Μηχανική βλάβη σε πλοίο με 384 επιβάτες – «Άραξε» εκτάκτως στον Βόλο

Μηχανική βλάβη στην άγκυρα προέκυψε κατά τον απόπλου του «Super Star» από το λιμάνι της Σκιάθου, το βράδυ της Τετάρτης (5/9).
Στο πλοίο επέβαιναν 384 άνθρωποι ενώ στο γκαράζ ήταν σταθμευμένα 104 αυτοκίνητα. Το πλήρωμα του καραβιού ήταν 53 άτομα.
Σύμφωνα με ενημέρωση του Λιμενικού, το πλοίο έφτασε με μειωμένη ταχύτητα στο αγκυροβόλιο του Βόλου και θα παραμείνει εκεί μέχρι να κοπάσει η κακοκαιρία. Εν τω μεταξύ στον Βόλο, Πρωτοφανείς εικόνες: Με βάρκες στο κέντρο του Βόλου – Επί ποδός για απεγκλωβισμούς (video-photos)
Το πρόβλημα του πλοίου φαίνεται να εντοπίζεται στον μηχανισμό της άγκυρας ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι έντασης έως 7 μποφόρ.
Ναυτικό ατύχημα ανοιχτά της Κεφαλονιάς: Συγκρούστηκαν δύο εμπορικά πλοία – Στις φλόγες το ένα (video)
Ένα ναυτικό ατύχημα ανάμεσα σε δύο εμπορικά πλοία σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης (6/9), στα ανοιχτά της Κεφαλονιάς.
Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, το ναυτικό ατύχημα γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός. Επίσης, Φορτηγό πλοίο με 10 μέλη πληρώματος «βρήκε» στη διώρυγα της Κορίνθου
Όπως είπε στην ΕΡΤ ο κ. Αρτοποιός, δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για το περιστατικό. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, το ένα από τα πλοία έχει τυλιχθεί στις φλόγες.
Η σύγκρουση σημειώθηκε μεταξύ δύο εμπορικών πλοίων σημαίας Πορτογαλίας και Μάλτας, στη θαλάσσια περιοχή 4 Ν.Μ νότια της Ν. Κεφαλληνίας.
Από τη σύγκρουση δεν υπήρξε τραυματισμός ατόμου ή ρύπανση. Τα πλοία έχουν υποστεί μόνο υλικές ζημιές. Στην περιοχή, όπου πνέουν άνεμοι 5 μποφόρ, σπεύδουν σκάφος του Λιμενικού και νένα Ρ/Κ.






0 ΣΧΟΛΙΑ