Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Αγρίνιο: Συγκίνησε μαθητής με ολική απώλεια όρασης που έκανε παρέλαση

Βράχος η δασκάλα του στο πλευρό του

28 Οκτωβρίου 2023 15:55
Αγρίνιο: Συγκίνησε μαθητής με ολική απώλεια όρασης που έκανε παρέλαση
Από Βασίλης Σακουλέβας

Συγκίνησε μαθητής με ολική απώλεια όρασης που έκανε παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου στο Αγρίνιο και καταχειροκροτήθηκε από τους πολίτες που ήταν εκεί.

Θερμό χειροκρότημα έλαβαν όλοι οι μαθητές που συμμετείχαν ενώ ιδιαίτερα συγκινητική υπήρξε η συμμετοχή του μαθητή Ιωάννη Παπαθανασίου, της Α΄ τάξης Γυμνασίου, με ολική απώλεια όρασης.Ο νεαρός μαθητής ήταν παραστάτης και επισήμανε πως ήταν μεγάλη η τιμή που ένοιωσε.

πρέλαση

«Ως Διευθυντής της σχολικής μονάδας θα ήθελα να συγχαρώ τον Γιάννη και να του πω ότι πρωτίστως ήταν μεγάλη τιμή για τη σχολική κοινότητα Γυμνασίου Γαβαλούς Αγρινίου η συμμετοχή του στην παρέλαση», σημείωσε ο Διευθυντής του σχολείου Βασίλειος Δανιάς που έδωσε πολλά συγχαρητήρια στον μαθητή και στην οικογένειά του αλλά και στην συνοδό του Στέλλα Παντελή (ΠΕ02 ΕΑΕ).

Λάρισα: Άνδρας εισέβαλε με ματωμένη σημαία του Ισραήλ στο χώρο της παρέλασης

Αναστάτωση προκλήθηκε στην μαθητική παρέλαση για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου στην Λάρισα όταν άντρας μπήκε στον χώρο με σημαία του Ισραήλ. Την ίδια ώρα, κλιμακώνεται η ένταση στην Μέση Ανατολή.

Σύμφωνα με το onlarissa.gr, άγνωστος άνδρας εισέβαλε στον χώρο της παρέλασης μετά το τέλος της μαθητικής παρέλασης και πριν ξεκινήσει η στρατιωτική, κρατώντας μια σημαία του Ισραήλ γεμάτη αίματα. Απομακρύνθηκε άμεσα από το σημείο, με παρέμβαση των αστυνομικών.

Όλα άρχισαν όταν ένας άντρας, κρατώντας μία «ματωμένη» σημαία του Ισραήλ και λουλούδια, αλλά και φορώντας μπλουζάκι που έγραφε «δεν μπορώ να σιωπήσω άλλο», επιχείρησε να μπει στον χώρο, όπου εξελίσσονταν η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση. Αστυνομικοί τον αντιλήφθηκαν και τον απομάκρυναν από το σημείο.

Χαμός στην παρέλαση της Αθήνας με δύο προσαγωγές λόγω διαμαρτυρίας κατά του πολέμου

Μικρή αναστάτωση επικράτησε στη μαθητική παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου στο κέντρο της Αθήνας, όταν δύο άτομα βρέθηκαν μπροστά στους επισήμους και σήκωσαν δύο πανό, ένα κατά του πολέμου κι ένα κατά του εμπορίου γούνας.Δείτε ζωντανά την παρέλαση.

Για το λόγο αυτό οι αρχές προχώρησαν στην προσαγωγή ενός άνδρα και μίας γυναίκας, οι οποίοι κι οδηγήθηκαν άμεσα στο αστυνομικό τμήμα.

παρελαση Αθήνα

Κοσμοσυρροή στη μαθητική παρέλαση στην Αθήνα για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου - Δείτε την live

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή τη στιγμή η μαθητική παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, στο κέντρο της Αθήνας, παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής, πολιτειακής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας.

Πληθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσει τα σχολεία της Α΄ Αθηνών (δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια), που συμμετέχουν στην παρέλαση, με τον σημαιοφόρο τους και πέντε παραστάτες το καθένα.

Δείτε live την στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου (Video)

Σε εξέλιξη είναι η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, η οποία νωρίτερα κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο του Γ’ Σώματος Στρατού.

Στην εξέδρα των επισήμων θα βρεθούν τόσο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος βρίσκεται από την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη, όσο και ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, καθώς επίσης πολιτικοί και πολιτειακοί παράγοντες, και οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και της στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου.

