Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2023

Συγκινητικό βίντεο: Ψαράδες στην Κάλυμνο απελευθερώνουν δελφίνι που μπλέχτηκε στα δίχτυα τους

Τι είπε ο καπετάνιος του αλιευτικού που έσωσε το δελφίνι στην Κάλυμνο

3 Ιουνίου 2023 17:33
Συγκινητικό βίντεο: Ψαράδες στην Κάλυμνο απελευθερώνουν δελφίνι που μπλέχτηκε στα δίχτυα τους
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ψαράδες στην Κάλυμνο απελευθέρωσαν ένα δελφίνι που μπλέχτηκε στα δίχτυα τους, όπως φαίνεται σε ένα συγκινητικό βίντεο που αναρτήθηκε στα social media.

Ένας ψαράς κρατά στην αγκαλιά του το δελφίνι και οι υπόλοιποι κόβουν τις πετονιές για να το απελευθερώσουν. «Σαν άνθρωπος καθόταν ήσυχα» περιμένοντας να το ελευθερώσουν αναφέρεται στο βίντεο που ανέβηκε στο Facebook. Με την ευκαιρία, αυτοί είναι οι δύο λόγοι που τα δελφίνια πηδούν έξω από το νερό.

«Έκανε στροφές γύρω από το σκάφος για να μας ευχαριστήσει»

Ο καπετάνιος του αλιευτικού σκάφους που περιέθαλψε το δελφίνι, μιλώντας στο kalymnos-news.gr, είπε ότι το δελφίνι, μετά την απελευθέρωσή του, παρέμεινε για αρκετή ώρα στην περιοχή, ακολουθώντας το αλιευτικό και κάνοντας βουτιές και στροφές γύρω του, θέλοντας με το δικό του τρόπο να πει ευχαριστώ στους ανθρώπους που το απελευθέρωσαν.

Απελευθέρωση δελφινιού από Καλύμνιο καΐκι .Σαν άνθρωπος καθόταν ήσυχα … Βίντεο : Στάθης Γεωργούλης - George Georgoulis , Αιγαίο Πέλαγος . Πηγή : Fishing In Greece Όσοι θέλετε μπορείτε να γίνετε μέλη στην ομάδα μας : Meteo Hellas

Posted by Meteo Hellas on Friday, June 2, 2023

Εντυπωσιακό: Τα κόλπα της Pinky στο νερό (Video)

Το παρατσούκλι του είναι Pinky (“ροζούλα”), χάρη στο ροζ χρώμα του δέρματός του και είναι ένα από τα περίπου 15 σπάνια ροζ δελφίνια που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στον κόσμο. Η Pinky εθεάθη για πρώτη φορά πριν από σχεδόν μια δεκαετία να κολυμπά μαζί με την μητέρα της στο Calcasieu Ship Channel στη Λουιζιάνα.

Σήμερα, φαίνεται να έχει επιστρέψει στο κανάλι, καθώς ούτε ένας ούτε δύο, αλλά πολλοί ψαράδες ανέφεραν ότι την είδαν στη θάλασσα και μάλιστα παρουσία ενός ακόμη ροζ δελφινιού. Το 2015, υπήρχαν αναφορές ότι η Pinky πιθανόν να ήταν έγκυος, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το δεύτερο ροζ δελφίνι είναι μάλλον το παιδί της.

Τα ροζ δελφίνια είναι ρινοδέλφινα και αποτελούν χαρακτηριστικό δείγμα μιας σπάνιας κατηγορίας θηλαστικών, που γεννιούνται με αλφισμό (αλμπινισμό). Ο αλμπινισμός συμβαίνει όταν ένα ζώο στερείται εντελώς της μελανίνης, της ουσίας που δίνει χρώμα στο δέρμα και τα μάτια.

Ζουν στον Αμαζόνιο και ονομάζονται αλλιώς και Μπότο και έχουν συγγένεια πρώτου βαθμού με τα δελφίνια και τις φάλαινες. Στον Αμαζόνιο υπάρχουν πέντε είδη δελφινιών. Ωστόσο δείτε καρχαρίες να κομματιάζουν δελφίνι και να το κατασπαράζουν.

Τα ροζ δελφίνια θεωρούνται πιο έξυπνα

Τα ροζ δελφίνια θεωρούνται τα πιο έξυπνα, με χωρητικότητα εγκεφάλου κατά 40% μεγαλύτερη από αυτή των ανθρώπων. Διαφέρουν αρκετά με τα κοινά δελφίνια των ωκεανών. Πρώτα από όλα είναι μεγαλύτερα, καθώς το μήκος τους φτάνει τα 15 μέτρα και το βάρος του τα 90 κιλά.

Τα αρσενικά είναι μεγαλύτερα από τα θηλυκά και αντί για ραχιαίο πτερύγιο έχουν μια καμπύλη. Έχουν χαρακτηριστεί από τη Διεθνή Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης (IUCN) ως «ευάλωτα απειλούμενα είδη» και πρόσφατα ως «απειλούμενα είδη προς εξαφάνιση».

Όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες δεν έχουν εντοπίσει ακόμα που οφείλεται το ροζ χρώμα τους. Ωστόσο, εικάζουν ότι μπορεί να οφείλεται στις τροφές που τρώνε ή να προκαλείται από την παρουσία των τριχοειδών αγγείων που βρίσκονται κοντά στην επιφάνεια του δέρματός τους.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα ροζ δελφίνια παίρνουν ένα πιο έντονο χρώμα όταν ενθουσιάζονται ή εκπλήσσονται, γεγονός που μοιάζει με το κοκκίνισμα στον άνθρωπο σε παρόμοια συναισθήματα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share