Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024

«Κάψα» από τον Τάσο Αρνιακό - «30άρια μες στον Μάη; Υπομονή και έρχονται από...»

Έρχεται επιτέλους το καλοκαιράκι μετά το... φθινόπωρο!

10 Μαΐου 2023 14:15
«Κάψα» από τον Τάσο Αρνιακό - «30άρια μες στον Μάη; Υπομονή και έρχονται από...»
Από Κυριάκος Μελλίδης

Τη μεγάλη ανατροπή φέρνει ο Τάσος Αρνιακός μέσα από το «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, αφού σε ερώτηση των Γιώργου Παπαδάκη και Μαρίας Αναστασοπούλου για τον καιρό του Μαΐου, αναφέρθηκε στις υψηλές θερμοκρασίες που θα δούμε μόνο μετά τις εκλογές πλέον, αφού μέχρι τότε αναμένονται άστατες συνθήκες.

Πιο συγκεκριμένα, ο ίδιος μίλησε για 30άρια σε πολλές περιοχές της χώρας, αλλά μόνο στα τέλη του μήνα και πριν μπει τυπικά το καλοκαίρι. Παράλληλα, στο ίδιο μήκος κύματος φαίνεται να κινείται άλλωστε και η Χριστίνα Σούζη.

Δραματική προειδοποίηση Κλέαρχου Μαρουσάκη για τον καιρό: "Κύμα" κακοκαιρίας πάνω από τη χώρα! Έτσι θα πάμε μέχρι και την...» (Video)

Επιμένει η αστάθεια μέχρι και το τέλος της εβδομάδας με κύριο χαρακτηριστικό τους βοριάδες αλλά και τις βροχές κυρίως στον ηπειρωτικό κορμό. Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, το βασικό στοιχείο των ημερών εστιάζεται πάντως στον υδράργυρο, καθώς η χώρα θερμοκρασιακά χωρίζεται στα δύο.

Στα βόρεια και βορειοδυτικά ο υδράργυρος δεν ξεπερνάει τους 16 βαθμούς, ενώ στην νότια Ελλάδα έχουμε πιο προχωρημένη άνοιξη, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του ΟΡΕΝ. Παράλληλα, τα Μερομήνια έχουν τον τρόπο τους να μας προειδοποιούν μακροπρόθεσμα για τον καιρό, έχοντας δηλαδή προβλέψει και το τι περιμένουμε στις εκλογές και μετά από αυτές.

Πιο αναλυτικά, λόγω του κύματος κακοκαιρίας που βρίσκεται πάνω από την χώρα μας, από το απόγευμα και προς το βράδυ, οι συννεφιές, θα φέρουν βροχές και έντονες καταιγίδες στην Ήπειρο και το βόρειο Ιόνιο.

Στο Αιγαίο κύριο χαρακτηριστικό θα είναι οι βοριάδες, που θα φτάνουν μέχρι και τα 6 με 7 μποφόρ. Στην Αττική, η μέρα ξεκινάει με συννεφιά και στην συνέχεια θα υπάρχει εναλλαγή με ηλιοφάνεια και πιθανότητα ψιχάλας στα ανατολικά και τα βόρεια, αλλά χωρίς κάτι το αξιόλογο. Η θερμοκρασία έως τους 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη η αστάθεια θα επιμείνει και σήμερα, με συννεφιές και τοπικές βροχές, οι οποίες από το μεσημέρι και μετά θα αρχίσουν να ελαττώνονται. Ίδιο θα παραμείνει και την Πέμπτη το καιρικό μοτίβο με τους βοριάδες να επιμένουν στο Αιγαίο εως και 7 μποφόρ και την Ελλάδα θερμοκρασιακά χωρισμένη στα δύο.

«Έτσι θα πάμε μέχρι και την Παρασκευή με περαιτέρω βελτίωση το Σαββατοκύριακο και την άνοιξη να κάνει την εμφάνισή της από βδομάδα», κατέληξε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη:

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share