Τρίτη, 01 Δεκεμβρίου 2020

Καστελόριζο: Κρητικός ύψωσε την μεγαλύτερη ελληνική σημαία – Δείτε βίντεο

Ανατριχιαστικό!

29 Οκτωβρίου 2020 11:31
Καστελόριζο: Κρητικός ύψωσε την μεγαλύτερη ελληνική σημαία – Δείτε βίντεο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε μια άκρως συμβολική κίνηση προχώρησε ανήμερα της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου ο δύτης από το Ηράκλειο Μανώλης Βουτσαλάς.

Ο κ. Βουτσαλάς ταξίδεψε μέχρι το Καστελόριζο όπου ύψωσε τη μεγαλύτερη ελληνική σημαία.

Δείτε το βίντεο στο Athensmagazine.gr:

«Ελληνική πρόκληση» για τη Γενί Σαφάκ η τοποθέτηση ελληνικής σημαίας στο Καστελόριζο

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις από τα τουρκικά ΜΜΕ, για την ύψωση της τεράστιας ελληνικής σημαίας στο Καστελόριζο, εμβαδού 745 τ.μ και βάρους 200 κιλών, την Τετάρτη, ανήμερα της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

«Πάλι πρόκληση από την Ελλάδα: Σήκωσαν γιγαντιαία ελληνική σημαία στο Καστελόριζο» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας Γενί Σαφάκ, που χαρακτηρίζει «προκλητική» την ενέργεια.

«Η ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο συνεχίζεται μετά τη νέα πρόκληση της Ελλάδας, στο πλησιέστερο προς την Τουρκία νησί του Καστελόριζου, με τη ύψωση γιγαντιαίας ελληνικής σημαίας που μπορεί να δει κάποιος με γυμνό μάτι από το Κας», αναφέρει το συγκεκριμένο δημοσίευμα.

Παράλληλα προβάλει και τις δηλώσεις του δημάρχου Κας, Μουτλού Ουλουτάς, που μίλησε για προκλητική ενέργεια από την Ελλάδα, παραμονές της 97ης επετείου της Ημέρας της Δημοκρατίας στην Τουρκία.

Ο δήμαρχος Κας ισχυρίστηκε πως η ύψωση της τεράστιας ελληνικής σημαίας στο Καστελόριζο, είχε στόχο να επισκιάσει τις εκδηλώσεις που ετοιμάζει ο δήμος για την 97η επέτειο της Ημέρας της Δημοκρατίας, μεταξύ αυτών και ο σχηματισμός της τουρκικής σημαίας με λέϊζερ.

«Στ’ όρος Γκεντί Εφέ που είναι ακριβώς απέναντι από το Καστελόριζο, θα σχηματισθεί με λέιζερ η τουρκική σημαία ενώ στο πλαίσοα των εορτασμών, θα υπάρξουν 17 βολές πυροβολικού. Πιστεύω πως επειδή άκουσαν για αυτές τις εκδηλώσεις έστησαν μια τέτοια σημαία στο λιμάνι του Καστελόριζου» δήλωσε προκλητικά ο δήμαρχος Κας, παραβλέποντας πως η σημαία υψώθηκε σε τμήμα της ελληνικής επικράτειας ανήμερα της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Η Τουρκία τιμάει σήμερα την 79η επέτειο, από την ίδρυση της σύγχρονης Τουρκικής Δημοκρατίας, μετά τη διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, επίσης δείτε την Ελληνική σημαία που υψώθηκε στο Καστελόριζο από Κρητικό που ζύγιζε 200 κιλά.

Δημοσίευμα της Γενί Σαφάκ για την Ελληνική σημαία που υψώθηκε στο Καστελόριζο

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share