Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

«Φαρ Ουεστ» η Δυτική Αττική: Ρομά έκαψαν κατάστημα ελαστικών & αστικό λεωφορείο - Πυροβολισμοί στο Αιγάλεω (Video)

Νύχτα άγριων επεισοδίων για τον πυροβολισμό στον 16χρονο

8 Δεκεμβρίου 2022 07:45
«Φαρ Ουεστ» η Δυτική Αττική: Ρομά έκαψαν κατάστημα ελαστικών & αστικό λεωφορείο - Πυροβολισμοί στο Αιγάλεω (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μία ακόμη νύχτα αναταραχών επικράτησε χθες σε αρκετές περιοχές της Δυτικής Αττικής, με πρωταγωνιστές ομάδες Ρομά που επιδόθηκαν σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Οι ομάδες Ρομά έστησαν οδοφράγματα, πυρπόλησαν οχήματα και καταστήματα και προκάλεσαν φθορές με αφορμή τον σοβαρό τραυματισμό του 16χρονου παιδιού από πυρά αστυνομικών κατά τη διάρκεια καταδίωξης στην Θεσσαλονίκη.

Στον Ασπρόπυργο και συγκεκριμένα στη λεωφόρο ΝΑΤΟ, κάηκε χθες μεγάλο μέρος επιχείρησης ελαστικών για φορτηγά, που πυρπόλησαν Ρομά.

Προειδοποίηση από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι των γύρω περιοχών ώστε να παραμείνουν στα σπίτια τους και να έχουν κλειστά πόρτες και παράθυρα.

Ασπρόπυργος: Ρομά έβαλαν φωτιά σε εργοστάσιο ελαστικών

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, χθες το βράδυ της Τετάρτης, άγνωστοι εισέβαλλαν σε βιομηχανικό χώρο στη λεωφόρο ΝΑΤΟ στον Ασπρόπυργο. Αφού έκλεψαν ελαστικά, τα τοποθέτησαν στο δρόμο και στη συνέχεια έβαλαν φωτιά τόσο στα λάστιχα όσο και σε ένα βαν.

Στη συνέχεια ξαναμπήκαν στον βιομηχανικό χώρο και τράβηξαν έξω τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης, πριν βάλουν φωτιά σε χώρο των εγκαταστάσεων.

Πυροβολισμοί στο Αιγάλεω

Στην περιοχή παρέμεινε καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας, ισχυρή αστυνομική δύναμη, καθώς χθες το βράδυ, στη λεωφόρο Αιγάλεω, σημειώθηκε περιστατικό που ενδέχεται να σχετίζεται με την ομάδα Ρομά που έβαλε φωτιά στην περιοχή. Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξαν πυροβολισμοί από κυνηγετικό όπλο. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, τραυματίστηκαν αστυνομικοί .

Άνω Λιόσια: Ρομά πυρπόλησαν αστικό λεωφορείο

Νωρίτερα χθες το βράδυ, στη λεωφόρο Φυλής, στα Άνω Λιόσια, ομάδα Ρομά πυρπόλησε ένα λεωφορείο των αστικών συγκοινωνιών, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν σκηνές πανικού. Οι Ρομά πέταξαν αρχικά πέτρες και στη συνέχεια προπηλάκισαν τον οδηγό, αναγκάζοντάς τον να κατεβάσει τους επιβάτες. Λίγο αργότερα, έβαλαν φωτιά στο λεωφορείο. Ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματίες.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, οι οποίες δυσκολεύτηκαν να προσεγγίσουν το σημείο, καθώς οι Ρομά είχαν ανάψει φωτιές σε κάδους και είχαν στήσει οδοφράγματα.

Σε ένα άλλο λεωφορείο σημειώθηκε μικρής έκτασης φωτιά, στην περιοχή των Άνω Λιοσίων, χωρίς ωστόσο η κατάσταση να πάρει μεγάλες διαστάσεις.

ΟΑΣΑ: Απόσυρση λεωφορείων από το αμαξοστάσιο Λιοσίων

Νωρίς τα ξημερώματα της Πέμπτης ο ΟΑΣΑ, για λόγους ασφαλείας, αποφάσισε την απόσυρση όλων των λεωφορείων από το αμαξοστάσιο στα Άνω Λιόσια.

Ομάδες Ρομά είχαν βάλει φωτιές και κοντά στις γραμμές του Προαστιακού, με αποτέλεσμα να διακοπούν για μικρό χρονικό διάστημα τα δρομολόγια.

Επεισόδια με Ρομά και στο Αγρίνιο

Επεισόδια σημειώθηκαν χθες το απόγευμα από Ρομάκαι, στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου στο Αγρίνιο, κοντά στο παλιό ΚΤΕΛ, με πετροπόλεμο και φωτιές.

Στα επεισόδια συμμετείχαν περίπου 50 άτομα, τα περισσότερα εκ των οποίων φορούσαν κουκούλες, που φώναζαν συνθήματα κατά της αστυνομίας που έσπευσε στο σημείο.

Οι συγκεντρωμένοι Ρομά έκαψαν λάστιχα και άναψαν φωτιές σε κάδους, ενώ κάποιοι επιδόθηκαν και σε πετροπόλεμο σε διμοιρία της αστυνομίας.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share