Τρίτη, 14 Μαΐου 2024

Ατελείωτη κατάντια: Αφύλακτη διάβαση τρένου στη Λεπτοκαρυά - Ακριβώς δίπλα της παίζουν παιδιά (video)

Απίστευτες καταγγελίες των κατοίκων της περιοχής

8 Μαρτίου 2023 17:39
Ατελείωτη κατάντια: Αφύλακτη διάβαση τρένου στη Λεπτοκαρυά - Ακριβώς δίπλα της παίζουν παιδιά (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καταγγελίες κατοίκων για κενά ασφαλείας στο σιδηροδρομικό δίκτυο από διάφορες περιοχές της χώρας είναι πλέον καθημερινές, μετά το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη. Κάτοικος της Λεπτοκαρυάς μίλησε για την έλλειψη μέτρων ασφαλείας σε σιδηροδρομική διάβαση στο Σέσκλο, στη Λεπτοκαρυά, καθώς είναι αφύλαχτη.

Ο κ. Γιώργος Χαρατζίδης, κάτοικος της περιοχής μίλησε στο MEGA και τόνισε ότι «το πρόβλημα διαιωνίζεται. Στις γραμμές ανόδου και καθόδου του τρένου και ειδικά στη μία πλευρά που είναι και ο δρόμος, δεν υπάρχει καθόλου περίφραξη. Τα παιδιά μας παίζουν μπάλα σε απόσταση μόλις 20 μέτρων».

Μάλιστα, ο ίδιος πρόσθεσε πως, «πριν από πολλά χρόνια τρένο «διέλυσε» κάτοικο της περιοχής, ενώ και ζώα σκοτώνονται συνεχώς. Έχουμε κάνει πολλές ενέργειες στον ΟΣΕ και η απάντηση που λαμβάνουμε είναι «θα το δούμε». Έχουμε ενημερώσει και τον Δήμο Ανατολικού Ολύμπου, ο οποίος απαντά ότι είναι θέμα του ΟΣΕ».

Ο κ. Χαρατζίδης επεσήμανε την αγωνία των μηχανοδηγών μην συμβεί κάποιο ατύχημα λέγοντας ότι «τα τρένα μπαίνοντας στον σταθμό σφυρίζουν τόσο πολύ και δυνατά καθώς λόγω του ότι δεν υπάρχει περίφραξη φοβούνται οι μηχανοδηγοί μήπως συμβεί κάποιο ατύχημα. Η ταχύτητά τους είναι γύρω στα 140-150 χλμ.».

Διαβάστε επίσης: «Πιστεύαμε ότι θα πεθάνουμε, ότι είναι οι τελευταίες μας στιγμές στη γη» - Σοκάρει η μαρτυρία της 19χρονης Βασιλικής για την τραγωδία των Τεμπών

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ:

Τραγωδία στα Τέμπη: «Βλέπαμε καμένους και μη αρτιμελείς» - Ανατριχιάζει 20χρονος επιβάτης που έσωσε 5χρονο παιδάκι (Video)

Ο Στέλιος, ένας 20χρονος νέος που βγήκε ζωντανός από το τρίτο βαγόνι της μοιραίας αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε με εμπορικό τρένο στα Τέμπη, μίλησε ζωντανά στο T-live. Το αγόρι που ταξίδευε με τη σύντροφό του εξομολογήθηκε στην Τατιάνα Στεφανίδου πώς έσωσε ένα 5χρονο παιδάκι, παρά το γεγονός ότι ήταν χτυπημένος στο κεφάλι!

Ανατριχιάζει 20χρονος επιβάτης που έσωσε 5χρονο παιδάκι στην τραγωδία των Τεμπών

«Μέσα σε 5 δευτερόλεπτα ακούστηκε ένα μπαμ και πεταχτήκαμε όλοι πάνω. Άλλοι χτυπούσαν, άλλοι φώναζαν, ο κόσμος που καθόταν στη δεξιά πλευρά, πετάχτηκε έξω… Το βαγόνι ήταν σαν να είχε κοπεί στα δύο. Βλέπω τη φίλη μου και την τράβηξα να σωθεί» ανέφερε ο Στέλιος.

«Το πόδι μου είχε κολλήσει, δεν είχα καταλάβει τι ήταν. Τότε είδα ότι ένα παιδάκι κρατούσε το πόδι μου… Το παίρνω αγκαλιά, βλέπουμε ένα σπασμένο παράθυρο και πήγαμε από εκεί να βγούμε. Από αυτό το παράθυρο βγήκε όλος ο κόσμος. Στη συνέχεια, πηδήξαμε σε άλλο βαγόνι κι εγώ ρώτησα το 5χρονο που είναι οι γονείς του. Δεν υπήρχε κανένας εκεί» πρόσθεσε.

Όπως είπε, ο μόνος τρόπος για να εγκαταλείψουν το βαγόνι ήταν να περάσει κάποιος μέσα από τη φωτιά και από τα σπασμένα τζάμια των βαγονιών. «Όταν βγαίναμε από το παράθυρο, βλέπαμε καμένους ανθρώπους και μη αρτιμελείς. Υπήρχε κόσμος που τους είχε πλακώσει το βαγόνι» είπε συγκλονίζοντας.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share