Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2023

Δελφίνια: Αυτοί είναι οι δύο λόγοι που πηδούν έξω από το νερό

Μια εικόνα που θεωρείς τύχη αν την δεις

29 Μαΐου 2023 11:36
Δελφίνια: Αυτοί είναι οι δύο λόγοι που πηδούν έξω από το νερό
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μπορεί να έχει τύχει να δείτε από κοντά δελφίνια να πηδούν έξω από το νερό αλλά αν όχι, είναι μια εικόνα που θα έχετε δει σίγουρα σε κάποιο βίντεο. Άραγε γνωρίζετε γιατί το κάνουν. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι αλλά θα αναφέρουμε δύο χαρακτηριστικούς.

Ένας λόγος που τα δελφίνια πηδούν έξω από το νερό είναι με αυτά τα διασκεδαστικά άλματα προσπαθούν να κατακτήσουν το ταίρι τους, να του δείξουν τις ικανότητές τους και να το εντυπωσιάσουν.

Δελφίνι στο νερό
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ)

Επίσης με αυτό τον τρόπο κάνουν εξοικονόμηση ενέργειας μιας και το να κολυμπάς κάτω από το νερό είναι σίγουρα πιο κουραστικό και σπαταλάς περισσότερη ενέργεια από ό,τι ένα άλμα στον αέρα. Με την ευκαιρία, αυτό είναι το μεγαλύτερο κοπάδι δελφινιών στην Ελλάδα.

Αυτό είναι το μοντέλο που προσφέρει στα παιδιά με καρκίνο μέσω...δελφινοθεραπείας

Η σαγυνευτική Καταρίνα Σταν, παρότι μοντέλο δεν πήγε για φωτογράφηση στην Καραϊβική, όπως θα περίμενε κανείς, για να συνεχίσει τις καλοκαιρινές της διακοπές αλλά για να βοηθήσει καρκινοπαθή παιδιά.

Δείτε ποιες είναι οι δέκα καρκινογόνες τροφές

Αν και θα μπορούσε να βουτήξει στο νερό με τον φακό να εστιάζει στις τέλειες αναλογίες της προκαλώντας ενθουσιασμό στα «social media», το καλλίπυγο μοντέλο από την πόλη Γέσεν στην περιοχή Βίτενμπεργκ, δεν έφυγε από το Βραδενμβούργο για να συνεχίσει τις καλοκαιρινές της διακοπές. Στόχος της ήταν να βοηθήσει καρκινοπαθή παιδιά .

Η Καταρίνα Σταν ποζάρει

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Bild», η 38χρονη Καταρίνα συνόδευσε την εντεκάχρονη Πία στο ολλανδικό νησί Κουρασάο για μία δεκαήμερη θεραπεία που περιλαμβάνει την καθημερινή επαφή του παιδιού με τα γλυκύτατα δελφίνια.

Το μοντέλο από τη Γερμανία στηρίζει εδώ και χρόνια καρκινοπαθή παιδιά ιδρύοντας έναν σύλλογο στον οποίο αφιερώνει τον περισσότερο χρόνο της. Στην ηλικία των επτά ετών, η ζωή της Πία άλλαξε δραματικά με τους γιατρούς να ενημερώνουν τους γονείς της ότι έχει κακοήθη όγκο στον εγκέφαλο.

Μετά από 10ωρη επέμβαση, 30 ακτινοβολίες και πολύμηνη χημειοθεραπεία, η Πία νίκησε τον καρκίνο, ωστόσο, έχει παρουσιάσει προβλήματα μνήμης και στην ισορροπία της.

Η Καταρίνα Σταν μαζί με έναν μαθητή της στην δελφινοθεραπεία

Η Καταρίνα αποφάσισε μέσω του συλλόγου της να προσφέρει δωρεάν «δελφινοθεραπεία» σε παιδιά που έχουν περάσει ανάλογα προβλήματα υγείας.

«Η θεραπεία λειτουργεί καλά. Κάθε φορά που η Πία μπαίνει στο νερό και παίζει με τα δελφίνια, μεταμορφώνεται», λέει χαρούμενη η Καταρίνα.

«Πριν ταξιδέψουμε εδώ, ξεχνούσε πολλά πολύ γρήγορα, μερικές φορές δεν ήξερε καν μέρα της εβδομάδας ήταν. Ύστερα όμως από τα μαθήματα με τα δελφίνια, η μνήμη της άρχισε να λειτουργεί καλύτερα», προσθέτει.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share