Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

ΣΤΑΣΥ: Ανεστάλη η στάση εργασίας στον Ηλεκτρικό - Κανονικά τα δρομολόγια

Η στάση εργασίας στα τραμ εξακολουθεί να ισχύει

15 Φεβρουαρίου 2023 12:42
ΣΤΑΣΥ: Ανεστάλη η στάση εργασίας στον Ηλεκτρικό - Κανονικά τα δρομολόγια
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κανονικά διεξαχθούν τελικά τα δρομολόγια του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου σήμερα Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου ύστερα από την αναστολή της στάσης εργασίας που είχαν εξαγγείλει από τις 10:00 το βράδυ έως τη λήξη της κυκλοφορίας οι εργαζόμενοι.

Ως εκ τούτου τα δρομολόγια στη Γραμμή 1 του μετρό «Πειραιάς - Κηφισιά» θα γίνονται κανονικά καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Σημειώνεται πως η στάση εργασίας στα τραμ εξακολουθεί να ισχύει.

Νέα εποχή για το Μετρό της Αθήνας - Έκτακτες εξελίξεις για τη Γραμμή 4

Ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιώργος Καραγιάννης ανάρτησε στα social media ένα βίντεο, με το οποίο εξηγούσε ότι ο πρώτος μετροπόντικας της Γραμμής 4 του Μετρό πρόκειται να ξεκινήσει από την Κατεχάκη.

Σε ανάρτηση που έκανε στο Facebook, σημείωσε ότι πρόκειται για ένα έργο, το οποίο όταν υλοποιηθεί αναμένεται να εξυπηρετεί επιπλέον 340.000 επιβάτες. Θυμηθείτε επίσης, το «λίφτινγκ» στον Ηλεκτρικό μετά από 38 χρόνια: Αναβάθμιση 14 συρμών της Γραμμής 1 του Μετρό

Στη λεζάντα έγραψε τα εξής:

«Ο πρώτος μετροπόντικας της Γραμμής 4 του #Μετρό θα ξεκινήσει το ταξίδι του από την Κατεχάκη. Ένα σημαντικό ορόσημο καθώς θα σημάνει την έναρξη του βασικού κατασκευαστικού έργου. Ένα από τα μεγαλύτερα έργα συγκοινωνιακών υποδομών στην Ευρώπη που θα εξυπηρετεί επιπλέον 340.000 επιβάτες υλοποιείται στην #Αθήνα».

«Σκάνε» μόνιμες προσλήψεις στο Μετρό - Ποιους αφορά άμεσα

Την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού μέσω της προκήρυξης 1/2023 για το Μετρό προωθεί η Σταθερές Συγκοινωνίες ΑΕ (ΣΤΑΣΥ).

Μέσω της νέας προκήρυξης, επιλέγονται 38 μόνιμοι υπάλληλοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε τρεις διαφορετικές ειδικότητες Λειτουργίας.

Ειδικότερα ζητούνται υποψήφιοι:

  • 33 θέσεις ΔΕ Λειτουργίας Σταθμάρχες
  • 3 θέσεις ΔΕ Λειτουργίας Ελεγκτές κομίστρου
  • 2 θέσεις ΔΕ Λειτουργίας Εκδότες κομίστρου

Σημειώνεται ότι για 20 από τις 38 θέσεις απαιτείται εμπειρία, ενώ οι υπόλοιπες είναι θέσεις χωρίς εμπειρία. Αντίθετα με προηγούμενες προσλήψεις αυτή τη φορά προσμετράται η εμπειρία και στον ιδιωτικό τομέα.

Οι υποψήφιοι που θα περιλαμβάνονται στον οριστικό πίνακα προσληπτέων, θα διανύσουν, πριν από την κατάρτιση της σύμβασης εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, ειδική δοκιμαστική υπηρεσία διάρκειας ενός (1) έτους, για την οποία συνάπτεται σύμβαση δοκιμαστικής υπηρεσίας με αποδοχές και θα έχουν όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις με το υπόλοιπο προσωπικό. Μετά από την ολοκλήρωση της δοκιμαστικής υπηρεσίας, διενεργείται έλεγχος καταλληλότητας και επάρκειας του προσωπικού πριν την υπογραφή της οριστικής σύμβασης.

Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας https://proslipseis.stasy.gr (δεν έχει ακόμα ενεργοποιηθεί) για διάστημα το οποίο θα οριστεί.

Δείτε ολόκληρη της προκήρυξη ΕΔΩ.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share