Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024

Φωτιά στη Νάξο: Ολονύχτια η μάχη με τις φλόγες! Προς το χωριό Κινίδαρος το μέτωπο της πυρκαγιάς - Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις από Αθήνα και Σύρο (Video)

Ρίψεις νερού από τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα

15 Ιουλίου 2023 08:29
Φωτιά στη Νάξο: Ολονύχτια η μάχη με τις φλόγες! Προς το χωριό Κινίδαρος το μέτωπο της πυρκαγιάς - Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις από Αθήνα και Σύρο (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που έχει ξεσπάσει από το μεσημέρι της Παρασκευής 14 Ιουλίου σε δασική περιοχή της Κεραμωτής στη Νάξο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα cyclades24.gr, άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας βρίσκονται επί ποδός, ωστόσο το σημείο που μαίνεται το πύρινο μέτωπο. Ευτυχώς, μέχρι στιγμής, η φωτιά δεν έχει απειλήσει κάποιον οικισμό.

Μάλιστα, ο δρόμος βορειανατολικά της Μονής εθεωρείτο ως το πιο δύσκολο σημείο της φωτιάς κατά τις πρώτες πρωινές ώρες. Επίσης, στο σημείο της πυρκαγιάς βρέθηκαν τόσο ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρης Λιανός, όσο και ο Μητροπολίτης Παροναξίας Σεβασμιότατος Καλλίνικος για να ενημερωθούν για την κατάσταση.

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά στη Νάξο ξέσπασε την Παρασκευή (14/07) και, το απόγευμα της ίδιας ημέρας, έγινε γνωστό πως οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν καθώς «έσπασε» σε δύο μέτωπα.

Ωστόσο, πριν πέσει το φως της ημέρας σταμάτησαν και τα εναέρια μέσα να επιχειρούν, τα οποία συνεχίζουν το έργο τους από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου (15/07).

Πάντως, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, στο σημείο επιχειρούν 38 πυροσβέστες με 10 οχήματα από Νάξο, Πάρο και Σύρο.

Ακόμα, πεζοπόρο τμήμα 10 ατόμων από την Αττική συνδράμει στην κατάσβεση της φωτιάς και ρίψεις νερού από αέρος κάνουν τουλάχιστον 3 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη.

Επίσης, όπως μετέδωσε το OPEN, τουλάχιστον άλλους 14 πυροσβέστες με 7 οχήματα και 35 άτομα πεζοπόρου τμήματος, καθώς και δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα πρόκειται να σταλούν από την Αττική στη Νάξο. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο κυκλαδίτικο νησί θα ενισχυθούν και από τη Σύρο.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share