ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

“Φουρτούνες” από τον Γιάννη Καλλιάνο – “Άστατος ο καιρός με…”

“Φουρτούνες” από τον Γιάννη Καλλιάνο – “Άστατος ο καιρός με…”
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Βροχερός θα είναι ο καιρός την Τρίτη με τη θερμοκρασία να παραμένει σε υψηλά επίπεδα για την εποχή σύμφωνα με την μετεωρολογική πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου. Με την ευκαιρία, δείτε την πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου για τα Χριστούγεννα.

Τοπικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα νησιά του νοτίου Αιγαίου, αναμένουμε αύριο Τρίτη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 20 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια τμήματα της χώρας από 12 έως και 14 βαθμούς.

Στην Αττική περιμένουμε πυκνές νεφώσεις που δύνανται να δώσουν κάποιες ασθενείς τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία από 12 έως και 18 βαθμούς Κελσίου. Άνεμοι νότιοι που αργότερα θα στραφούν σε βόρειους.

Παρόμοιο το σκηνικό και στη Θεσσαλονίκη, με τις τοπικές βροχές να κάνουν την εμφάνισή τους κυρίως προς τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία από 8 έως και 14 βαθμούς Κελσίου, άνεμοι βόρειοι από 3 έως και 5 μποφόρ.




«Πολικό εξπρές» από τα Μερομήνια: «Ψύχος και πυκνές χιονοπτώσεις μέσα στον Δεκέμβρη σε αυτές τις περιοχές»

Τσουχτερό κρύο και χιόνια έρχονται μέσα στο Δεκέμβριο σύμφωνα με τα Μερομήνια! Για άλλη μια φορά λοιπόν μας προειδοποιούν για αυτό που θα αντιμετωπίσουμε τον χειμώνα, μιλώντας για κρύο και χιόνι, με κίνδυνο ακόμη και στα πεδινά της Αττικής.

Οι εκτιμήσεις προκαλούν προβληματισμό και ανησυχία στα νοικοκυριά, μιας και ο δύσκολος χειμώνας προβλέπει αυξημένο κόστος θέρμανσης, την ώρα που τα καύσιμα είναι στα…. ύψη. Ο Θεοφάνης Χατζηγρίβας, ο οποίος αναλύει τα Μερομήνια, υποστηρίζει πως ο Νοέμβριος από πλευράς θερμοκρασιών θα είναι ήπιος, κάτι που προς το τέλος του μήνα θα αλλάξει.

Βαδίζοντας στον Δεκέμβριο θα αρχίσουν οι δυσκολίες, με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Μάλιστα, υπάρχει αναφορά για πολικό ψύχος και αρκετά πυκνές χιονοπτώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και την Αττική ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα. Η αστάθεια του καιρού θα συνεχιστεί και τον Ιανουάριο ενώ από τα μέσα Φεβρουαρίου αναμένεται να υπάρξει βελτίωση και θα αρχίσει να… αχνοφαίνεται η άνοιξη.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου