Παρασκευή, 10 Μαΐου 2024

Δίκη Άλκη Καμπανού: Δικαίωση για τους γονείς του - «Το παιδί μας όμως δεν γυρίζει πίσω» (video)

Το δικαστήριο απεφάνθη για τους 12 κατηγορούμενους

12 Ιουλίου 2023 22:45
Δίκη Άλκη Καμπανού: Δικαίωση για τους γονείς του - «Το παιδί μας όμως δεν γυρίζει πίσω» (video)
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)
Από Ανθή Κουρεντζή

Για ηθική δικαίωση έκαναν λόγο οι γονείς του Άλκη Καμπανού μετά την απόφαση του του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, το οποίο επέβαλε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για τους επτά από τους 12 καταδικασθέντες ενώ για τους υπόλοιπους πέντε αποφάσισε πολυετείς καθείρξεις.

«Ευχαριστώ την ελληνική δικαιοσύνη. Είναι μια μεγάλη ηθική δικαίωση για την οικογένειά μας αλλά το παιδί μου δεν γυρίζει πίσω», είπε η μητέρα του Άλκη, Μελίνα Κακουλίδου.

«Υπήρξαν πολλές δύσκολες στιγμές μέσα στο δικαστήριο κατά τη διάρκεια που κατέθεταν κυρίως οι ιατροδικαστές. Προσπαθούσα να κρατήσω την ηρεμία μου. Μαζί με την σύζυγο που μου συμπαραστάθηκε όλο αυτό το διάστημα καταφέραμε και αντέξαμε και νομίζω ότι επήλθε η δικαίωση. Ευχαριστώ τον κόσμο που μας συμπαραστάθηκε στον δικαστικό αγώνα. Δεν θέλαμε την εξόντωση των δολοφόνων του Άλκη. Υπήρξε έγκλημα και επήλθε η τιμωρία», ανέφερε από την πλευρά του ο πατέρας του Άλκη, Αριστείδης Καμπανός.

Δικηγόρος οικογένειας Άλκη: «Η Δικαιοσύνη είναι ακέραια»

Ο Γιάννης Πουλτσίδης, εκ των συνηγόρων της οικογένειας του Άλκη και των δύο φίλων του, που τραυματίστηκαν κατά την άγρια οπαδική επίθεση της 1ης Φεβρουαρίου 2022, στη Χαριλάου, μίλησε για «δίκαιη απόφαση». Τόνισε, δε, ότι οι 12 καταδικασθέντες ήταν αρματωμένοι και οπλισμένοι σαν «αστακοί» και οι ψυχές τους «γεμάτες μίσος και κακία», ενώ τα τρία θύματα ήταν άοπλα και οι «ψυχές τους γεμάτες αγάπη». «Η Δικαιοσύνη όμως είναι ακέραια και επέβαλε την δίκαιη ποινή», επισήμανε ο ίδιος σε δήλωση του.

Δολοφονία Άλκη Καμπανού: «Ευτυχώς υπάρχουν φωτισμένοι εισαγγελείς! Ίσως καταφέρουν να σταματήσουν την ατιμωρησία σε αυτή τη χώρα» - Το ανατριχιαστικό ξέσπασμα της μάνας του 19χρονου (Video)

Στην τελική ευθεία μπαίνει η δίκη για τη δολοφονία του αδικοχαμένου, Άλκη Καμπανού με τη μητέρα του νέου να ξεσπά λέγοντας: «Ευτυχώς υπάρχουν φωτισμένοι εισαγγελείς, και ίσως καταφέρουν να σταματήσουν την ατιμωρησία σε αυτή τη χώρα. Όχι άλλη ατιμωρησία».

Διαβάστε επίσης: Δολοφονία Άλκη Καμπανού: «Είπα ψέματα! Πήρα το δρεπάνι για να... Μετάνιωσα την ώρα και τη στιγμή» - Αποκάλυψεις "σεισμός" του 10ου κατηγορούμενου (Video)

Με αυτό τον τρόπο σχολίασε την πρόταση της εισαγγελέως Κυριακής Κλιάμπα, η οποία ολοκληρώθηκε την Παρασκευή έπειτα από τρεις ημέρες, και πρότεινε την ενοχή και των δώδεκα κατηγορουμένων.

Ο πατέρας του αδικοχαμένου Άλκη, ευχαρίστησε την εισαγγελέα της Έδρας, και την χαρακτήρισε συγκλονιστική, καταπληκτική και άψογη. «Έκανε το λειτούργημά της και την ευχαριστώ, αυτά έχω να πω».

Τι πρότεινε για τους 12 κατηγορούμενους η εισαγγελέας

«Λυπάμαι πραγματικά έχουμε 12 νέα παιδιά που ήταν στο χέρι τους να ακολουθήσουν έναν καλύτερο δρόμο στη ζωή τους κι όχι το σκοτάδι. Σε έναν "ανορθόδοξο πόλεμο" η νίκη σημαίνει καταδίκη».

Με τα λόγια αυτά ολοκλήρωσε την μαραθώνια αγόρευσή της - κράτησε 3 μέρες - η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, προτείνοντας την καταδίκη και των 12 κατηγορουμένων για τη δολοφονία του 'Αλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του, κατά την «τυφλή» οπαδική επίθεση που τέλεσαν, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου 2022, στην περιοχή της Χαριλάου.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share