Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Πυροβολισμός Ρομά στη Θεσσαλονίκη: Φέρει βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις από τη σφαίρα - Σοκάρει η ιατροδικαστική εξέταση του 16χρονου (Video)

Σε κρίσιμη κατάσταση ο νεαρός - «Χαροπαλεύει! Το μόνο που θέλουμε είναι να τιμωρηθεί και να μπει μέσα.... Τον μεγάλωσα με την φτώχεια μου»

8 Δεκεμβρίου 2022 09:02
Πυροβολισμός Ρομά στη Θεσσαλονίκη: Φέρει βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις από τη σφαίρα - Σοκάρει η ιατροδικαστική εξέταση του 16χρονου (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πυροβολισμός Ρομά στη Θεσσαλονίκη: Πραγματοποιήθηκε η ιατροδικαστική εξέταση στον 16χρονο Κώστα, που πυροβολήθηκε από αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια καταδίωξης. Στο μεταξύ στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκεται η δεύτερη σφαίρα, που εντοπίστηκε καρφωμένη στην πόρτα του ξενοδοχείου, όπου τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια καταδίωξης ο 16χρονος από τη Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, σε κρίσιμη κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ο 16χρονος που δέχθηκε πυρά από αστυνομικό κατά τη διάρκεια καταδίωξης, στην περιοχή των Διαβατών.

Ο νεαρός Ρομά υποβλήθηκε τα προηγούμενα 24ωρα σε ιατροδικαστική εξέταση, ύστερα από εισαγγελική εντολή στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τα ιατροδικαστικά ευρήματα, ο 16χρονος φέρει βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, συνέπεια του τραύματος που του προκάλεσε η σφαίρα που δέχθηκε από το υπηρεσιακό όπλο του κατηγορούμενου αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Κατά τα ίδια ευρήματα, διαπιστώθηκε μόνο πύλη εισόδου της σφαίρας, για την οποία υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης και έκτοτε νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ.

«Χαροπαλεύει! Το μόνο που θέλουμε είναι να τιμωρηθεί και να μπει μέσα.... Τον μεγάλωσα με την φτώχεια μου»

Οι γονείς του παιδιού βρέθηκαν το πρωί στο δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, συνοδευόμενοι από τον δικηγόρο τους, προκειμένου να ενημερωθούν για τη δικογραφία, αλλά και να δηλώσουν παράσταση πολιτικής αγωγής.

«Χαροπαλεύει. Το μόνο που θέλουμε είναι να τιμωρηθεί και να μπει μέσα. Τον μεγάλωσα με την φτωχεια μου», δήλωσε σήμερα συντετριμμένος ο πατέρας του 16χρονου.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της οικογένειας έκανε λόγο για απόπειρα συγκάλυψης από την πλευρά της αστυνομίας.

«Όταν υπάρχει μια επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, που το μόνο που αναφέρει είναι ο εμβολισμός αλλά όχι το γεγονός του σοβαρού τραυματισμού, μιλάμε για μια απόπειρα συγκάλυψης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share