Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Νέο κυκλοφοριακό κομφούζιο: Κλειστοί δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας

Διαδηλώνουν οι εκπαιδευτικοί

15 Φεβρουαρίου 2023 14:57
Νέο κυκλοφοριακό κομφούζιο: Κλειστοί δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κλειστοί παραμένουν οι δρόμοι γύρω στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα γύρω από το Σύνταγμα λόγω πορείας δασκάλων και καθηγητών, αλλά και των διαδηλώσεων από των καλλιτεχνών.

Δείτε επίσης: ΣΤΑΣΥ: Ανεστάλη η στάση εργασίας στον Ηλεκτρικό - Κανονικά τα δρομολόγια

Αυτή τη στιγμή κλειστές είναι οι:

  • Πανεπιστημίου
  • Σταδίου
  • Λεωφόρος Αμαλίας από Συγγρού
  • Βασιλίσσης Σοφίας από Σέκερη

Στους δρόμους βρίσκονται οι εκπαιδευτικοί κατά της ατομικής αξιολόγησης, που ξεκίνησε ήδη για τους νεοδιόριστους των σχολείων του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, της Πελοποννήσου και της Κρήτης.

ΔΟΕ και ΟΛΜΕ πραγματοποιούν 24ωρη απεργία, ενώ στην Αθήνα οι εκπαιδευτικοί συγκεντρώνονται στην Κοραή για να πραγματοποιήσουν στην συνέχεια συλλαλητήριο.

Ανατροπή σοκ για χιλιάδες Αθηναίους: Έκτακτη ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ

Την εγκατάσταση δημόσια προσβάσιμου WiFi σε όλους τους χώρους σταθμών του Μετρό, με την ένταξη της ΣΤΑ.ΣΥ στο έργο «WiFi4GR – Ανάπτυξη δημοσίων σημείων ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης στο Διαδίκτυο», ανακοίνωσαν το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και η εταιρεία λειτουργίας των μέσων σταθερής τροχιάς.

Δείτε επίσης: Απόφαση «βάλσαμο» για τους Αθηναίους - Νέα εποχή για τα εισιτήρια του Μετρό

Πρόκειται για το πρώτο βήμα ώστε να αποκτήσουν δωρεάν ευρυζωνική πρόσβαση οι επιβάτες του μετρό κατά την αναμονή τους στους σταθμούς. Η δράση, η οποία έχει ανακοινωθεί και στο παρελθόν, αλλά ακόμα δεν έχει προχωρήσει, περιγράφεται και σε μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψαν οι δύο πλευρές, από το οποίο, πάντως, απουσιάζει το σαφές χρονοδιάγραμμα. Στη σχετική ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ, αναφέρεται γενικά ότι «η έναρξη της υλοποίησής του έργου αναμένεται το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, οπότε και θα ανακοινωθούν οι σταθμοί εγκατάστασης και το ακριβές χρονοδιάγραμμα».

Ανατροπή σοκ για χιλιάδες Αθηναίους: Έκτακτη ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ

Οι υπόλοιπες δράσεις του μνημονίου περιλαμβάνουν την επικείμενη ψηφιοποίηση του Τεχνικού και Διοικητικού Αρχείου της ΣΤΑΣΥ, η οποία αναμένεται να συμβάλλει καθοριστικά στον ανασχεδιασμό του τρόπου εσωτερικής οργάνωσης των υπηρεσιών, τη βελτίωση της παραγωγικότητας, τη μείωση του διοικητικού κόστους, καθώς και την προστασία του αρχείου από φυσική φθορά, αναδεικνύοντας με τον τρόπο αυτό και την αξία του ιστορικού αρχείου του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου, της ιστορικής, πρώτης γραμμής Μετρό της Αττικής.

Παράλληλα, δρομολογείται η καθολική αντικατάσταση του υφιστάμενου Συστήματος Ψηφιακής Σήμανσης Σταθμών (οθόνες προβολής ενημερωτικού και διαφημιστικού περιεχομένου σε όλους τους χώρους των σταθμών Μετρό) από ένα ενιαίο σύγχρονο σύστημα Ψηφιακής Σήμανσης. Το ανανεωμένο αυτό σύστημα θα δώσει στη ΣΤΑ.ΣΥ. ευελιξία και δυναμική στον τομέα της ψηφιακής σήμανσης, ένα πεδίο απαραίτητο για τη συνεχή και αξιόπιστη ενημέρωση του επιβατικού κοινού. Η ευκολία διαχείρισής του, οι μειωμένοι χρόνοι συντήρησης και το μειωμένο συνολικό κόστος κτήσης και χρήσης του, προσμετρώνται στα συγκριτικά πλεονεκτήματά του.

Επίσης, προγραμματίζεται η προμήθεια και λειτουργία Σύγχρονου ERP, το οποίο φιλοδοξεί να καλύψει τις τρέχουσες επιχειρησιακές ανάγκες της ΣΤΑ.ΣΥ και ταυτόχρονα να υποστηρίξει ψηφιακά την εταιρεία. Η χρήση ενός λογισμικού ολοκληρωμένης διαχείρισης επιχειρησιακών πόρων, σε συνδυασμό με τον ανασχεδιασμό των διαδικασιών, θα επιφέρει σημαντικές λειτουργικές βελτιώσεις, στοχεύοντας πάντα στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share