Πέμπτη, 02 Μαΐου 2024

Ναυάγιο στην Πύλο: Εντοπίστηκαν έξι διακινητές ανάμεσα στους διασωθέντες - Ένας εξ΄ αυτών και ο κυβερνήτης! (Video)

Ήδη στις έρευνες έχει ενταχθεί και η ΕΥΠ, κλιμάκιο της οποίος βρίσκεται ήδη στην Καλαμάτα προκειμένου να ερευνήσει τους διακινητές

15 Ιουνίου 2023 08:23
Ναυάγιο στην Πύλο: Εντοπίστηκαν έξι διακινητές ανάμεσα στους διασωθέντες - Ένας εξ΄ αυτών και ο κυβερνήτης! (Video)
(ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗ/EUROKINISSI)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Ναυάγιο στην Πύλο: Έξι διακινητές εντοπίστηκαν ανάμεσα στους διασωθέντες του τραγικού ναυαγίου στα ανοιχτά της Πύλου, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που μετέδωσε στο OPEN, ο Μίλτος Σακελλάρης.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του OPEN, ο αριθμός αυτός μπορεί να αυξηθεί ακόμα περισσότερο ενώ ανάμεσα στους διακινητές θεωρείται ότι βρίσκεται και ο κυβερνήτης του πλοίου, ο οποίος μιλούσε άπταιστα αγγλικά και σύμφωνα με τις ελληνικές Αρχές επικοινωνούσε με το Λιμενικό Σώμα για περισσότερες από δέκα ώρες.

Διαβάστε επίσης: Τα "δρομολόγια θανάτου" των διακινητών μεταναστών - Το ταξίδι, η "ταρίφα" και τα κέρδη 3.000.000 ευρώ ανά ταξίδι! (Video)

Ήδη στις έρευνες έχει ενταχθεί και η ΕΥΠ, κλιμάκιο της οποίος βρίσκεται ήδη στην Καλαμάτα προκειμένου να ερευνήσει τους διακινητές. Μάλιστα, υπάρχει εντολή από τις Αρχές να μη μετακινηθεί κανείς από την Καλαμάτα μέχρι να εντοπιστούν οι διακινητές και να συλληφθούν.

Η ΕΥΠ έχει αναλάβει το έργο να ερευνήσει πόσο επεκτείνεται το δίκτυο αυτών των διακινητών και μέχρι πού επεκτείνονται οι επαφές του και η δράση του.

Ναυάγιο στην Πύλο: Αυτά είναι τα πρόσωπα της τραγωδίας! «Στα αμπάρια υπήρχαν περίπου 100 παιδιά» - Ανατριχιαστικές μαρτυρίες από μετανάστες στο "σκάφος του θανάτου" (Video)

Ναυάγιο στην Πύλο: Νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την τραγωδία που σημειώθηκε με τους μετανάστες στα ανοιχτά της Πύλου.

«Στα αμπάρια υπήρχαν περίπου 100 παιδιά»

Ένας γιατρός στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας, αποκάλυψε πως μίλησε με ασθενή που βρισκόταν στο σκάφος. Σύμφωνα με το γιατρό, ο ασθενής του ανέφερε πως στα αμπάρια βρίσκονταν περίπου 100 παιδιά.

«Συγκινήθηκα όταν έδωσα το κινητό μου τηλέφωνο για να μιλήσουν με την οικογένειά τους στην Αίγυπτο», είπε αρχικά ο γιατρός και στη συνέχεια για την πιθανότητα να υπήρχαν παιδιά και γυναίκες στο αμπάρι είπε: «ρώτησα έναν ασθενή και μίλησε για έναν μεγάλο αριθμό παιδιών, περίπου 100».

Ανατριχιαστικές μαρτυρίες από μετανάστες στο "σκάφος του θανάτου"

-Εγώ να σας πω η στιγμή που συγκινήθηκα πάρα πολύ ήταν όταν έδωσα το τηλέφωνο μου να πάρουν να επικοινωνήσουν, να μιλήσουν με την οικογένεια τους στην Αίγυπτο. Αυτό με συγκίνησε.

-Είδαν γυναίκες με παιδάκι;

-Ρώτησα ένα ασθενή και μίλησε για ένα μεγάλο αριθμό παιδιών.

-Πόσες;

Ρώτησα είναι 100 και μου είπε εκεί.

Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί 79 νεκροί, 78 άνδρες και μια γυναίκα, ενώ 104 είναι οι μετανάστες που έχουν διασωθεί από το γεμάτο με ανθρώπους πλοίο όπως προέκυψε και από τις φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Καλαμάτας οι διασωθέντες είναι ηλικίας από 16-41 ετών.

Το γεγονός, πάντως, ότι δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη στις έρευνες από χθες τα μεσημέρι προβληματίζει τις Αρχές. Όπως επισημαίνουν στελέχη του Λιμενικού στο protothema.gr ο ακριβής αριθμός των επιβαινόντων θα είναι δύσκολο να προσδιοριστεί με ακρίβεια ακόμη και μετά τη λήψη καταθέσεων από τους διασωθέντες.

Μηνύματα αγωνίας

«Ελέγχονται τα προβλήματά τους. Κάποιοι έχουν πνευμονίες, κάποιοι άλλοι έχουν συνολική κατάπτωση, κάποιοι άλλοι έχουν διάφορα προβλήματα, επειδή έπαθαν πνευμονία εξ εισροφήσεως.

Τα προβλήματά τους είναι αναμενόμενα, με αυτά που τράβηξαν οι άνθρωποι. Κυρίως το ψυχολογικό τους είναι το μεγάλο πρόβλημα κι αυτό που ζητάνε εναγωνίως είναι να επικοινωνήσουν με τους οικείους τους», επισήμανε ο κ. Μάκαρης.

Πρόσθεσε πως ορισμένοι από τους διασωθέντες ασθενείς ανέφεραν ότι στο πλοίο επέβαιναν γύρω στους 750 ανθρώπους, ανάμεσά τους περίπου 50-100 παιδιά στ’ αμπάρια.

«Ρωτούσα πόσοι ήταν στο σκάφος αυτό, έλεγαν κάποιοι για 750. Υπήρχαν διφορούμενες απόψεις για το πόσα παιδιά ήταν στο πλοίο, άλλοι έλεγαν 50, άλλοι για 100, δεν ήξεραν προφανώς τι συνέβαινε στ’ αμπάρια», ανέφερε ο κ. Μάκαρης.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share