Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Πυροβολισμός 16χρονου Ρομά στη Θεσσαλονίκη: Σε εξέλιξη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. σε Μενίδι, Ζεφύρι και Άνω Λιόσια (Video)

«Αν δεν τιμωρηθεί ο αστυνομικός θα πάρουμε τον νόμο στα χέρια μας» - Ξέσπασε ο ξάδερφος του 16χρονου

8 Δεκεμβρίου 2022 12:52
Πυροβολισμός 16χρονου Ρομά στη Θεσσαλονίκη: Σε εξέλιξη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. σε Μενίδι, Ζεφύρι και Άνω Λιόσια (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πυροβολισμός 16χρονου Ρομά στη Θεσσαλονίκη: Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της δυτικής Αττικής.

Η επιχείρηση γίνεται στις περιοχές του Μενιδίου, του Ζεφυρίου και των Άνω Λιοσίων, ενώ σε αυτή συνδράμουν όλες οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. Η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. έρχεται μετά τα άγρια επεισόδια που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια χθεσινής νύχτας με Ρομά που διαμαρτύρονταν για τον πυροβολισμό του 16χρονου από αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια καταδίωξης.

Πυροβολισμός Ρομά στη Θεσσαλονίκη: «Αν δεν τιμωρηθεί ο αστυνομικός θα πάρουμε τον νόμο στα χέρια μας» - Ξέσπασε ο ξάδερφος του 16χρονου

Πυροβολισμός Ρομά στη Θεσσαλονίκη: Έτοιμοι να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους, αν δεν τιμωρηθεί ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο, είναι οι συγγενείς του. Το παιδί, όπως είπε στο OPEN ξάδερφός του, είναι σε κρίσιμη κατάσταση, με τους γιατρούς να δίνουν λίγες ελπίδες στην οικογένειά του.

«Είναι σοβαρή (η κατάστασή του) και οι πιθανότητες είναι πολύ ελάχιστες. Η οικογένειά του είναι σε άσχημη κατάσταση. Για να τους πάμε στα δικαστήρια κάναμε υπερπροσπάθεια γιατί δεν είχαν τη δύναμη οι άνθρωποι.

Το παιδί έπινε με τους φίλους και νόμιζε ότι είχε λεφτά πάνω του και λέει “παιδιά πάω να βάλω πετρέλαιο στο αυτοκίνητο και έρχομαι”. Αν ήταν κάποιος άλλος και όχι Ρομά δεν θα το είχαν κάνει. Επειδή ήταν Ρομά τον πυροβόλησαν. Αν δείτε το βίντεο που κυκλοφορεί το παιδί δεν απείλησε κανέναν. Τον είδε ο υπάλληλος ότι ήταν παιδάκι» είπε.

«Ζητάμε το αυτονόητο. Να τιμωρηθεί ο δολοφόνος από την ελληνική Δικαιοσύνη. Δεν είδατε τίποτα ακόμα, αν δεν τιμωρηθεί ο αστυνομικός. Θα πάρουμε τον νόμο στα χέρια μας γιατί έχουμε νιώσει πολύ ρατσισμό» ανέφερε.

Μιλώντας για τη γυναίκα του 16χρονου είπε ότι είναι σε τραγική κατάσταση. «Η γυναίκα του είναι από όλους σε χειρότερη κατάσταση. Δεν μιλάει με κανέναν, είναι κλεισμένη, δεν μπορεί να την παρηγορήσει τίποτα, κλαίει πάνω στο παιδάκι της γιατί ξέρει τι θα αντιμετωπίσουμε. Μας λένε οι γιατροί δεν έχουμε ελπίδες» είπε.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share