Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Κρυφό «μπαμ» Σκλαβενίτη: Αγοράζει αλυσίδα-φιλέτο και αλλάζει τα πάντα

Είναι γεγονός!

16 Μαρτίου 2023 11:50
Κρυφό «μπαμ» Σκλαβενίτη: Αγοράζει αλυσίδα-φιλέτο και αλλάζει τα πάντα
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ιδιοκτήτες γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ από την Λάρισα, δέχονταν το τελευταίο διάστημα κρούσεις από «μεγαθήρια» του χώρου. Ο λόγος για την ΑS Agora η οποία τελικά έδωσε τα χέρια με τον Σκλαβενίτη, δίνοντας άλλον «αέρα» στο τοπίο των επεκτάσεων του Ομίλου στην επαρχία.

Η επιχείρηση ξεκίνησε τη δραστηριότητά της στα τέλη του 2015, όταν άνοιξε το πρώτο κατάστημα λιανικής στον Άγιο Αθανάσιο. Ο κύκλος εργασιών της με βάση τα τελευταία διαθέσιμα οικονομικά αποτελέσματα του 2020 ανήλθε στα 10,35 εκατομμύρια ευρώ (9,08 εκατ. ευρώ το 2019).

Το δίκτυο των 9 καταστημάτων της «AS Agora» που έχτισε ο επιχειρηματίας Αθανάσιος Σανιδάς στην πρωτεύουσα της Θεσσαλίας αποτελούσε δελεαστικό στόχο εξαγοράς. Άλλωστε η αριθμεί 145.000 μόνιμους κατοίκους και έχει μια πολύ δυνατή τοπική αγορά.

Στην «AS Αγορά» απασχολούνται περί τους 100-110 εργαζόμενους. Στο τέλος του επόμενου μήνα η«AS Agora» θα αλλάξει η ταμπέλα, ενώ όπως αναφέρουν οι πληροφορίες από την αγορά το τίμημα άγγιξε τα 6 εκατομμύρια ευρώ. Την ίδια ώρα, είχαμε σούσουρο με τον Σκλαβενίτη - Στην φόρα καταγγελίες καταναλωτών για την αλυσίδα σούπερ μάρκετ

Εν τω μεταξύ, τα ραντάρ του Σκλαβενίτη παραμένουν μόνιμα ανοιχτά στην αναζήτηση αλυσίδων που παρά τα όποια προβλήματα μπορεί να παρουσιάζουν έχουν την δυνατότητα να σωθούν και να αναπτυχθούν. Αξίζει όμως να επισημανθεί ότι το εν λόγω deal σηματοδοτεί ακόμα μια απώλεια στον όμιλο αγορών ΕΛΟΜΑΣ, στον οποίο η «AS Αγορά» ήταν μέλος.

Σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης

Έρχεται από τον Σκλαβενίτη μέσα στο 2023 - «Τινάζει την μπάνκα» η αλυσίδα

Παρά τις σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν με τις πληθωριστικές πιέσεις και τη μείωση της αγοραστικής δύναμης σε πρώτο πλάνο οι αλυσίδες λιανεμπορίου τροφίμων συνεχίζουν απρόσκοπτα τα επενδυτικά τους σχέδια.

Με στόχο τόσο τη θωράκιση της θέσης τους σε μία ιδιαίτερα ανταγωνιστική αγορά όσο και στη διεύρυνση των μεριδίων αγοράς που κατέχουν, δρομολογούν σημαντικές επενδύσεις για την οργανική ανάπτυξη, τον ψηφιακό μετασχηματισμό και για έργα εξοικονόμησης ενέργειας.

Παράλληλα στο πλάνο παραμένουν πάντα οι ευκαιρίες ανάπτυξης μέσω εξαγορών ή συνεργασιών. Για το 2023 οι τέσσερις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, Σκλαβενίτης, ΑΒ Βασιλόπουλος, Metro ΑΕΒΕ και Δ. Μασούτης σχεδιάζουν επενδύσεις ύψους σχεδόν 190 εκατ. ευρώ για να ισχυροποιήσουν τη θέση τους στην αγορά του οργανωμένου λιανεμπορίου τροφίμων.

«Σεισμός» στην ελληνική αγορά - «Μετά τα Jumbo και ο Σκλαβενίτης...»

Η μεγάλη αλυσίδα σούπερ-μάρκετ, Σκλαβενίτης, απηύθυνε πρόσκληση σε εργαζόμενους των καταστημάτων της αν επιθυμούν να μετακινηθούν στο σούπερ-μάρκετ.

«Η απενεργοποίηση του προστατευτικού θεσμικού πλαισίου για τις νησιωτικές αγορές έχει αλλάξει τα δεδομένα», δηλώνει ο Οικονομικός Επόπτης του Επιμελητηρίου Λέσβου, Νίκος Αθανάσης.

Παρότι η Λέσβος αποτελεί μία μικρή κλειστή νησιωτική οικονομία και οι ανάγκες της υπερκαλύπτονται από τις ήδη λειτουργούσες αλυσίδες πολυκαταστημάτων, η μία μετά την άλλη μεγάλες αλυσίδες συνεχίζουν να “πολιορκούν” την περιοχή μας, ενδεχομένως εκτιμώντας και αύξηση των καταναλωτικών αναγκών στο μέλλον λόγω μεταναστευτικού! Ήδη αυτό το διάστημα ολοκληρώνεται το πολυκατάστημαμαμούθ της εταιρείας Jumbo στην περιοχή της Λάρσου προς Μόρια, το οποίο οι πληροφορίες φέρουν να ανοίγει εντός του μήνα που διανύουμε.

Σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης

Με 10.000 τετραγωνικά πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα καταστήματα που έχει δημιουργήσει η Jumbo στην Ελλάδα και προκαλεί εντύπωση γιατί μία τέτοια επιλογή σε νησιωτική περιοχή. Αν και θα πρέπει να σημειώσουμε ότι την περίοδο που ξεκίνησε η επένδυση, με την αγορά του οικοπέδου και της αδειοδότησης για το νέο πολυκατάστημα, λειτουργούσε ακόμα το ΚΥΤ της Μόριας με 30.000 μετανάστες περίπου.

Ενώ είναι έτοιμο να λειτουργήσει το νέο Jumbo το οποίο αναμένεται να έχει στα ράφια του χιλιάδες κωδικούς και αυτό προκαλεί ανησυχία στην τοπική αγορά, άλλη μία αλυσίδα, αυτή τη φορά μία εταιρεία σούπερ-μάρκετ φαίνεται πως βάζει πλώρη για τη Λέσβο.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα μας, η Σκλαβενίτης σε κεντρικό επίπεδο έχει απευθύνει πρόσκληση στο προσωπικό της, ενημερώνοντας ότι καθώς πρόκειται να λειτουργήσει εντός του 2022 σούπερμάρκετ στη Μυτιλήνη (και μάλιστα το έγγραφο αναφέρει «στο νησί της Μυτιλήνης») καλεί τους ενδιαφερόμενους από το στελεχιακό και υπαλληλικό δυναμικό της, που επιθυμούν μετακίνηση στο νησί μας, να υποβάλουν αιτήσεις στη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού της εταιρείας.

 

Shopping

Ροή ειδήσεων

Share