Στα ουράνια η γαλανόλευκη: Υψώθηκε γιγαντιαία ελληνική σημαία με τις αρμόζουσες τιμές στο λιμάνι της Χίου

Στα ουράνια βρέθηκε η γαλανόλευκη στη Χίο, καθώς υψώθηκε γιγαντιαία ελληνική σημαία με τις αρμόζουσες τιμές στο λιμάνι με αφορμή την 28η Οκτωβρίου.

Το εθνικό μας σύμβολο υψώθηκε το μεσημέρι στο νότιο λιμενοβραχίονα του νησιού, όπου έφτασε συνοδευόμενο από πομπή σπουδαστών της ΑΕΝ Μηχανικών Χίου, υπό τους ήχους των εμβατηρίων της Φιλαρμονικής του Δήμου Χίου.

Τιμές προς την ελληνική σημαία, εξάλλου, απέδωσε άγημα της 96 ΑΔΤΕ Χίου. Με την ευκαιρία, δείτε τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την 28η Οκτωβρίου.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Αλεξανδρούπολη: Υψώθηκε ελληνική σημαία 600 τ.μ. στα σύνορα για την 103η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης

Η μεγαλύτερη ελληνική σημαία επιφάνειας 600 τ.μ. υψώθηκε στα σύνορα το πρωί της Κυριακής (14/5) στην Αλεξανδρούπολη, με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις για την 103η επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης και ενσωμάτωσής της στον εθνικό κορμό,«Ελευθέρια Αλεξανδρούπολης 2023».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Αλεξανδρουπολιτών και του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Μια παρόμοια ενέργεια είχε γίνει και στο Καστελόριζο.

Δείτε το βίντεο

Πανέμορφη εικόνα: Εντυπωσιάζει το νησάκι της Αγίας Κυριάκης με τη ζωγραφισμένη σημαία πάνω στα βράχια!

Η Αγία Κυριακή είναι ένα μικρό, γραφικό νησί απέναντι από το Καντούνι και τον Πλατύ Γιαλό. Η δραστηριότητα των εθελοντών στο νησί είναι έντονη, καθώς συχνά καθαρίζουν, συντηρούν και βάφουν τη μεγάλη σημαία στα βράχια.

Λίγα Λόγια για το νησάκι της Αγίας Κυριακής

Η ακατοίκητη νησίδα της Αγία Κυριακή βρίσκεται σε απόσταση 1000 μ. από τις δυτικές ακτές της Καλύμνου (Καντούνι-Πλατύ Γιαλός) και 1400 από τις νότιες της Τελένδου. Στο ανατολικό της τμήμα υψώνεται το νεότερο εκκλησάκι της Αγίας Κυριακής, το οποίο είναι κτισμένο πάνω στα ερείπια δύο παλαιότερων ναών.

Πανέμορφη εικόνα: Εντυπωσιάζει το νησάκι της Αγίας Κυριάκης με τη ζωγραφισμένη σημαία πάνω στα βράχια!

Ένα αρχαίο μαρμάρινο γείσο έχει χρησιμοποιηθεί ως υπέρθυρο της εισόδου. Τα λείψανα μιας τρίκλιτης παλαιοχριστιανικής βασιλικής βρίσκονται γύρω από το νεότερο παρεκκλήσι. Πρόκειται πιθανώς για ένα μοναστικό κτιριακό συγκρότημα που χτίστηκε στα τέλη του 5ου αιώνα ή στις αρχές του 6ου αιώνα μ.Χ.

Σε απόσταση 150 περίπου μέτρων ΒΔ της βασιλικής υπάρχουν στον φυσικό βράχο εμφανή σημάδια λατόμευσης του φαιόχρωμου ασβεστόλιθου, για την προμήθεια του υλικού κατασκευής της βασιλικής.

Πανέμορφη εικόνα: Εντυπωσιάζει το νησάκι της Αγίας Κυριάκης με τη ζωγραφισμένη σημαία πάνω στα βράχια!

Αργότερα, μετά την ερείπωση του παλαιοχριστιανικού ναού ανεγέρθηκε στο χώρο του κεντρικού κλίτους του ένα μονόχωρο εκκλησάκι, εσωτερικών διαστάσεων 7,80 x 5 μ. και αυτό σήμερα κατεστραμμένο. Αυτό πρέπει να οικοδομήθηκε κατά τους βυζαντινούς χρόνους, εποχή, κατά την οποία κτίζονται στην Κάλυμνο μικρά εκκλησάκια πάνω στα ερείπια παλαιοχριστιανικών βασιλικών.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share