Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη στον αστυνομικό για τον πυροβολισμό του 16χρονου στο κεφάλι (video)

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση

6 Δεκεμβρίου 2022 10:01
Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη στον αστυνομικό για τον πυροβολισμό του 16χρονου στο κεφάλι (video)
Πηγή φωτογραφίας: ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε εις βάρος του 42χρονου αστυνομικού ο οποίος φέρεται πως πυροβόλησε στο κεφάλι έναν 16χρονο Ρομά, κατά τη διάρκεια καταδίωξης, στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με το grtimes.gr.

O 32χρονος αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. κατηγορείται ότι πυροβόλησε στο κεφάλι 16χρονο, στη διάρκεια καταδίωξης, με αποτέλεσμα ο ανήλικος να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Σε βάρος του αστυνομικού σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Στο μεταξύ, ένταση σημειώθηκε τη νύχτα, με αφορμή τον πυροβολισμό του 16χρονου Ρομά. Όπως έγινε γνωστό, ομάδα περίπου 50 ατόμων συγκεντρώθηκαν στις 02.30 τα ξημερώματα στην Εγνατία Οδό, κοντά στα διόδια του Ωραιοκάστρου και στο ρεύμα προς Αθήνα, όπου επί δύο ώρες απέκλεισαν τον δρόμο, ανάβοντας φωτιές στο οδόστρωμα και καίγοντας λάστιχα.

Λίγο νωρίτερα, ομάδα ατόμων είχε συγκεντρωθεί στη Συμμαχική οδό προκαλώντας φθορές σε δύο διερχόμενα οχήματα, ενώ ζημιές σε φορτηγό αναφέρθηκαν και στις 3.40 στα ξημερώματα, στα Υψώματα Διαβατών, κοντά σε οικισμό Ρομά της περιοχής. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί τραυματισμός ή κάποια προσαγωγή.

Άρης Πορτοσάλτε για τον πυροβολισμό από τον αστυνομικό: «Η ΔΙΑΣ κάθεται να πίνει φραπέ;»

Προβληματισμένος και εξοργισμένος φάνηκε στην εκπομπή που συμμετέχει ο Άρης Πορτοσάλτε σχετικά με την υπόθεση του πυροβολισμού στο κεφάλι ενός 16χρονου από αστυνομικό.

Δείτε επίσης το σχόλιο του Πορτοσάλτε για τον ΛΕΞ

Πιο συγκεκριμένα, ο αστυνομικός είχε προχωρήσει σε καταδίωση του 16χρονου πριν πυροβολήσει και ήδη έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα και περνάει αυτήν την στιγμή (6/12) από εισαγγελέα.

«Τι τη θέλουμε τη ΔΙΑΣ; Να κάθεται να πίνει φραπέ;»

ήταν το σχόλιο του Άρη Πορτοσάλτε για την υπόθεση του πυροβολισμού στο κεφάλι ενός 16χρονου, ύστερα από καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη, από αστυνομικό που τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ, σχολιάζοντας το τραγικό περιστατικό, ζήτησε αρχικά «σοβαρότητα» από την αντιπολίτευση.

«Το πώς εξελίχθηκε υπηρεσιακά θα τα βρουν αυτοί που πρέπει και αν ανταποκρίθηκε σωστά ή λανθασμένα ο αστυνομικός. Όμως προηγουμένως έχουμε μια παραβατική συμπεριφορά, η οποία δεν έχει αντίτιμο» σχολίασε για τίτλους Μέσων όπως «πυροβολήθηκε στο κεφάλι για 20 ευρώ».

«Η ΔΙΑΣ πίνει καφέ; Τι τη θέλουμε; Να κάθεται να πίνει φραπέ; Αν θέλουμε να κάνει τη δουλειά της, να κάνει τη δουλειά της» είπε εν κατακλείδι για την καταδίωξη του 16χρονου που ξεκίνησε ύστερα από σήμα που δόθηκε ότι δεν πλήρωσε τη βενζίνη που έβαλε στο αυτοκίνητό του.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share