Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

«Στράβωμα» από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη: «Κύμα κακοκαιρίας και βροχές στην Αττική πριν...»

Ο μετεωρολόγος προειδοποιεί!

21 Μαρτίου 2023 15:10
«Στράβωμα» από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη: «Κύμα κακοκαιρίας και βροχές στην Αττική πριν...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με τον άστατο καιρό να επιμένει θα κυλήσει και η Τετάρτη (22/3) στη χώρα μας, ενώ σήμερα (22/3) κάνει το πέρασμά του μικρό κύμα κακοκαιρίας. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Πιο συγκεκριμένα, ο μετεωρολόγος του OPEN αναφέρθηκε σε βροχές που θα πλήξουν την Αττική, χωρίς μεγάλη ωστόσο ένταση και διάρκεια, ενώ γρήγορα θα υποχωρήσουν από τη χώρα όλα τα φαινόμενα και θα επικρατήσει γενική καλοκαιρία μέχρι και το Σαββατοκύριακο (25-26/3). Παράλληλα, είχαμε αιφνίδια προειδοποίηση Σάκη Αρναούτογλου για το Σαββατοκύριακο: «Μακριά από τις ακτές...»

Πασχαλινή «αστραπή» από τα Μερομήνια: «Πρώτο 15ήμερο Απριλίου με βροχές και αέρα μέχρι...»

Μερομήνια: Τι καιρό θα κάνει στην Ελλάδα τους επόμενους μήνες; Με τι καιρό θα κάνουμε φέτος Πάσχα; Δείτε τι λένε τα μερομήνια 2023 για τους επόμενους μήνες. Πως υπολογίζονται;

Τα Μερομήνια είναι μία πανάρχαια μέθοδος πρόβλεψης του καιρού και έχουν αποδειχθεί διαχρονικά σημαντικό εργαλείο για την παρατήρηση των καιρικών φαινομένων. Όσοι γνωρίζουν παρατηρούν τον καιρό του Αυγούστου για 12 ημέρες, εκ των οποίων κάθε μία αντιπροσωπεύει τον καιρό των επόμενων μηνών.

Η διαδικασία για τα μερομήνια είναι απλή παρατηρούμε τον καιρό του Αυγούστου και από αυτή την παρατήρηση βγαίνουν οι μακροπρόθεσμες προβλέψεις του καιρού. Δηλαδή η 1η Αυγούστου μας λέει για τον καιρό του Αυγούστου, η 2η για του Σεπτεμβρίου, η 3η για του Οκτωβρίου κ.ο.κ.

Τα μερομήνια προσέχουν δε τις καιρικές συνθήκες ολόκληρου του εικοσιτετράωρου. Αν ας πούμε, στις 5 Αυγούστου, βρέχει το βράδυ, τότε τις τελευταίες μέρες του Δεκέμβρη θα έχει άσχημο καιρό. Παράλληλα, θυμίζουμε την πρόγνωση της Χριστίνας Σούζη για τις προσεχείς ημέρες.

Μερομήνια Μάρτιος 2023

Από 14 έως 22 ήπιος καιρός, ενώ από 23 έως 31 ο καιρός θα δώσει λίγες βροχές. Από 27 έως 31 κακοκαιρία σε όλη την Ελλάδα και χιόνια στα βουνά, σε μεγάλα υψόμετρα στη Βόρεια Ελλάδα

Μερομήνια Απρίλιος 2023

Από 1 έως 3 Απριλίου θα έχουμε κακοκαιρία. Από 4 έως 10 Απριλίου θα υπάρχει ήπιος καιρός, αλλά βροχές στην Αθήνα και αέρα. Το υπόλοιπο του μήνα θα έχει καλοσύνη.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share