπληξη. Έλεγα «συμβαίνει σε μένα όλο αυτό; Μήπως είναι όνειρο»; Τώρα ξέρω πια. Κοιτάξτε την τρώει το χώμα! Κοιτάξτε την τρώει το χώμα, μια κούκλα».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share