Σάββατο, 04 Μαΐου 2024

Οριστική εξέλιξη στον Σκλαβενίτη - Νέο «βήμα» για την εταιρεία

Έγινε επίσημο το deal

6 Ιουλίου 2023 15:37
Οριστική εξέλιξη στον Σκλαβενίτη - Νέο «βήμα» για την εταιρεία
Από Κυριάκος Μελλίδης

Ο Σκλαβενίτης δε σταματά να εξαπλώνεται σε όλη την Ελλάδα, με τη γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ να προχωρά οριστικά σε μια νέα εξαγορά, που τη βοηθά ακόμη περισσότερο να εδραιώσει την «αυτοκρατορία» της, τη στιγμή που μοιράζει χιλιάδες ευρώ στους καταναλωτές.

Όπως μεταφέρει το thessaliatv.gr, η οικογένεια βρέθηκε στη Λάρισα, ώστε να υπογραφεί η συμφωνία με τον Λαρισαίο επιχειρηματία Θάνο Σανίδα για την εξαγορά της αλυσίδας μάρκετ «ΑS Αγορά».

Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας

Πρόκειται για την επικύρωση του deal που έχει κλείσει από τον Ιανουάριο της πώλησης της Λαρισαϊκής επιχείρησης Σανίδας-Παπακωνσταντίνου ΙΚΕ, με αγοραστή τον όμιλο Σκλαβενίτη. Η «AS Αγορά» διαθέτει δίκτυο εννέα καταστημάτων, εκ των οποίων τα έξι στη Λάρισα και από ένα σε Αμπελώνα, Αγιά, και Νέους Πόρους.

Η επιχείρηση ξεκίνησε τη δραστηριότητά της στα τέλη του 2015, όταν άνοιξε το πρώτο κατάστημα λιανικής στον Άγιο Αθανάσιο. Ο κύκλος εργασιών της με βάση τα τελευταία διαθέσιμα οικονομικά αποτελέσματα του 2020 ανήλθε στα 10,35 εκατομμύρια ευρώ (9,08 εκατ. ευρώ το 2019), με τα αποτελέσματα προ φόρων να είναι 48,88 χιλιάδες ευρώ (44,5 χιλ. ευρώ το 2019).

Με την απόκτηση των «AS Αγορά», η Σκλαβενίτης εισχωρεί στην καρδιά της Λάρισας, όπου έψαχνε από καιρό για να βρεί λύση καθώς μέχρι τώρα η παρουσία της βασίζεται στα περιφερειακά της καταστήματα. Η κίνησή της αυτή αναμένεται να ανατρέψει και τις υπάρχουσες ισορροπίες στο τοπικό λιανεμπόριο.

Σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης
Σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης

Θάνος Σανίδας: Αυτός είναι ο επιχειρηματίας που έκανε την τελευταία πώληση αλυσίδας σούπερ μάρκετ στον Σκλαβενίτη - Οι εταιρείες του, η επένδυση 3 εκατ. ευρώ, το ποδόσφαιρο και ο λόγος που πούλησε

Ο Σκλαβενίτης προχώρησε σε μια νέα έξυπνη κίνηση, με την εξαγορά της AS Αγορά στη Λάρισα να προκαλεί νέο «κρότο» στην αγορά, δείχνοντας τη δυναμική της κορυφαίας αλυσίδας σούπερ μάρκετ στην χώρα τη δεδομένη στιγμή.

Σημειώνεται ότι στην Θεσσαλία η Σκλαβενίτης διαθέτει 25 καταστήματα, εκ των οποίων 4 είναι στην Λάρισα. Με την κίνηση αυτή εισέρχεται πιο δυναμικά στη διοικητική πρωτεύουσα της περιφέρειας, αποκτώντας καταστήματα που βρίσκονται σε κομβικά σημεία της πόλης.

Σύμφωνα με το imerisia.gr, η AS Αγορά, που ανήκει στον επιχειρηματία Θάνο Σανίδα, ο οποίος ασχολείται με τον κλάδο των κατασκευών, αναλαμβάνοντας μεγάλα έργα, υπήρξε τα τελευταία χρόνια μια... πολύφερνη νύφη, με άλλες μεγάλες αλυσίδες να είχαν προσεγγίσει τον κ. Σανίδα για πλήρη εξαγορά. Αξίζει να αναφερθεί ότι από τις αρχές Φεβρουαρίου ο Θάνος Σανίδας δεν εμφανίζεται στο μετοχικό κεφάλαιο της λιανεμπορικής αλυσίδας.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share