Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Πραγματικό υπερθέαμα στα ελληνικά νερά: Το μεγαλύτερο κοπάδι δελφινιών που έχει καταγραφεί στη χώρα, σε ένα εντυπωσιακό βίντεο!

Kοντά στην περιοχή του Θεολόγου Φθιώτιδας

3 Αυγούστου 2022 16:37
Πραγματικό υπερθέαμα στα ελληνικά νερά: Το μεγαλύτερο κοπάδι δελφινιών που έχει καταγραφεί στη χώρα, σε ένα εντυπωσιακό βίντεο!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η ομάδα Up Stories κατέγραψε από ψηλά το μεγαλύτερο κοπάδι δελφινιών που έχει καταγραφεί ποτέ στην Ελλάδα με χρήση drone και το αποτέλεσμα ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό.

Πιο συγκεκριμένα τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (3/8), κοντά στην περιοχή του Θεολόγου Φθιώτιδας ένα πολύ μεγάλο κοπάδι δελφινιών, αποτελούμενο από δεκάδες ενήλικα και μικρά δελφίνια έδωσε μια πραγματική παράσταση από αυτές που μόνο η φύση και τα πλάσματά της μπορούν να προσφέρουν…

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο:

Ραγίζει καρδιές: Αυτή η φάλαινα ήταν παγιδευμένη ανάμεσα στα βράχια και έκλαιγε μέχρι που... - Συγκινητικό βίντεο

Το 2015 κάπου στα ανοικτά των ακτών της Βρετανικής Κολούμπια, μια φάλαινα δολοφόνος έπεσε και κόλλησε πάνω σε βράχια. Ευτυχώς, για το όμορφο αυτό πλάσμα, παρενέβη μια ομάδα διασωστών και της προσέφεραν την βοήθειά τους.

Παράλληλα, αυτός ο ιπποπόταμος βρέθηκε να κλαίει στο δρόμο αφού έπεσε από φορτηγό.

Η όρκα ήταν θηλυκή και όπως αποδείχθηκε αργότερα χρειαζόταν άμεσα βοήθεια. Ο άντρας που την βρήκε, τηλεφώνησε στην ομάδα διάσωσης «Guardians.”

H όρκα παγιδεύτηκε ανάμεσα στα βράχια, πιθανότατα ψάχνοντας για φαγητό.

Οι διασώστες κάλυψαν την φάλαινα με σεντόνια και μουσαμάδες και στην συνέχεια της έριξαν νερό για να βεβαιωθούν, ότι θα παραμείνει δροσερή.

Επίσης, συναρμολόγησαν μια αντλία νερού για να παρέχουν ευκολότερα νερό στην φάλαινα.

Οι ομάδες διάσωσης ανέφεραν, ότι η φάλαινα κατάλαβε πως οι άνθρωποι ήταν εκεί για να την βοηθήσουν. Φώναζε από τον φόβο της και έβγαζε μια σπαρακτική κραυγή.

Έμειναν μαζί με την όρκα, κρατώντας την δροσερή μέχρι να έρθει η παλίρροια.

Λίγα λόγια για τη φάλαινα Όρκα

Η Όρκα ή αλλιώς φάλαινα- δολοφόνος ανήκει στην οικογένεια των δελφινιών και προφανώς είναι η μεγαλύτερη του είδους.

Είναι σαρκοφάγα ζώα και τα θαλάσσια λιοντάρια, οι φώκιες, τα καλαμάρια και τα ψάρια είναι τα αγαπημένα τους γεύματα. Για να μπορέσουν να τραφούν, οι όρκες πάνε σε οποιοδήποτε μέρος υπάρχει φαγητό για αυτές.

Δείτε το συγκινητικό βίντεο

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share